simson54 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 dziś fajna pogoda wiatru nie ma mrozik lekko trzyma coś ok - 2 stopnie świeci słońce na polu śnieg warstwa ok 5 cm jest fajnie na koniec tygodnia nadawają temperatury coś ok 6 stopni na plusie Quote
Vademecum Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 U mnie 20 cm śniegu i -6, piękne słońce. Za godzine idę na nartki Quote
grzepaku1 Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 u mnie kujawsko- pomorskie teraz -4, zero śniegu i praktycznie nie było jeszcze nic tej zimy Quote
Robert ;-) Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Mazowieckie rano było -6 śniegu brak, ogólnie piękny słoneczny dzień;-) Quote
Vademecum Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Dziś rano -14 i 20 cm śniegu, teraz w południe -9 woj. małopolskie Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Dziś rano -12 śniegu brak , trochę za duży mróz ale w końcu zima;-) Quote
Tofik Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Wczoraj o 22 było -16 a dziś kolo 9 -10 potem podniosło sie do -7 a teraz znowu -10 tak więc zanosi sie na kolejną mroźną noc. Śniegu jest nie wiele bo dosłownie parę cm ale chociaż jest biało:)SandomierzPozdrawiam Quote
przemek2092 Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 U mnie ledwo co parę milimetrów śniegu ;P mróz za to mniejszy bo -4 ale mówią ocieplenie i wiatr znowu ;/ Quote
przemek2092 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Pogoda sie zepsola, zaczelo w nocy mocno wiac i padac, temperatura na plus, jak u was ? Quote
JoTeS Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Temperatura + 4 , wiatr i deszcz, a więc przedwiośnie. Quote
Vademecum Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 +4 i wiatr, śnieg pomału przechodzi do historii, a w Krakowie przedwiośnie i nikt dawno śniegu nie widział drogi suche........ Quote
kubusjettaII Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 U mnie dziś pogoda w kratkę i prawie cały dzień bez prądu. A teraz juz się nie zapowiada żeby był bo wiatr się wzmogl dość silny... Quote
Robert ;-) Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 U mnie Mazowieckie deszcz cały dzień padał i było 4 na plusie, ogólnie wieje ale mniej niż wczoraj. Quote
Vademecum Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 A umnie nie do wiary +11 A wiaterek sobie dmie ze hej Quote
rafaello3 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 U mnie całymi dniami leje i wieje jak wściekłe ,temperatura na plusie . Quote
cron_x Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 U nas na mazowszu tak w nocy wialo mocno ze daszki z uli pozwalalo Quote
Gusiek Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Wczoraj w ciągu dwóch godzin temperatura wzrosła o 7 stopni i przewalił się po nas front niżowy.Przywiało ostro i wieje nadal cięgiem. W nocy alarm włączał się w autach na podwórzu i zwiało nam blachodachówkę w pole, która leżała koło domu... wina robotników, bo nie zabezpieczyli :/ Nawet nie ma jak jej zabrać, bo wiatr nie pozwala. Quote
Tofik Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 Wczoraj mimo dodatniej temp. część śniegu i tak sie uchowała tak że na polach co nie co go leżało za to w nocy ulewa (w lecie powiedział bym że była burza) i silny wiatr tak więc po śniegu nie ma już śladu a na dodatek nad radem złapał przymrozek tak więc jest nie zła ślizgawka:( ale chociaż jak na razie nie wieje tak jak w nocy:)SandomierzPozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 U mnie w nocy porwało kosze na śmieci, segregację zmieniło na zmieszane Ale teraz wiatr ucichł i wyszło słoneczko, droga sucha i jest przyjemnie. Quote
Robert ;-) Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 U mnie też w nocy wiało i to mocno:-( nie tak jak u koleżanki,bez szkód się obyło tylko przykrycie kombajnu z wiało jak sfolguje trochę trzeba poprawić najbardziej boje się braku dostaw energii elektrycznej. Quote
Gusiek Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 tofikarius, grzmiało? Były wczoraj wyładowania miejscami, więc burza to jak najbardziej adekwatne określenie. My mamy wszystko na prąd, nawet nie myślę o tym, co by było... A nad transformatorem bujają się potężne topole. Od roku walczę o wycięcie... Energa chce to zrobić na swój koszt, ale burdel w gminie i brak decyzyjności poraża (gmina jest właścicielem terenu). Quote
Vademecum Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Można włodarzom pomóc w podjęciu decyzji jak drzewa uschną nikt na nikogo nie będzie się oglądać...... Quote
Tofik Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 tofikarius' date=' grzmiało? Były wczoraj wyładowania miejscami, więc burza to jak najbardziej adekwatne określenie. Może i grzmiało:) ale ja głownie to słyszałem "buczącą" blachę na dachu i deszcz zacinający prosto w okno o braku prądu nie wspomnęA jeżeli nawet to burza była to coś tu sie nie zgadza bo przecież mamy styczeń więc jak już to powinna być ale burza śnieżna:) Kto wie może doczekamy sie że będziemy mieć tylko dwie pory roku czyli będzie pora sucha i pora deszczowa:( [hr']Co do tych drzew to wcale laski nie robią że je wytną bo to należy do ich kompetencji np. u mnie to co rok dwa jeździ samochód i obcina zagrażające gałęzie a kolo transformatorów jak są drzewa to tak są poprzycinane że w żaden sposób nie zagrażają. Quote
Gusiek Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Vademecum, to są kilkudziesięcioletnie, kilkudziesięciometrowe topole czarne, chyba wywrotkę soli bym tam musiała wysypać Albo cysternę roundupu tofikarius, ale oni chcą je wyciąć, tylko potrzebują pozwolenia na wejście na działkę gminy. A pan w gminie jest delikatnie mówiąc bezjajeczno-obojętny. A ja może i nie dość cisnę, bo mieszkam tu na stałe dopiero od 13 grudnia i dopiero teraz zaczyna mi naprawdę zależeć, jak widzę, co tu się potrafi dziać. Od jutra przypuszczę szturm Quote
Vademecum Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 To koleżanko marniutkim stażem dysponujesz z pewnością dopniesz swego. A ztą pomocą to ja tak dla humorku a w ostateczności to taki woreczek NaCl pod sztukę wystarczyłby Ale czego nie robią konwersacje Pozdrawiam Quote
Recommended Posts