Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie było wciąż bardzo sucho, jak ktoś posiał zboże na początku października to słabo wschodziło (ogólnie z tego co obserwuje tegoroczne wschody ozimin są kiepskie), a teraz nadeszła zmiana, w nocy się rozpadało i pada tak do teraz, a na koniec deszczu się na szczęście nie zanosi! Pozdrawiam :)

• 3 weeks later...
Posted

W sobotę wlało solidnie po południu .Dobrze ,że dzień wcześniej zaorałem pole po kuku i poplon :-) Dziś z rana solidnie poprawiło .Niestety zaczyna ponownie silnie wiać .

Posted
U mnie padało w nocy i teraz też pada,deszcz potrzebny może woda do studni powróci u mnie niby jest ale sąsiedzi nie mają i straż przywozi, ale w stolicy mogło by nie padać bo koła mokre:-(
Posted

dziś to mnie niemal zmyło z kombajnu, a kuku sypało się z kombajnu jak ser z pod pryzmy szła strużka wody...

Dziś przez godzine spadło więcej deszczu niż przez całe lato tyle , że z lodem.... Z gómowców górą wylewała mi się woda. Z pomostu chlupało do przystawki jak z wiadra, a teraz słońce świeci.......

Posted

No niby coś mówią o ochłodzeniu a jak będzie to sie okaże :)

U mnie dziś dzień ponury raz słońce raz deszcz a gdzieś od 16tej zaczęło wiać że głowę urywa :(

Pozdrawiam

Posted
A u mnie jak nie pada to leje .... przywiozłem dziś 2 x kuku do suszarni, ale przechlapane w tym błocie..... miałem wrażenie że to nie kuku tylko ryż. Dziury takie na polu że na wiosne będe je ostrówkiem zakopywać....