bizonsuperzo56 Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 u mnie dopadało jeszcze więcej śniegu ... Quote
Vademecum Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 u mnie wczoraj do rana lało i przez noc stajało wszystko, a dziś rano na aucie z 5 cm nowego śniegu. W marcu jak w garcu, a później będzie kwiecień plecień bo przeplata troche zimy troche lata . I znowu zima tego roku. Quote
ali Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 Wczoraj padało , dziś śnieżek leży, może to i dobrze bo wody gruntowe niskie. Quote
Robert ;-) Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 U mnie nie padało w nocy tylko wieczorem dowaliło śniegu:-( ale zaczyna topniec robi się błoto ale cóż Quote
Vademecum Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 a u mnie teraz jadowite słońce i wszystko leje sie. Tylko po kamyczkach można chodzić. Fajnie mi ta droga wyszła z kamienia bo wpływa z jednej strony drogi a z drugiej wypływa. Kamyczki suche Mam źródełko przed domkiem Quote
bizonsuperzo56 Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 u mnie słoneczko świeci i śnieg ginie w oczach ... z tym że niezłe błoto się robi ... Quote
Tofik Posted March 2, 2016 Author Report Posted March 2, 2016 Wczoraj cały dzień padał deszcz w nocy padał śnieg i był przymrozek tak więc rano była zima a dziś po południu wyszło słońce i wyszła z tego nie zła ciapa Pozdrawiam Quote
bizonsuperzo56 Posted March 2, 2016 Report Posted March 2, 2016 byłem obejść w południe co nie które pola moje i co widzę rozlewiska na niektórych polach pszenica i żyto pływa ... wody jest już dość ... Quote
adamus Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 I dziś znowu pada, może nie za wiele, ale jednak. Jutro ma być to samo, za to w sobotę podobno ma być lepiej ... Quote
Robert ;-) Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 U mnie dziś był piękny słoneczny dzień, jak na wiosnę ale ta pogoda dziwna jednego na minusie i śnieg leży a na drugi 9 na plusie i słonecznie Quote
bizonsuperzo56 Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 a u mnie leje i leje i przestać nie chce nie wiem co to będzie ... Quote
Vademecum Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 u mnie ładne słońce, ale co z tego jak pół dnia do 14 stej przesiedziałem w sądzie, a po powrocie to już nic sie nie chce i było troche zamieszania bo wyciągnąłem 2 drzewa sąsiadowi z granicy przy drodze , za chiny nie chciał tego poobcinać z dwa miesiące temu je szarpnąłem i z korzonkami do lasu, a tam na spałki i do kotłowni już o nich zapomniałem, a ten sąsiąd latał jak z piórem w d.....bo dziś był w polach i zobaczył dwie jamy i śladu po drzewie..... Jakby obciął to bym tego nie ruszał, a tak to , widzicie, nie ma i już Quote
bizonsuperzo56 Posted March 4, 2016 Report Posted March 4, 2016 u mnie dzisiaj przez cały dzień ani kropli deszczu nie spadło i nawet słoneczko świeciło... trochę podwórko obeschło ... Quote
Vademecum Posted March 9, 2016 Report Posted March 9, 2016 wiosna !!! słyszałem dziś śpiewające ptaszki, a w lesie dywan ze śnieżyczek. Natomiast nie mam odwagi oglądać ozimin Quote
bizonsuperzo56 Posted March 9, 2016 Report Posted March 9, 2016 od kilku dni ani kropli deszczu u mnie jutro startuje dalej z nawozami Quote
Robert ;-) Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 Wczoraj od rana była super pogoda, słoneczko świeciło, ale popołudniu zrobiło się pochmurno tak jest i dziś,z oznak wiosny widziałem dwa żurawie na łące, u mnie niestety za mokro aby wyjechać z pola, wjechać zawsze można. Quote
Vademecum Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 no:) robert, przypomniałem sobie jak wjechałem w jęczmień ozimy 1614 rau zawieszany 1000 l , po 50 metrach pół ciągnika nie było widać....... Quote
Tofik Posted March 10, 2016 Author Report Posted March 10, 2016 U mnie od dłuższego czasu cały czas pochmurno i przelotne opady deszczu a słońca jak na lekarstwo Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 Wczoraj ładnie u mnie nachlapało i jest dobrze .Na piachu obornik wywiozłem pod pyrki . Quote
Vademecum Posted March 10, 2016 Report Posted March 10, 2016 a u mnie dziś mżawka, a narypałem sie że przysypiam..... Jutro zamierzam spalić pół stodoły sianka i wysprzątać ją , sianko z ostem i klącznikiem ma z 20 lat także można sie tylko w jeden sposób pozbyć , a całości nie podpale..... pare lat temu kupiłem działke właśnie ze stodołom i drewnianą chałpką, zaczęło sie to sypać, a jak zaleje to bida będzie... Quote
Vademecum Posted March 13, 2016 Report Posted March 13, 2016 u mnie znowu mróz, na termometrze na krzaczku -2 , przy oknie na domowym minimalnie poniżej zera, byłem odwodnić osrówka, mogłem go przestawić do byłej świniarni, ale nie chciało mi sie walczyć z klamotem na zimnym oleju, Nowa pompa układu kierowniczego już z tydzień jeździ w aucie i niema czasu..... Quote
bizonsuperzo56 Posted March 13, 2016 Report Posted March 13, 2016 u mnie dzisiaj pogoda była piękna Quote
pawel7991 Posted March 14, 2016 Report Posted March 14, 2016 Jak na razie -1, ale dzień zapowiada się całkiem ładny. Quote
adam1208 Posted March 14, 2016 Report Posted March 14, 2016 U mnie wczoraj słonecznie ale wiaterek wiał, dziś przymrozek. Quote
Robert ;-) Posted March 14, 2016 Report Posted March 14, 2016 Rano było -5 ale świeciło słoneczko a teraz zrobiło się pochmurno Quote
Recommended Posts