Tofik Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 Ja też czekam na deszcz bo suchoooooooooooo w tv mówili o opadach ale jak na razie ich nie widać wczoraj niby jakaś mżawka byla ale nawet kurzu nie przykryło Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Przyszła burza z zachodu 10 min padał grad wielkości pół piłeczki do ping ponga na cielo liści, i dolewa.Ciekawe jak zboża przetrwały ten grad? ???? Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 No i mam po żniwach, zboże padło całkowicie polamalo żyto pszenżyto , reszta leży plackiem nie o taką pogode wygladalem Quote
Vademecum Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 no, to współczuje.... u mnie była wichura, lunęło bez gradu 15 min.lało a wieje do teraz Quote
Vademecum Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 ja to bym nie narzekał na grad, mam prawiewszystko ubezpieczone. Quote
DuzyGrzegorz Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 U mnie prawie nie było deszczu, ale wiatr był bardzo silny, w skali Beauforta to tak około 8 do 9. W tym czasie byłem w Rawie Mazowieckiej to deszczu było sporo, a wiatr w skali Beauforta to tak do 8. W wichurze zginął mój sąsiad. Pracował dźwigiem w powiecie grójeckim. Tragedia.Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Mówili w radiu że w kraju zginęło troje ludzi ,to wielka tragedia, niewiem jak was ale mnie denerwuje, jak w radiu czy telewizji mówią że zginęła "osoba" to była czyjas żona siostra matka córka czy też mąż ojciec brat, każda śmierć to tragedia rodziny czy przyjaciół.wracając do pogody to dziś się nie popisała:-( zboża padły warzywa ziemniaki wsio Quote
Vademecum Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 robert ? czemu sie nie ubespieczysz. w zeszłym roku wziołem ładną kaske przed żniwami z concordi Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Wiesz dziś z dobrym sąsiadem doszliśmy do wniosku że trzeba będzie ubezpieczyć, człowiek liczy na drapane że u nas się uda i nie zniszczy plonów Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 W sumie mam znajomego przedstawiciela ubezpieczeniowego on coś doradzi ale to temat na inni wątek, w tym roku to już po ptokach Quote
Robert ;-) Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Dziś pogoda się popisała w nocy były burze ale daleko , a dziś pada drobny deszczyk w jest chłodno ;-) tak to może być do żniw można by coś robić cały dzień, a nie tylko rano i wieczorem Quote
Vademecum Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 u mnie też siąpiło całą noc i teraz popaduje, mój jęczmień odżyje Quote
Robert ;-) Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Tak na ziemniaki i zboża jeszcze sie przyda,o trawach nie wspomnę Quote
Tofik Posted July 5, 2016 Author Posted July 5, 2016 Wreszcie nie co chłodniej, można spokojnie pooddychać i coś w spokoju ogarnąć Pozdrawiam Quote
Tofik Posted July 14, 2016 Author Posted July 14, 2016 U mnie wreszcie popadało całkiem nie źle od dłuższego czasu bo wcześniej stronami padało a u mnie nic tak że po dzisiejszej nocy wreszcie poratowało i dalej sie chmurzy tak że może coś jeszcze popada Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 U mnie w nocy popadalo trochę a teraz wieje, i jest pochmurno Quote
Vademecum Posted July 14, 2016 Posted July 14, 2016 U mnie też nocą padało i teraz popaduje. Zaczęło ostro wiać,a dla dojżewających zbuż deszcz już jest niekorzystny. Quote
crazy333 Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 U nas w łódzkim wczoraj calutki dzień lało, nie padało a lało ...DOpiero popołudniu się przejaśniła ale nie na długo bo pod wieczór znów z powrotem i do tego silny wiatr, pogoda nieciekawa, co to za lato...Dziś też przepaduje, temperatura 16 stopni tylko. Ciekawe kiedy żniwa się zaczna jak tak bedzie? Quote
Robert ;-) Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 U mnie też trochę po padało a teraz świeci słońce, temp coś około 15 stopni , na żniwa trzeba będzie poczekać do sierpnia , słoma z pszenżyta robi się już czarna a jeszcze jak postoi ze trzy tyg to będzie próchno , trzeba będzie chyba słomy kupić bo z tego to nie starczy Quote
Vademecum Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 u mnie w nocy było 11 stopni, także jesień mamy. Quote
Tofik Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 Wczoraj chłodno i pochmurno z przelotnym deszczem a dziś od rana pada i może z 15 stopni brrrrrrrrrr co ta pogoda wyprawia raz ukrop nie do wytrzymania a raz chłodno jak na jesieni jedyny plus jest taki że deszcz potrzebny tak że nie ma co narzekać choć mogło by być nie co cieplej Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 na tej pogodzie kuku korzysta i grzyby w zbożach na słomie i w ziarnie pewnie też Quote
Robert ;-) Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 Dokładnie vademecum ;-) teraz to pogody ze dwa tygodnie bez chmur i deszczu , Quote
Recommended Posts