Jump to content

Recommended Posts

Posted
u mnie - 23 i mam nadzieje, że będzie cieplej. Natomiast dzwonił do mnie gość o kuku i mówił, że u niego - 28 mieszka z 8 km w lini prostej ode mnie w miejscowości Zimnodół koło Olkusza. Widać nazwa nie z lamusa.
Posted

U mnie kolo 7 rano było -24 ale dziś słonecznie i bez wiatru tak więc nie czuć tego zimna :) tak więc idę pomachać trochę siekierą :)

Pozdrawiam

Posted

Heh jeszcze tej zimy pójdzie bo niebawem rozpoczynam sezon grzewczy :)

Łupanie dziabanie rąbanie to moje ulubione zajęcie w zimie :)

Ciekawe ile dziś uderzy na razie -15 a kolo południa jak patrzyłem była ducha :)

Pozdrawiam

Posted
no, u mnie rano to świata niebyło widać, taka śnieżyca z wiatrem .... A teraz sielanka, 0 stopni. Mój kombajn z kuku w lesie stoji z tydzień, może dziś założe pas jezdny, ale roboty sporo, a zdjęcie koła na gruncie to ryzyko włazić pod kombajn. Cza wleźć między koło a kombajn i zdjąć z widełek wariator by założyć pas. Już kiedyś to robiłem, ale w sierpniu.
Posted

U mnie podobnie z rana śnieżna zadyma tak że na szosie jedna breja była jak jechałem a po południu tak jak by mżawka temp. kolo zera sie kręciła

Pozdrawiam

Posted
Prawdziwa zima, intensywne opady śniegu, - 2 , wczoraj przeładowałem całą kuku pod dach. Jakieś 15 ton do suszenia. Zima już nie pokrzyżuje mi planów. Miesiąc odpoczynku daje sobie :)
  • 3 weeks later...
Posted

Zaatakowała mnie bezmroźna zima dlatego też jest ciapa na całego gorzej jak przyjdzie przymrozek bo będzie nie złe lodowisko.

Pozdrawiam

Posted

Wiem że słabo na drodze:-(, jakieś 1,5godziny temu wróciłem z Mińska Maz to wiem jak jest, marnie zawiewa z pól,

60km/h i nic więcej:-(

Ale choć pługi widziałem , dziś słyszałem że tak ma być do 15 lutego , może zakochani rozgrzeja tą aurę ;-);-)