Robert ;-) Posted May 8, 2017 Report Posted May 8, 2017 Dziś w nocy doało porządnie a i tak już w polach woda stała, na jutro jak kolega wyżej pisze ma być -7 nawet , teraz pochmurno i trochę zimno. Byłem ma targu, zboża brak a słyszałem że poszło w górę, ludzie się wstrzymują przed sprzedażą przez tą pogodę Quote
Robert ;-) Posted May 9, 2017 Report Posted May 9, 2017 Jak tam u was w nocy,nie zmrozilo za bardzo ?u mnie było 3na plusie rano więc mrozu nie było , teraz się wypogodzilo ale wiatr zimny i był moment nadeszła czarna chmura i troszkę śniegu spadło Quote
Vademecum Posted May 9, 2017 Report Posted May 9, 2017 u mnie mrozu nie było ale zimno a teraz naprzemian śnieg i słońce. Quote
Tofik Posted May 9, 2017 Author Report Posted May 9, 2017 U mnie przed 5 było -2 dzień ogólnie ponury ale da sie wytrzymać 11 na plusie, ciekawe go dzisiejsza noc przyniesie? Pozdrawiam Ps. właśnie ładuje śnieżnymi kulkami że świata nie widać Quote
ZbyszekW8 Posted May 9, 2017 Report Posted May 9, 2017 Pogoda nie rozpieszcza od tygodnia, dziś w nocy było najzimniej, -1, ogólnie wiatr dość mroźny, jeszcze dziś ma być zimno, także zobaczymy...dziś widziałem rano w wiadomościach jakie straty mają sadownicy... Quote
adam1208 Posted May 9, 2017 Report Posted May 9, 2017 Był przymrozek nad ranem, w południe śnieg .. co za maj .. Quote
Tofik Posted May 9, 2017 Author Report Posted May 9, 2017 Chyba nie będzie aż tak źle bo jak na razie -1 a w święta o tej porze było już -3 o ile dobrze pamiętam Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted May 10, 2017 Report Posted May 10, 2017 6 rano -1 ale szron na szybach auta, więc mogło być więcej Quote
Vademecum Posted May 11, 2017 Report Posted May 11, 2017 ja dziś zauważyłem jak wczoraj obmroziło rośliny. to już drugi raz w tym roku. przynajmniej u mnie. Quote
Robert ;-) Posted May 11, 2017 Report Posted May 11, 2017 U mnie też , łubiny się pokuliły , ogólnie pogoda nie napawa optymizmem :-( wczoraj przywiozlem zamówiony jesienią łubin ale kiedy go będę siał nie wiem, Quote
pawel7991 Posted May 11, 2017 Report Posted May 11, 2017 Mój łubin przetrwał ten przymrozek, teraz powinien dać sobie już rade. Jak na razie 6 stopni i rosa, całe buty sobie zamoczyłem wracając do domu. Quote
Vademecum Posted May 12, 2017 Report Posted May 12, 2017 a u mnie znów leje i tak ma być do wtorku. Zostało mi do obsiania ponad 5 ha gryką i słonecznikiem także w terminie. Quote
Robert ;-) Posted May 12, 2017 Report Posted May 12, 2017 U mnie ma być juz pogoda bez deszczu, coś tam w jeden dzień ma padać.ale dwa tygodnie bez chmurki , może się im sprawdzi , zostało nawóz na jedno pole posiac,oraz wywieźć obornik, no i łubin zasiac Quote
Robert ;-) Posted May 16, 2017 Report Posted May 16, 2017 Pogoda od piątku super,jak w lato ;-) ludzie jeszcze sieją Quote
maryjanekmaryjanek Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 Teraz ostatnio trochę popadało od razu widać po roślinach jak idą w górę.Szkoda, że nie może sobie popadać spokojnie, tylko gwałtowne burze albo silne wiatry i oberwania chmur. Quote
Robert ;-) Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 U mnie były dwie burze ale spokojne bez żadnych akcji, ogólnie ludzie wzięli się za siano, ja pierwsze skosilem a na starych łąkach poczekam ze dwa tyg aby dorosło;-) pogoda mogła by być jak teraz słonecznie i wiatr zboża plonuja , ale za tydzień mogło by popadać aby wszystko rosło Quote
Robert ;-) Posted June 4, 2017 Report Posted June 4, 2017 Dziś w końcu po padało i pada dalej? a robiło się już sucho trawa posiana nawozem zacznie rosnąć (prędzej druga będzie) a i na zboża i ziemniaki się woda przydała oby spokojnie to i do rana może padać Quote
Tofik Posted June 11, 2017 Author Report Posted June 11, 2017 A u mnie chyba ze 3 tyg już nie pada chociaż wczoraj coś popadalo ale to kropla w morzu bo dziś już nie ma po nim śladu Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted June 11, 2017 Report Posted June 11, 2017 U mnie padało w tamtą niedziele , ale w polu sucho, pługa nie wsadzi chyba że dwie skiby i balast. Quote
DuzyGrzegorz Posted June 13, 2017 Report Posted June 13, 2017 Leje od poniedziałku. Pozdrowienia z Wilna! Quote
Robert ;-) Posted June 14, 2017 Report Posted June 14, 2017 To ładna wycieczka na kresy się koledze trafiła :-DU nas ładnie ale deszcz spokojny by się przydał i o bardzo ostatni deszcz był tydzień temu , a w polu sucho Quote
DuzyGrzegorz Posted June 14, 2017 Report Posted June 14, 2017 Raczej "wycieczka". Kiedyś może to opiszę. W drodze na lotnisko byłem na Rossie. Było pochmurno. Jak wylatywałem wyszło słońce, a jak doleciałem do warszawy znów było pochmurno.Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted June 17, 2017 Report Posted June 17, 2017 W nocy popadalo i dobrze, chodziły burze do okoła ale jakoś u nas delikatnie padalo , niby siana nakosilem, nawet sporo . ale deszcz potrzebny bo sucho w polu a wszystko jeszcze rośnie , Quote
Vademecum Posted June 17, 2017 Report Posted June 17, 2017 u mnie podobno leje. ja od 1 w nocy kwitne pod skanią i tu w szwecji w oskarshamn piękna pogoda i niema upału. orange zrobiło mi prezent znosząc roming. . pozdrawiam Quote
Recommended Posts