Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś w nocy doało porządnie a i tak już w polach woda stała, na jutro jak kolega wyżej pisze ma być -7 nawet , teraz pochmurno i trochę zimno.

Byłem ma targu, zboża brak a słyszałem że poszło w górę, ludzie się wstrzymują przed sprzedażą przez tą pogodę

Posted

Jak tam u was w nocy,nie zmrozilo za bardzo ?

u mnie było 3na plusie rano więc mrozu nie było , teraz się wypogodzilo ale wiatr zimny i był moment nadeszła czarna chmura i troszkę śniegu spadło

Posted

U mnie przed 5 było -2 dzień ogólnie ponury ale da sie wytrzymać 11 na plusie, ciekawe go dzisiejsza noc przyniesie?

Pozdrawiam

Ps. właśnie  ładuje śnieżnymi kulkami że świata nie widać :(

Posted

Pogoda nie rozpieszcza od  tygodnia, dziś w nocy było najzimniej, -1, ogólnie wiatr dość mroźny, jeszcze dziś ma być zimno, także zobaczymy...dziś widziałem rano w wiadomościach jakie straty mają sadownicy...

Posted

U mnie ma być juz pogoda bez deszczu, coś tam w jeden dzień ma padać.

ale dwa tygodnie bez chmurki , może się im sprawdzi , zostało nawóz na jedno pole posiac,

oraz wywieźć obornik, no i łubin zasiac

• 2 weeks later...
Posted

U mnie były dwie burze ale spokojne bez żadnych akcji, ogólnie ludzie wzięli się za siano, ja pierwsze skosilem a na starych łąkach poczekam ze dwa tyg aby dorosło;-)

pogoda mogła by być jak teraz słonecznie i wiatr zboża plonuja , ale za tydzień mogło by popadać aby wszystko rosło

Posted

Dziś w końcu po padało i pada dalej? a robiło się już sucho

trawa posiana nawozem zacznie rosnąć (prędzej druga będzie)

a i na zboża i ziemniaki się woda przydała oby spokojnie to i do rana może padać

Posted

A u mnie chyba ze 3 tyg już nie pada chociaż wczoraj coś popadalo ale to kropla w morzu bo dziś już nie ma po nim śladu

Pozdrawiam

Posted

Raczej "wycieczka". Kiedyś może to opiszę. W drodze na lotnisko byłem na Rossie. Było pochmurno. Jak wylatywałem wyszło słońce, a jak doleciałem do warszawy znów było pochmurno.

Pozdrawiam!

Posted

W nocy popadalo i dobrze, chodziły burze do okoła ale jakoś u nas delikatnie padalo , niby siana nakosilem, nawet sporo .

ale deszcz potrzebny bo sucho w polu a wszystko jeszcze rośnie ,