Tofik Posted July 2, 2017 Author Posted July 2, 2017 Co tam u was w pogodzie powiało popadalo?U mnie tylko powialo przez dwa dni a deszczu to niewiele w sumie to można powiedzieć że tragedia bo sucho w polu jak pieprz, wczoraj uprawialem pole co bylo orane z początkiem czerwca to teraz jest jeden popiól Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted July 2, 2017 Posted July 2, 2017 A u mnie od dwóch tygodni pada praktycznie co drugi dzień , na zboża i ziemniaki dobrze tylko siana na sucho zebrać to słabo Quote
DuzyGrzegorz Posted July 2, 2017 Posted July 2, 2017 U mnie nie pada ale sucho nie już nie jest. Wiatr spory i zachmurzenie zmienne. Chmury zarówno cumulusy jak i nimbostratusy. Byłem w Lipcach Reymontowskich na jubileuszu 100-lecia OSP to nie padało, ale wiatr mało co nie podniósł namiotów. Nie był silny lecz porywisty. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 U mnie trzy dni bez deszczu a właśnie zaczyna padać , kiedy się trawy pokosi nie wiem, a jedna pierwsza stoi a na innym polu potraw ma prawie 1metr wysokości Quote
Robert ;-) Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Vademecum niech idzie do ciebie ;-) a u mnie parę dni pogody żebym trawę skosildziś w mojej internetowej prognozie widzę, że ma być tydzień bez deszczu i oby tak było, to jutro tnę trawę ;-) Quote
Vademecum Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 ech, robert. tej nocy dolało u mnie i dobrze bo sucho było. Quote
Robert ;-) Posted July 11, 2017 Posted July 11, 2017 U mnie też dolało i wczoraj i dziś , trawę skosilem będzie kiszonka inaczej nie da rady wysuszyć pogodę zapowiadają dzień deszczu, dzień bez opadów . Quote
Robert ;-) Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 Kilka dni było pogodnych, dziś zaczyna uczyć się padać;-) może i dobrze , na owsy pomoże a dziś posialem nawozem łąkę to będzie rósł ;-) trzeci pokos. Quote
Vademecum Posted July 20, 2017 Posted July 20, 2017 umnie podobno upały, utknąłem w omagh 110 km za belfastem. w nocy było + 4 i padało. angol odmówił załadunku, łopata helikoptera wystawała 40 cm poza auto. fracht był do aten..... Quote
DuzyGrzegorz Posted July 21, 2017 Posted July 21, 2017 Współczuję Ci Kolego. U mnie cały dzień albo kropi albo "ma padać". Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted July 22, 2017 Posted July 22, 2017 Wczoraj po południu dopadało porządnie ale spokojnie i dość krótko a potem mrzyło do wieczora i dziś tak samo kropi. Na późne owsy kartofle i łąki super, ale teraz mogło by być kilka dni słońca żeby zboża doszły Quote
Tofik Posted July 23, 2017 Author Posted July 23, 2017 U mnie popadało w czwartek i poprawiło w piątek tak że sahare trochę poprawiło bo w sumie to taki konkretny deszcz u mnie to był chyba w maju Dziś grzeje od rana choć w oddali na azymucie robi sie niebiesko oby tylko nie było jakiegoś kataklizmu jak niedaleko teściów gdzie grad wymłócił wszystko co stało mu na drodze Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 a ja czekam na grad i chyba wie że sie dobrze ubezpieczyłem Quote
Robert ;-) Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 U mnie w chwili obecnej burza odchodzi na północ, pada jeszcze ale grzmi porządnie , deszczu w tym roku było pod dostatkiem a nawet trochę przeszkadzał w sianokosach , czekam żniw oby były udane jeszcze około tygodnia ? Współczuję ludziom co stracili zbiór przez grad ?wiem co ten żywioł potrafi:-( ..... . Quote
Vademecum Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 robert, w dzisiejszych czasach na nawet dobrym plonie nie zarobisz jak na dobrym gradobiciu. Quote
Robert ;-) Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Wiem że może i więcej,ale mi potrzebne zboże na pasze , a wole mniej i swoje niż kupować od ludzi .dziś lekkie zachmurzenie ale jest ciepło może nie będzie ddziś padać Quote
Robert ;-) Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Rozpogodzilo się , teraz kilka dni ładnej pogody,myślę już o zniwach koło soboty pewnie ruszą w pola Quote
Vademecum Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 a ja oglądałem sorgo i jak dorwe nasiona to go posieje w przyszłym roku. chciałem wżucić fotki ale coś bblokuje strone i od wczoraj do dziś miałem komunikat że strona zablokowana. tak sie dzieje jak wchodze w galerje. Quote
Robert ;-) Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 No i po pogodzie zapowiadają trzy dni deszczu , biedne żniwa będą jak tak dalej będzie dolewlać..... .Może znowu coś strona szwankuje , administracja pokazuje się od święta,i nie ma komu zgłosić problemów związanych z funkcjonowaniem forum . Quote
Vademecum Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 no, niestety za każdym razem jak wchodze w galerie to mam blokade na godzine albo dzień. Quote
DuzyGrzegorz Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 a ja oglądałem sorgo i jak dorwe nasiona to go posieje w przyszłym roku. chciałem wżucić fotki ale coś bblokuje strone i od wczoraj do dziś miałem komunikat że strona zablokowana. tak sie dzieje jak wchodze w galerje.Na kiszonkę czy biomasę? Najpierw dorwij termometr do gleby bo jak gleba nie będzie miała co najmniej 12 stopni C w nocy to nie wzejdzie. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts