Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co tam  u was w pogodzie powiało popadalo?

U mnie tylko powialo przez dwa dni a deszczu to niewiele w sumie to można powiedzieć że tragedia bo sucho w polu jak pieprz, wczoraj uprawialem pole co bylo orane z początkiem czerwca to teraz jest jeden popiól :( 

Pozdrawiam

Posted

U mnie nie pada ale sucho nie już nie jest. Wiatr spory i zachmurzenie zmienne. Chmury zarówno cumulusy jak i nimbostratusy. Byłem w Lipcach Reymontowskich na jubileuszu 100-lecia OSP to nie padało, ale wiatr mało co nie podniósł namiotów. Nie był silny lecz porywisty. Pozdrawiam!

Posted

Vademecum niech idzie do ciebie ;-) a u mnie parę dni pogody żebym trawę skosil

dziś w mojej internetowej prognozie widzę, że ma być tydzień bez deszczu i oby tak było, to jutro tnę trawę ;-)

• 2 weeks later...
Posted
umnie podobno upały, utknąłem w omagh 110 km za belfastem. w nocy było + 4 i padało. angol odmówił załadunku, łopata helikoptera wystawała 40 cm poza auto. fracht był do aten.....
Posted

Wczoraj po południu dopadało porządnie ale spokojnie i dość krótko a potem mrzyło do wieczora i dziś tak samo kropi.

Na późne owsy kartofle i łąki super, ale teraz mogło by być kilka dni słońca żeby zboża doszły

Posted

U mnie popadało w czwartek i poprawiło w piątek tak że sahare trochę poprawiło :) bo w sumie to taki konkretny deszcz u mnie to był chyba w maju :(

Dziś grzeje od rana choć w oddali na azymucie robi sie niebiesko oby tylko nie było jakiegoś kataklizmu jak niedaleko teściów gdzie grad wymłócił wszystko co stało mu na drodze :(

Pozdrawiam

Posted

U mnie w chwili obecnej burza odchodzi na północ, pada jeszcze ale grzmi porządnie , deszczu w tym roku było pod dostatkiem a nawet trochę przeszkadzał w sianokosach , czekam żniw oby były udane jeszcze około tygodnia ?

Współczuję ludziom co stracili zbiór przez grad ?wiem co ten żywioł potrafi:-( ..... .

Posted
Wiem że może i więcej,ale mi potrzebne zboże na pasze , a wole mniej i swoje niż kupować od ludzi .dziś lekkie zachmurzenie ale jest ciepło może nie będzie ddziś padać
Posted
a ja oglądałem sorgo i jak dorwe nasiona to go posieje w przyszłym roku. chciałem wżucić fotki ale coś bblokuje strone i od wczoraj do dziś miałem komunikat że strona zablokowana. tak sie dzieje jak wchodze w galerje.
Posted

No i po pogodzie zapowiadają trzy dni deszczu , biedne żniwa będą jak tak dalej będzie dolewlać..... .

Może znowu coś strona szwankuje , administracja pokazuje się od święta,i nie ma komu zgłosić problemów związanych z funkcjonowaniem forum .

Posted

a ja oglądałem sorgo i jak dorwe nasiona to go posieje w przyszłym roku. chciałem wżucić fotki ale coś bblokuje strone i od wczoraj do dziś miałem komunikat że strona zablokowana. tak sie dzieje jak wchodze w galerje.

Na kiszonkę czy biomasę? Najpierw dorwij termometr do gleby bo jak gleba nie będzie miała co najmniej 12 stopni C w nocy to nie wzejdzie. Pozdrawiam!