DuzyGrzegorz Posted August 9, 2017 Report Posted August 9, 2017 Rzeczywiście nie ma w sierpniu takich nawałnic. 26 sierpnia 2011 roku moje budynki i nie tylko moje wiatr zdmuchnął jak domki z kart. Rok wcześniej 27 sierpnia gmina Gorzkowice ucierpiała najbardziej od tornada które przeszło od Opolszczyzny po Mazowsze. Najsilniejsze tornado w ostatnich latach przeszło 15 i 16 sierpnia 2008 roku od Opolszczyzny po Podlasie. Pozdrawiam! Quote
Tofik Posted August 10, 2017 Author Report Posted August 10, 2017 Przy obecnych anomaliach to nigdy nic nie wiadomo, obecnie u mnie skwarek a jutro ma być powtórka JA CHCE ZIME Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted August 10, 2017 Report Posted August 10, 2017 Dziś o 9 z minutami przeszła burza złamała kilka drzew dość grubych i prądu nie było że dwie trzy godziny a najgorsze jest to że jest tak parno że nie ma czym oddychać , w nocy ma być powtórka z rozrywki znowu nadają burze,Masz rację kolego teraz to już nic nie wiadomo pogoda swiruje i trzeba się chyba do tego przyzwyczaić.... choć ciężko będzie Quote
Tofik Posted August 11, 2017 Author Report Posted August 11, 2017 Zgadza sie Kolego pogodę trzeba przyjąć na klatę taka jaka jest U mnie piekarnika ciąg dalszy niby od jutra ma sie schłodzić i coś ma popadać a jak będzie no to sie okaże Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted August 11, 2017 Report Posted August 11, 2017 Oj i u mnie parno , drzwi po otwierane tylna szyba też a ugotować się można dziś belowanie jutro też , trzeba jakiś wiatrak zamontować Quote
Vademecum Posted August 13, 2017 Report Posted August 13, 2017 U mnie przeszedł przyzwoity deszcz i mam nadzieje że nie wymłucił mi gorczycy Quote
Tofik Posted August 13, 2017 Author Report Posted August 13, 2017 A u mnie dalej susza choć w sumie jakaś mżawka była ale może na cm namokło tak że ja nadal jestem opanowany przez suszę Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted August 13, 2017 Report Posted August 13, 2017 U nas jak ostatnio dolało to ciągnik się kopał z talerzuwka ,dziś było słonecznie ale dość chłodno ,dobre że choć człowiek oddechu złapał po tych upałach. Quote
Robert ;-) Posted August 20, 2017 Report Posted August 20, 2017 Wczoraj dolało a dziś pada od rana nie wiem czy nawet w nocy już nie padało, ale taki spokojny deszczyk to pięknie wsiąknie Quote
Tofik Posted August 20, 2017 Author Report Posted August 20, 2017 Fakt u mnie też wreszcie pada tzn. zaczęło w nocy i pada do tej pory z małymi przerwami ale chyba wreszcie ziemia dość nasiąknie tak że da radę uczciwie pole zaorać Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted August 20, 2017 Report Posted August 20, 2017 U mnie pada nadal , a ziemia była pulchna wczoraj pługi testowalem to szło orac ale za wcześnie jeszcze Quote
ZbyszekW8 Posted August 21, 2017 Report Posted August 21, 2017 Ja robiłem podorywkę w ubiegłym tygodniu, na szczęście mimo upału ziemia była wilgotna, że dało się wszytsko po żniwach zrobić, a niby w tym tygodniu jest pochmurno, ale w ogóle nie pada, mimo, że zapowiadali Quote
Monk Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 A jak u was dziś z pogodą? Ten Orkan Ksawery namieszał trochę u was? Quote
Robert ;-) Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 U mnie dziś nie pada , jakaś nowość? Co dzień padało Wiało dość intensywnie , ale bez strat na szczęście Quote
rolniczka_585 Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 U nas namieszał. Prądu nie było do 14, drzewa poprzewracane, sąsiadowi pół dachu zwiało. Nie wiem co z tym wiatrami w tym roku. Nie kojarzę zeby w zeszłych latach tak często zdarzały się takie sytuacje. Quote
Robert ;-) Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 Klimat się zmienia i pewnie tak będzie, oby nie było gorzej Quote
gk21 Posted October 6, 2017 Report Posted October 6, 2017 u mnie w okolicy kilka przewróconych drzew , połamane znaki, brak prądu , na żywioł nie ma rady Quote
Robert ;-) Posted October 11, 2017 Report Posted October 11, 2017 I znowu pada deszcz ... mogło by w końcu przestać , jest jeszcze trochę roboty zaplanowanej na tę jesień , a tu błoto Quote
adam1208 Posted October 11, 2017 Report Posted October 11, 2017 Daj spokój, u mnie też pada .. w tym roku już nie zasieje Quote
Vademecum Posted October 12, 2017 Report Posted October 12, 2017 u nas ma być pogoda, ja jade z glifosatem bo po łubinie , gorczycy, to wstyd sie przyznać że to pole moje... Quote
Vademecum Posted October 12, 2017 Report Posted October 12, 2017 a i gryke może zbiore, nieobleciała. Quote
rolniczka_585 Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Mówią że jak się nie ma o czym rozmawiać rozmawia się o pogodzie, ale jest tak piękna że aż żal o niej nie wspomnieć. Październik zaskoczył. Dużo ładniejszy niż wrzesień. Quote
Robert ;-) Posted October 17, 2017 Report Posted October 17, 2017 Tak ładny, ale w sobotę znowu ma padać , pogoda nie rozpieszcza w tym roku , od wiosny nie dopisywala Quote
Robert ;-) Posted October 28, 2017 Report Posted October 28, 2017 Jak u was z pogodą? U mnie od rana pada deszcz z przerwami , i zaczęło dmuchać od południa.... .i do tej pory wieje .... . Quote
Vademecum Posted October 28, 2017 Report Posted October 28, 2017 ja w trelleborgu otworzyłem drzwi w reni to taki był podmuch, nie puściłem ale wywlekło mnie z auta. wiedziałem że jak puszcze to już ich nie zamknę albo odlecą z wiatrem...Wczoraj pod sztokcholmem było - 2 i zero wiatru a dziś na południu SE potęrzny wiatr i + 14ciepło, w samej bluzie szedłem z auta.. Quote
Recommended Posts