Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiście nie ma w sierpniu takich nawałnic. 26 sierpnia 2011 roku moje budynki i nie tylko moje wiatr zdmuchnął jak domki z kart. Rok wcześniej 27 sierpnia gmina Gorzkowice ucierpiała najbardziej od tornada  które przeszło od Opolszczyzny po Mazowsze. Najsilniejsze tornado w ostatnich latach przeszło 15 i 16 sierpnia 2008 roku od Opolszczyzny po Podlasie. Pozdrawiam!

Posted

Dziś o 9 z minutami przeszła burza złamała kilka drzew dość grubych i prądu nie było że dwie trzy godziny a najgorsze jest to że jest tak parno że nie ma czym oddychać , w nocy ma być powtórka z rozrywki znowu nadają burze,

Masz rację kolego teraz to już nic nie wiadomo pogoda swiruje i trzeba się chyba do tego przyzwyczaić.... choć ciężko będzie

Posted

Zgadza sie Kolego pogodę trzeba przyjąć na klatę :) taka jaka jest 

U mnie piekarnika ciąg dalszy :( niby od jutra ma sie schłodzić i coś ma popadać a jak będzie no to sie okaże

Pozdrawiam

Posted

Fakt u mnie też wreszcie pada tzn. zaczęło w nocy i pada do tej pory z małymi przerwami ale chyba wreszcie ziemia dość nasiąknie tak że da radę uczciwie pole zaorać :)

Pozdrawiam

Posted

Ja robiłem podorywkę w ubiegłym tygodniu, na szczęście mimo upału ziemia była wilgotna, że dało się wszytsko po żniwach zrobić, a niby w tym tygodniu jest pochmurno, ale w ogóle nie pada, mimo, że zapowiadali

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

ja w trelleborgu otworzyłem drzwi w reni to taki był podmuch, nie puściłem ale wywlekło mnie z auta. wiedziałem że jak puszcze to już ich nie zamknę albo odlecą z wiatrem...

Wczoraj pod sztokcholmem było - 2 i zero wiatru a dziś na południu SE potęrzny wiatr i + 14

ciepło, w samej bluzie szedłem z auta..