Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
a u mnie przez 2 doby nawaliło z 20 cm i pada, teraz stoje w kolejce ze zbożem. tylko 3 tiry przede mną. ogólna padaka, nie planowałem zimy tego roku. Jeszcze dziś lecę ze słomą na królikarnię UR , a później załadunek zboża na jutro i do kolejki - 8 raz,
Posted

a w NL zero, i zero śniegu. jak wczoraj wyjeżdżałem to było z 25 cm śniegu i padał nadal. Wczoraj w legnicy na stacji ludzie mnie pytali skąd przyjechałem że tyle śniegu na masterze...

W tejże legnicy wczoraj gość zaparkował busem na rondzie i nic by dziwnego nie było jakby nie fakt że rondo było omurowane z 80 - 100 cm ponad ulice, aż tak go wyżuciło do góry. Może macie jakieś info ?

W DE też dziwny wypadek, yaris-ka do góry kółkami za barierkami, a barierki nieuszkodzone.

• 3 weeks later...
Posted

dwa dni przed WIGILIĄ a niebo tylko płacze i po białych świętach ciekawe jaki będzie sylwester a  przy okazji tego wpisu chciałabym wam wszystkim życzyć nie swoimi słowami bo ja tak nie potrafię ale słowami górali;

Na scynscie, na zdrowie, na to Boze Narodzenie.
Cobyscie byli zdrowi, weseli jako w niebie Janieli.
Cobyscie mieli pelno gosci – jako na galazce losci.
Cobyscie mieli pelne lobory, pelne pudla.
Coby wom gospodyni przy piecu nie schudla!
Coby sie Wom darzylo, kupilo, dyslem do stodoly lobrucilo.
Tak Wom Boze dej. Hej! Hej! Hej!

a od siebie dodam udanego SYLWESTRA

• 2 weeks later...