Jump to content

Recommended Posts

Posted
Własnie co region to inna pogoda i inne potrzeby względem zapotrzebowania na wode u mnie od troche lepiej jak tygodnia pada i uratowało zboża łąki bo była bo klęska , ale to co się dzieje na południu to już klęska ,powodzie i temu podobne ,niestety nie mamy na to wpływu...
Posted

w krakowie zapowiadają powtórkę z 2010 roku, na kościuszki były pozakładane dechy do 3 m wysokości w kamiennych wałach - brakowało z 30 cm do przelania, mosty pozamykane i obłożone workami z piaskiem, wejścia do skmepów również obłożone workami, wygląd jak z apokalipsy...

A ja jestem gdzieś w okolicach grudziądza nie pada od wczoraj, drogi suche, ale pochmurno.

Apokalipsa dopadła mnie w borach tucholskich, ciężarówką mi tak wyjechał że spadłem z asfaltu felga w aucie złamana na 3x a w przyczepie ułamała się półoś - jade tandemem na 3 koła, a to co robi prezez pis i tak mi sie nie podoba ! mam za swoje ...

Posted
u mnie jęczmień odżył bo pożółkł od tej wody, żyto wystrzeliło - u was pewnie kwitnie a u mnie wszystko 2 tyg. później. Soja idzie ładnie , mozga powschidziła, przypomina wschidzące żyto kolorem natumiast jest cieńutkie jak nitka. może jakie co z tego będzie w tym roku ? grad czy susza zniweczy wszystko. Myśliwy był w końcu u mnie 1 strzał oddał 20:30 ale spudłował, o 23:00 była kolejna watacha ale na drugim końcu pola i o 6 rano trzecia watacha też nie strzelał. 500 m. dalej zryły 2 ha ziemniaków - przy domach....
Posted
U mnie dziś parzyło ostro, pogode taką fakt nadają ale tylko na trzy dni ,trudno czekam z resztą trawy na pewniejszą pogode za dużo mam do stracenia...od 11 nadaja cały tydzień jak im się spradzi pokosze reszte
Posted

Vademecum u nas też ma padać tzn burze , kiszonka dobra tylko koszta bo folia droga,no chyba że w pryzme robią.

Sołtys Michał a na zielono pewnie ,ja dziś zabrałem z pola na sucho reszte kpsze jak będzie pewniejsza pogoda noż teraz co nadają