Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Wyjeżdżałem z domu dwa tygodnie temu przy -15 i grubej warstwie śniegu, a wróciłem przedwczoraj przy +15 i zielonych polach. Wrażenie jakby całą zimę mnie nie było. Ale ziemia jeszcze głębiej zmarznięta, także od poniedziałku nawozów jeszcze nie będzie.

Posted

Chyba mozna juz oficjalnie oglosic, ze zima sie skonczyla. Nie wiem jak u Was, ale u mnie temperatury sa naprawde bardzo wysokie. Nie zapowiada sie, aby cos sie pod tym wzgledem mialo zmienic co mnie osobiscie bardzo cieszy

Posted
ja wczoraj miałem siać owies, na ponad 5 ha dałoby rade, a na pozostałych polach w nieckach i wzdłuż lasu śnieg stoji. Jednak dziś dosypaĺo śniegu. Wczoraj sie tak zastanawiaĺem gdzie bociany, bo o tym czasie już bywały. Doczytaĺem, że jeszcze po zaxhodniej stronie nilu, a u nas spodziewane 20 marca.
Posted
Już niektórzy piszą że owies posiali, ciekawe jakie mają ziemie bo właśnie wróciłem z kawałka na którym ma być owies w tym roku to przejść w poprzek się nie da i buty można zostawić. Nawozy tak samo tylko jakieś górki są suche na polach
Posted
Co prawda pola przeznaczone pod owies z dodatkami są, że tak powiem jest błoto ,ale sa kawałki piachu że można by siać ale po co ,niby owies przeleży w ziemi jak jest zimno wtedy sie ukorzenia ale jak chce sie mieszanki to już spokojnie trzeba poczekać