Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja wczoraj dałem pierwszą dawke na ozime a wieczorem popadało śniegiem, ale jak mampadac teraz to potem i tak ze 2 tygodnie bym.nie wjechał, a tam gdzie ma być owies bagno na pusto ciężko przejechać,bedą puźne siewy jarych ,bedzie owies jęczmień i pelucha, trudno pogoda rządzi się swoimi prawami
Posted

Właśnie słyszę grzmot ,liści nie ma ale mie pamietam jak to było czy suchy czy mokry rok przed nami,

Co do siewu jarych to każdy tydzień opóźnienia to strata w ziarku,ale może sie ociepli szybciej w końcu prognozy na 3 dni czasem sie nie sprawdzają, a co mówić o 3,czy 4 tygodniach na przód.

Posted
Z dużym prawdopodobieństwem lata będą mokre i zgniłe i o pszenicy można zapomnieć, choć w Polsce może nje będzie tak źle. W każdym bądź razie, jak nie susza to bagno.
Posted
Ciężko mi cokolwiek powiedzieć. O zgnilych porach pisał nostradamus. I braku pszenicy na rynku. Będą wichury na pewno. Pomorze będzie zalane. A może i mała epoka lodowa. Trzeba być gotowym na wszystko, np. Zimę nuklearną, wulkany... Upały nie do wytrzymania. W Ameryce mają pozamarzać. A na pewno panowie moi mili na braki w dostawach glifosatu.
Posted

Ciężko mi cokolwiek powiedzieć. O zgnilych porach pisał nostradamus. I braku pszenicy na rynku. Będą wichury na pewno. Pomorze będzie zalane. A może i mała epoka lodowa. Trzeba być gotowym na wszystko, np. Zimę nuklearną, wulkany... Upały nie do wytrzymania. W Ameryce mają pozamarzać. A na pewno panowie moi mili na braki w dostawach glifosatu.

Oj masz dziś dzień czarnowidztwa. 

Posted

Może będę w lepszym humorze jak zjem dobrą kolację, popiję ziółkami :) i się wyśpię porządnie. Kasza i kefirek zawsze się sprawdza, choć wolałabym zsiadłe mleko, ale nie idzie nigdzie kupić takiego...

Wszystko będzie dobrze.

Najważniejsza jest POGODA DUCHA.

Posted
W Krakowie to chyba zawsze bezszelestnie. Zawsze chciałam tam pomieszkac trochę, gdzieś tam pod górami bardziej, a może i wyżej ;), ale w samych górach przypał trochę, jak zasypie śniegiem to weź przejedź... Przynajmniej widoki tam masz kolego, u mnie tutaj nawet pagórka do zjeżdżania na sankach nie uswiadczysz. Pod Zamościem też fajnie, a w świętokrzyskich górach jest osada z takimi świrami jak ja. Mają już pobudowane magazyny żywności.
Posted

Może będę w lepszym humorze jak zjem dobrą kolację, popiję ziółkami :) i się wyśpię porządnie. Kasza i kefirek zawsze się sprawdza, choć wolałabym zsiadłe mleko, ale nie idzie nigdzie kupić takiego...

Wszystko będzie dobrze.

Najważniejsza jest POGODA DUCHA.

I tak tzrymac Wiedźmo :) , poczucie humoru, dobry nastrój i podejście to podstawa. Tym bardziej, że sytuacja w najbliższych latach będzie wymagać dużego hartu ducha. 

Posted

A ja z tych nudów wylądowałem z córką pod wawelem i nad wisłą wieje, ale w centrum krakowa bezszelestnie i ciepł. U mnie 35 km dalej snieg padał.

Kraków piękne miasto. Mam sentyment do niego :),  A  u mnie +3 na plusie i pada, cały dzień wiało i padało, jutro to samo. W nocy -5 było, dziś w nocy ma być cieplej. 

Posted

Niestety, to już nie to miasto co 20 - 30 lat temu, masa obcokrakowców. Ukraina, Arabia Idziesz ulicą i polkiego nie słyszysz.

Szkoda, dobrze je pamiętam z początku lat 90, do dziewczyny sie jezdziło :), studiowała tam, ostatnio to byłem tam 4 lata temu. ale to tak na 3 dni, połaziłem, pozwiedzałem z grubsza. teraz pada cały czas u mnie, ale na plusie 3, i tak cały dzień prognozują, od jutra znowu nocami -4.