Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pogoda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2517 odpowiedzi w tym temacie

#741 cron_x

cron_x

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 08:29

U nas na mazowszu tak w nocy wialo mocno ze daszki z uli pozwalalo
  • 0

#742 Gusiek

Gusiek

baba mazurska

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 09:52

Wczoraj w ciągu dwóch godzin temperatura wzrosła o 7 stopni i przewalił się po nas front niżowy.
Przywiało ostro i wieje nadal cięgiem. W nocy alarm włączał się w autach na podwórzu i zwiało nam blachodachówkę w pole, która leżała koło domu... wina robotników, bo nie zabezpieczyli :/ Nawet nie ma jak jej zabrać, bo wiatr nie pozwala.
  • 0

#743 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 10:12

Wczoraj mimo dodatniej temp. część śniegu i tak sie uchowała tak że na polach co nie co go leżało za to w nocy ulewa (w lecie powiedział bym że była burza) i silny wiatr tak więc po śniegu nie ma już śladu a na dodatek nad radem złapał przymrozek tak więc jest nie zła ślizgawka:( ale chociaż jak na razie nie wieje tak jak w nocy:)
Sandomierz
Pozdrawiam
  • 0

#744 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 10:23

U mnie w nocy porwało kosze na śmieci, segregację zmieniło na zmieszane :)
Ale teraz wiatr ucichł i wyszło słoneczko, droga sucha i jest przyjemnie.
  • 0

#745 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 10:24

U mnie też w nocy wiało i to mocno:-( nie tak jak u koleżanki,bez szkód się obyło tylko przykrycie kombajnu z wiało jak sfolguje trochę trzeba poprawić najbardziej boje się braku dostaw energii elektrycznej.
  • 0

#746 Gusiek

Gusiek

baba mazurska

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 11:03

tofikarius, grzmiało? Były wczoraj wyładowania miejscami, więc burza to jak najbardziej adekwatne określenie.

My mamy wszystko na prąd, nawet nie myślę o tym, co by było... ;) A nad transformatorem bujają się potężne topole. Od roku walczę o wycięcie... Energa chce to zrobić na swój koszt, ale burdel w gminie i brak decyzyjności poraża (gmina jest właścicielem terenu).

• 0

#747 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 11:11

Można włodarzom pomóc w podjęciu decyzji :) jak drzewa uschną nikt na nikogo nie będzie się oglądać......
  • 0

#748 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 11:17

[quote='Gusiek' pid='67714' dateline='1420970632']
tofikarius, grzmiało? Były wczoraj wyładowania miejscami, więc burza to jak najbardziej adekwatne określenie.

Może i grzmiało:) ale ja głownie to słyszałem "buczącą" blachę na dachu i deszcz zacinający prosto w okno o braku prądu nie wspomnę:)
A jeżeli nawet to burza była to coś tu sie nie zgadza bo przecież mamy styczeń więc jak już to powinna być ale burza śnieżna:)

Kto wie może doczekamy sie że będziemy mieć tylko dwie pory roku czyli będzie pora sucha i pora deszczowa:(

Co do tych drzew to wcale laski nie robią że je wytną bo to należy do ich kompetencji np. u mnie to co rok dwa jeździ samochód i obcina zagrażające gałęzie a kolo transformatorów jak są drzewa to tak są poprzycinane że w żaden sposób nie zagrażają.
  • 0

#749 Gusiek

Gusiek

baba mazurska

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 12:15

Vademecum, to są kilkudziesięcioletnie, kilkudziesięciometrowe topole czarne, chyba wywrotkę soli bym tam musiała wysypać ;) Albo cysternę roundupu ;)
tofikarius, ale oni chcą je wyciąć, tylko potrzebują pozwolenia na wejście na działkę gminy. A pan w gminie jest delikatnie mówiąc bezjajeczno-obojętny. A ja może i nie dość cisnę, bo mieszkam tu na stałe dopiero od 13 grudnia i dopiero teraz zaczyna mi naprawdę zależeć, jak widzę, co tu się potrafi dziać. Od jutra przypuszczę szturm ;)

• 0

#750 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 13:11

To koleżanko marniutkim stażem dysponujesz :) z pewnością dopniesz swego. A ztą pomocą to ja tak dla humorku :) a w ostateczności to taki woreczek NaCl pod sztukę wystarczyłby :) Ale czego nie robią konwersacje :)

Pozdrawiam
  • 0

#751 p1a2w3

p1a2w3

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 239 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 13:19

U mnie wczoraj od rana do popołudnia ładnie na polu mokro woziłem obornik i nie obyło się bez wtopy 3 ciągniki mnie wyciągały niestety nie mam zdj wieczorem przeszła burza bo się błyskało i troche grzmiało a wiatr taki ze można by było latawce z żelbetonu puszczać.
  • 0

#752 JoTeS

JoTeS

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 239 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 16:55

Na Bałtyku piękny sztorm, ale ciepło +5 stopni
  • 0

#753 pablos

pablos

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 476 postów

Napisano 11 styczeń 2015 - 20:02

Wczoraj wiało jak jak diabli ok 19 padło zasilanie wróciło dopiero dzisiaj ok 16 mam nadzieję że to już koniec
wichur .
  • 0

#754 przemek2092

przemek2092

V.I.P

• Moderator
  • 1052 postów

Napisano 12 styczeń 2015 - 18:00

U mnie wiatr mniejszy dzisaj i te kilka dni walczyłem ze szkodami bo zerwało mi częsc dachu z budynku gospodarczego ;/ mam nadzieje że przestanie już wiać i będe mógł zabrać sie jak najszybciej za naprawę dachu ;/
  • 0

#755 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 13 styczeń 2015 - 16:58

Co tam u was w pogodzie? bo u mnie dziś był całkiem fajny ciepły dzień słoneczko świeciło wiatr niewielki, dosłownie dzionek jak na wiosnę:) tak że gdyby nie to że styczeń to aż milo by było w polu ciągnikiem popracować:)
Pozdrawiam
  • 0

#756 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 13 styczeń 2015 - 21:03

Na jurze krk-częs +11 piękne słońce i bez wiatru. U mnie dzień miną w zapachah farb ..... :)
  • 0

#757 przemek2092

przemek2092

V.I.P

• Moderator
  • 1052 postów

Napisano 15 styczeń 2015 - 18:43

Dzisaj u mnie sie ochłodziło i było w granicach 3 stopni na plus ;) słoneczko też sie przebijało i był całkiem miły dzien ;) jak myślicie wróci zima ?
  • 0

#758 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 15 styczeń 2015 - 20:05

Mam nadzieję, że nie. Jest co robić......
  • 0

#759 Tofik

Tofik

V.I.P

• Użytkownik
  • 4132 postów

Napisano 15 styczeń 2015 - 20:32

Mamy dopiero połowę stycznia tak więc wszystko możliwe bo luty prze nami:) poza tym przecież już nawet zimę mieliśmy w marcu jak trzeba było w pole wyjeżdżać:( ale mam nadzieję że taka anomalia sie już nie powtórzy.

U mnie dzień całkiem nie zły do południa było dość pochmurno ale później wyszło słońce i było całkiem przyjemnie po dworze sie poruszać:)
Pozdrawiam
  • 0

#760 adam1208

adam1208

Rolnik z Mazowsza

• Użytkownik
  • 1079 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 14:22

U mnie dziś czuć wiosnę :) Świeci słońce i wieje przujemny wiatr, pola obsychają :) Ale jeszcze wszystko sie może zdarzyć :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych