Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prawda, tam gdzie mam niżej tez jeszcze przymarznięte. Teraz ma 8 na plusie , a w nocy było -2. , tam  gdzie osłonięte przez las jak piszecie to zamarznięte. A u mnie zero deszczu, przez następny tydzień, taka prognoza. Choć ja wierze tylko w takie do dwóch dni. 

Posted
Owies to 3tyg temu posiałem.jęczmień w zeszłym tygodniu.a oziminy jeszcze nie dostały azotu bo tak bylo sucho. W przyszłym tygodniu może się uda bo narazie się nie wjedzie w pile. 0* i śnieg leży.
Posted
Dziś biało od rana i pada do tej pory ,jak tak dalej to na jutro będzie z 10cm ,mi został łubin ale tylko 150 kg do wysiania ,i gryka oraz kawalek dla krów seradela pelucha owies ogolnie wszystkiego po trochu na 1ha wybiegu, i 9arów kartofli ,i do siankosów
Posted
Dziś biało od rana i pada do tej pory ,jak tak dalej to na jutro będzie z 10cm ,mi został łubin ale tylko 150 kg do wysiania ,i gryka oraz kawalek dla krów seradela pelucha owies ogolnie wszystkiego po trochu na 1ha wybiegu, i 9arów kartofli ,i do siankosów
Posted
No wiosna pokazała zimowe zoblicze przez 24 godziny napadało ze 30cm śniegu z piątku na sobote a prąd dopiero teraz włączyli od piątku brak ,znowu z zamrarzarki wszystko do wywalenia, trzeba nad agregatem pomyśleć.
Posted
to masz lipe z prądem, jeśli to sie powtarza rok w rok to agregat by sie przydał. Do silników elektrycznych to najlepszy na wałek wom, ale do sprzętów domowych musi być dobry regulator bo sie popalą. Niby wybór wielki w agregatach ale czy to nie jednorazówki ?
Posted
Myślałem nad jakimś starym wojskowym ,myślę że lepszy by był jak te chińskie badziewie, a na honde mnie nie stać aby sie przydał raz dwa w roku, no u mnie to po 3 doby potrafi nie być w lato to pół biedy ale zimą nie ma palenia i zimno
Posted

nie pchaj sie w skansen, tam będzie napięcie mocno skakać, Uczciwie ci powiem że można se szkody narobić. Przykladowo, będziesz miał dwa urządzenia podłączone, jedno sie wyłączy i odrazu skoczy napięcię co może spowodować uszkodzeniem drugiego - tylko elektronika może temu sprostać AVR.

Też myślałem , ale to niema sęsu. Cza by 6 koła wywalić na 2 KW bez sęsu

• 3 weeks later...
Posted
dwa.tygodnie temu jęczmień ozimy wykłoszony we włoszech, teraz też tam jade pewnie kwitnie. We francji od kilku tygodni żepak kwitnie w okolicach lil pierwszy,, teraz i w angli, belgi. Łąki pokoszone w europie i suszą się, Groch zakrył ziemie. Miesiąc do przodu. kasztany od dwóch tygodni kwitną.
  • 1 year later...