Sołtys Michał Posted March 24, 2022 Report Posted March 24, 2022 Prawda, tam gdzie mam niżej tez jeszcze przymarznięte. Teraz ma 8 na plusie , a w nocy było -2. , tam gdzie osłonięte przez las jak piszecie to zamarznięte. A u mnie zero deszczu, przez następny tydzień, taka prognoza. Choć ja wierze tylko w takie do dwóch dni. Quote
Vademecum Posted March 24, 2022 Report Posted March 24, 2022 udało mi sie wyrwać 11 zębów po 40 zł. mam oferte na saletre 4400 za tone. Quote
Vademecum Posted March 31, 2022 Report Posted March 31, 2022 U mnie biało, córka przegląda narty na jutro Quote
Robert ;-) Posted March 31, 2022 Report Posted March 31, 2022 Biało było rano ale w dzień się stopiło, ogólnie słaba ta wiosna sucho zimno, owsy posiane a tu zima wraca Quote
Vademecum Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 ja jeszcze nie doszedłem do owsa, walcze z łubinem , będzie z 13 ha tego. Quote
ali Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 Owies to 3tyg temu posiałem.jęczmień w zeszłym tygodniu.a oziminy jeszcze nie dostały azotu bo tak bylo sucho. W przyszłym tygodniu może się uda bo narazie się nie wjedzie w pile. 0* i śnieg leży. Quote
Vademecum Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 na południu, nie pada, a sypie jak w grudniu. Nawozów też nie posiałem z sucha Quote
crazy333 Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 Wielkopolska - temperatury przy 0 st a nawet poniżej, dziś pruszył lekki śnieg.. Quote
Vademecum Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 u mnie może chociaż droge odśnieżą bo biała, śliska ali 1 Quote
Robert ;-) Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 Dziś biało od rana i pada do tej pory ,jak tak dalej to na jutro będzie z 10cm ,mi został łubin ale tylko 150 kg do wysiania ,i gryka oraz kawalek dla krów seradela pelucha owies ogolnie wszystkiego po trochu na 1ha wybiegu, i 9arów kartofli ,i do siankosów Quote
Robert ;-) Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 Dziś biało od rana i pada do tej pory ,jak tak dalej to na jutro będzie z 10cm ,mi został łubin ale tylko 150 kg do wysiania ,i gryka oraz kawalek dla krów seradela pelucha owies ogolnie wszystkiego po trochu na 1ha wybiegu, i 9arów kartofli ,i do siankosów Quote
Vademecum Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 łubin cza wczas siać, zaraz po owsie, a gryka nawet do 15 maja, także jeszcze z nią czas Quote
Robert ;-) Posted April 3, 2022 Report Posted April 3, 2022 No wiosna pokazała zimowe zoblicze przez 24 godziny napadało ze 30cm śniegu z piątku na sobote a prąd dopiero teraz włączyli od piątku brak ,znowu z zamrarzarki wszystko do wywalenia, trzeba nad agregatem pomyśleć. Quote
Vademecum Posted April 4, 2022 Report Posted April 4, 2022 to masz lipe z prądem, jeśli to sie powtarza rok w rok to agregat by sie przydał. Do silników elektrycznych to najlepszy na wałek wom, ale do sprzętów domowych musi być dobry regulator bo sie popalą. Niby wybór wielki w agregatach ale czy to nie jednorazówki ? Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2022 Report Posted April 4, 2022 Myślałem nad jakimś starym wojskowym ,myślę że lepszy by był jak te chińskie badziewie, a na honde mnie nie stać aby sie przydał raz dwa w roku, no u mnie to po 3 doby potrafi nie być w lato to pół biedy ale zimą nie ma palenia i zimno Quote
Vademecum Posted April 4, 2022 Report Posted April 4, 2022 nie pchaj sie w skansen, tam będzie napięcie mocno skakać, Uczciwie ci powiem że można se szkody narobić. Przykladowo, będziesz miał dwa urządzenia podłączone, jedno sie wyłączy i odrazu skoczy napięcię co może spowodować uszkodzeniem drugiego - tylko elektronika może temu sprostać AVR.Też myślałem , ale to niema sęsu. Cza by 6 koła wywalić na 2 KW bez sęsu Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2022 Report Posted April 4, 2022 Jak będą fundusze to sie rozejrze bo teraz co prawda mam inne wydatki, może jak szał zakupów na agtegaty minie, coś się kupi, Quote
Sołtys Michał Posted April 11, 2022 Report Posted April 11, 2022 Ciepło, deszczu na razie brak. Duża amplituda temperatury, noce zmine, dni ciepłe. W czwartek ma być 19 na plusie przy -1 w nocy. Quote
Vademecum Posted April 11, 2022 Report Posted April 11, 2022 wczoraj u mnie dosypało śniegu, co prawda wyszło słońce i po paru godzinach stajało, a rano dziś biało od szronu Quote
Sołtys Michał Posted April 11, 2022 Report Posted April 11, 2022 Śnieg to był taki chwilowy dwa dni temu, ale tak poprószyło lekko, stopniała do 11. Quote
Mira Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Ja już przestałam wierzyć w informacje pogodowe, od dwóch tygodni czekam na ocieplenie:) Quote
Robert ;-) Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Wiosna się zaczyna drzewa kwitną trawa rosnie i ogólnie robi sie zielono,zboża też w końcu ruszyły Quote
Vademecum Posted April 28, 2022 Report Posted April 28, 2022 dwa.tygodnie temu jęczmień ozimy wykłoszony we włoszech, teraz też tam jade pewnie kwitnie. We francji od kilku tygodni żepak kwitnie w okolicach lil pierwszy,, teraz i w angli, belgi. Łąki pokoszone w europie i suszą się, Groch zakrył ziemie. Miesiąc do przodu. kasztany od dwóch tygodni kwitną. Quote
Robert ;-) Posted April 28, 2022 Report Posted April 28, 2022 To my mamy do tyłu i to sporo ale ma wschód i północ to sie wiosna ociąga Quote
DuzyGrzegorz Posted July 27, 2023 Report Posted July 27, 2023 Wczoraj miałem zacząć żniwa. Cały dzień kropiło. Niewiele spadło deszczu, ale do soboty żniwa się odciągną. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts