Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dzisiaj świeci słonko u mnie ,a nocami i nad ranem ładnie mrozi .Na słabych ziemiach jest już susza i zboża padają mimo ,że sporo padało w poprzednią środę ,ale piasek jak sitko i woda ucieka .Na dobrych ziemiach jest oki i rzepaki pięknie kwitną chociaż te przymrozki mogą też bałaganu zrobić .Pozdrawiam .
Posted
U mnie 1 maja było pięknie, cieplutko, bezwietrznie. Wczoraj słońce schowało się za chmury i wiać zaczeło, w nocy trochę pokropiło i dalej wiało, a teraz pada dość mocno i wieje. Na wody nie brakuje, więc ten deszcz średnio potrzebny, przydałoby się więcej słońca! :D Majówka słaba bo nawet nad rzeką na rybach ciężko wytrzymać. Pozdrawiam :)
Posted

Przemo, ja jestem Podkarpacie, pow. Przeworski

w nocy pięknie popadało :) jestem zadowolona z deszczu i z pogody :) dzisiaj zachmurzone i coś tam delikatnie czasami mży, więc też mnie pogoda cieszy :) oby jutro już nie padało bo robota w polu czeka, a i już pozarastać zdążyła połowa pola.

Posted

Witam u mnie wczoraj cały dzień padało i w ogóle pogoda była do d... natomiast dziś po dość zimnej nocy ale bez przymrozku mam słoneczny "poranek" i pomimo chłodnego wiatru dzień całkiem nie źle sie zapowiada.

Pozdrawiam

Posted
u mnie dziś pogoda okej wczoraj padało do wieczora wieczorem wyszło słońce w nocy był mróz i truskawki i inne pierdoły w ogródku zmarzły z pewnością ciekawe czy taki mróz może zaszkodzić również zbożom np żytu i jęczmieniu zimowemu gdzie widać już jak wypuszczają kłosy
Posted

Witam

Co tam u was w pogodzie bo u mnie (Sandomierz) cały dzień "barowy" a i na jutro zapowiadają podobnie czyli dalej ma padać bynajmniej co nie co za dużo już tego deszczu a podobnież cały maj ma być taki:(

Pozdrawiam

Posted

u nas też cały czas pada :( a ja mam jeszcze nie posianą kukurydzę i buraki pastewne :( nie wiem kiedy to zrobimy, jak jest pogoda, to pole za mokre na sianie, jak leje to wiadomo, że nie ma się co pchać w pole :/ kiepsko widzę ten rok, a deszcze w mojej okolicy zapowiadają do końca miesiąca, z małymi przerwami.

okolice Przeworska, Rzeszowa

Posted
Pogoda u mnie dzisiaj była słoneczna .Coś przepadywało w poniedziałek ,ale słabo .Opryskałem jęczmień odżywkami i grzybówką .Jutro też ma być ponoć ciepło i słonecznie .Sąsiedzi robili siano kiszonkę dzisiaj z trawy i koniczyny .
Posted
U mnie w Mazowieckim to jest teraz tak że mamy ciepło, ale codziennie parę kropel deszczu spadanie (dziś wieczorem też) i ciągle krążą jakieś ciemne chmury burzowe, ale na szczęście nic z nich nie wynika. Na polach jest już dość mokro, bo taka pogoda się utrzymuje już parę dni. W nocy jest tylko trochę za chłodno, ale przynajmniej przymrozków już nie ma. Pozdrawiam :)
Posted
jak tam u was z opadami u mnie leje 2 dzień i końca nie widać cały ogródek we wodzie stoi na szczęście zboża się jeszcze nie powaliły trawy miejscami leżą plackiem masakra......