Raven188 Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 U mnie cały dzień okropnie zimno... Quote
Vademecum Posted February 13, 2015 Report Posted February 13, 2015 Kolejny słoneczny dzień, Pozdrawiam słoneczne Quote
przemek2092 Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 U mnie dzisaj pochmurno ale temperatura w granicy 4 C w nocy przymrozki Quote
Vademecum Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 U mnie też bunt z niebios, zero słońca i koło zera, ale śnieg pomału schodzi. Za to jutro zapowiadają u mnie +10 Quote
Robert ;-) Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 U mnie mazowieckie od kilku dni miałem poniżej zera, a dziś na plusie i ładny dzień, oby tak dalej a wiosna przyjdzie szybko;-);-) Quote
Mastif Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 W wielkopolskim pod Kaliszem w końcu się przejaśniło, temperatura do max 8 stopni w dzień. Rano samochody oszroniałe, bo utrzymuje się mrozik Quote
adam1208 Posted February 20, 2015 Report Posted February 20, 2015 U mnie dziś słonecznie, wiosenny dzień Quote
Michałek Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 U mnie pochmurno ale nie szaro. Woda w basenie kaczek zamarzła na 6 mm. Teraz jest 0 stopni Celsjusza. Zima ma już się ku końcowi i już chyba można zacząć ją podsumowywać. U mnie było kilka mroźnych dni ale temperatura nigdy nie spadała poniżej -20 stopni w nocy i poniżej -16 w najcieplejszej porze dnia. Można przyjąć że była łagodna gdyż u mnie po 20 lutym trakie spoadki właściwie się nie zdarzały od 1987 r.. Przeglądając Forum zwróciłem uwagę że zima, a właściwie jej „tęgość” była w tym roku bardzo zróżnicowana. U większości z nas zima przebiegała łagodnie podobnie jak u mnie, ale jednego z kolegów z Mazowieckiego zima była wyjątkowo surowa. Pojawił się u tej zimy u niego nawet pingwin, co wskazuje na nawet nie na arktyczną zimę, ale wprost na antarktyczną zimę. Pingwina widać wyraźnie na zdjęciach które zostały przez tego kolegę zamieszczone w galerii.http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/568-g%C4%99sia-rodzina/http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/569-g%C4%99si/Byłem przekonany, że polski biegun zimna znajduje się w okolicy Suwałk, a tymczasem jest on w sąsiednim województwie od którego mieszkam zaledwie kilka kilometrów.Pozdrawiam wszystkich na Forum!P.s. Robert ;-) 1 Quote
Stiven1983 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Mam nadzieje że już nie będzie padać deszcz bo straszne błoto Quote
przemek2092 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Dzisaj piękne słoneczko i dziesiątka na termometrach w dzień Quote
Robert ;-) Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 U mnie było zimno i pochmurno:-( wiatr wiał mocno więc temp odczuwalna była niższa, pozdrawiam ;-) Quote
simson54 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 u mnie dziś fajnie tylko ten wiatr zimny wiał ale po południu a poza tym chyba ta wiosna jednak powoli idzie dziś jadąc do Częstochowy widziałem 3 bociany a dzień wcześniej klucz gęsi Quote
Vademecum Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 No kolego simson, ja dziś około południa przejeżdżałem przez Częstochowę i szczególnie obserwowałem gniazda boćków i łudziłem się, że choć jednego zobaczę, bo one zwiastują wiosnę..... Jechałem od Dąbrowy gór. przez Woźniki, Lubliniec, Kluczbork - z powrotem Częstochowa, Olsztyn , Szczekociny.....Ani jednego klekota nie widziałem !!!!!!!!!! Przez całą drogę towarzyszyło mi słońce, a wiatru nie odczułem Quote
Badford Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 U mnie dziś cały dzień było ładne słoneczko Quote
Mastif Posted February 25, 2015 Report Posted February 25, 2015 Kalisz dzisiaj - bezchmurne niebo i ładne słoneczko Byle do wiosny Quote
Vademecum Posted February 27, 2015 Report Posted February 27, 2015 dziś pogoda średnia, ale co mnie zaciekawiło to widok siedmiu kluczy dzikich gęsi w niewielkich odległościach. Piękne i niepowtarzalne widowisko. Natomiast wożąc nawóz obserwowałem przy trasie gniazda klekotów przejeżdżając obok siedmiu. Nie widziałem ani jednego. Czyżby zima nie odpuszczała i zamierzała wrócić ? Quote
Robert ;-) Posted February 27, 2015 Report Posted February 27, 2015 U mnie mazowieckie dzień był chłodny i pochmurny sąsiad we wtorek widział lecącego bocka mi się nie udało go zobaczyć.coś deszcze zapowiadają Quote
Robert ;-) Posted February 28, 2015 Report Posted February 28, 2015 Idzie wiosna;-) dziś widziałem rozwinięte bazie,oraz drzewa sok puszczają. Quote
Vademecum Posted March 1, 2015 Report Posted March 1, 2015 u mnie na północnych stokach grubo śniegu, polne drogi miejscami metr śniegu. W piątek pojechałem skrutem przez pola i skończyło się cofaniem na długości około 4 km.Dziś w tej chwili zaczyna przedzierać się słoneczko, jest optymistycznie Quote
Mastif Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 Witam Apropo optymizmu, dzisiaj rano wyjeżdżając z domu widziałem bezchmurne i słoneczno niebo. Pozytywnie nastawiony, zostałem zaskoczony silnym wiatrem oraz dużym zachmurzenie(tzn. świata nie było widać ) oraz deszczem ze śniegiem gdzieś przed południem. Następnie po upływie dosłownie godziny wyszło rażące słońce. Wnioski, pogoda zmienna jak kobieta jest Czuje, że zima jeszcze długo będzie nas zaskakiwać.. Quote
Robert ;-) Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 U mnie mazowieckie do południa było słonecznie i ciepło;-) a około 13 zrobiło się pochmurno i wiatr zaczął wiać :-( opadów na szczęście brak.ale ci mądrzy synoptycy coś o zimie mówią wiec kto wie?prawda taka że to początek marca, więc wszystko możliwe. Quote
Vademecum Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 A u mnie między 17-stą a 18-stą spadło około 10 cm śniegu, a wcześniej co wydaje mi się anomalią to ostro wielokrotnie zagrzmiało i było kilka błyskawic.Rano przyszedł dziki kocurek z lasu, a on zawsze przychodzi na załamanie pogody i tak sobie pomyślałem ciekawe, słońce świeci ale coś się wydarzy i ta śnieżyca.... Brrrrrr..... tak się zastanawiałem bo boćków niema..... Wiosna się ociąga, a natura jest nie omylna.leśny kocurek przychodzi do domu jak ma padać śnieg, grad, wichury, albo wielodniowy deszcz. Nieomylny synoptyk.... Quote
Mastif Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Widzę, że nie tylko u mnie anomalia pogodowe wystąpiły A swoją drogą fajnego masz tego synoptyka i ciekawie przekazujesz swoje spostrzeżenia. Widać, że żyjesz z natura za pan brat Pozdrawiam Quote
Recommended Posts