Vademecum Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Tiaaaa, żarty żartami ale ja dziś rano odśnieżałem podjazd. Nasypało 10 cm.i wciąż pada...... Ja chcę wiosny !!!!!!!! Quote
Robert ;-) Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 U mnie przed chwila zaczął padać śnieg :-( zima nie daje za wygraną mazowieckie Quote
przemek2092 Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 U mnie też śnieg padał ale teraz sie przejaśniło dość chłodno jest Quote
Vademecum Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 u mnie śnieżyca, a kocurek leśny siedzi na piecu od centralnego i nie wybiera się poza piwnicę, tak że to potrwa troszkę......... Quote
Robert ;-) Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 W nocy przyszła zima jest biało i zimno:-( mam nadzieje że to jej ostanie podrygi;-) A ten kocur synoptyk niech idzie do lasu!! bo nam jeszcze zimę na całego sprowadzi:-D Quote
Vademecum Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 dzisiej wyszedł sam U mnie sypie jak w środku zimy, widoczność na kilkanaście metrów. Quote
Robert ;-) Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 U mnie rano padało:-( teraz jest słonecznie tylko wiatr wieje wiec może coś przynieść. ogólnie zima jeszcze to trzeba się wszystkiego spodziewać. Quote
Vademecum Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 właśnie, zawsze wypatruję boćków bo to ostateczny zwiastun wiosny, a tu w promieniu 100 km nic. Jeszcze zima sobie beka Robiło by się coś to się nieda........ Quote
Robert ;-) Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 Ja wczoraj wywiozlem obornik byka wiosna, a jak pojechałem orać zrobiła się zima śnieg padał a ja orałem, u mnie na wsi bociana nie ma jeszcze chodź w tamtym tygodniu był widziany w locie. Quote
VoYtek8 Posted March 4, 2015 Report Posted March 4, 2015 Zima w tym roku nie była typowo Polska, jednak marzec jest już taki jak z tego przysłowia "W marcu jak w garncu", więc wszystko się zgadza!. U mnie dziś przed 7 rano spadł śnieg, ok. południa skończył się topić i zaświeciło piękne wiosenne słońce, a po krótkiej chwili słońce przysłoniły chmury, zrobiło się ciemniej i wieje wiaterek, śnieg znowu spadł, ale w ilościach śladowych, dobrze nie dolatywał do ziemi i już go nie było. Wczoraj również co chwilę była radykalna zmiana pogody, od ciepłego poranka, przez południowy deszczyk, do popołudniowego opadu śniegu gdzie jeden płatek miał co najmniej kilka centymetrów, w 5 minut wszystko było białe i widoczność beznadziejna. W nocy przymrozek, w dzień na +.Ciężko powiedzieć jaka jest pogoda, bo co chwilę jest inaczej. Pozdrawiam Quote
Mastif Posted March 5, 2015 Report Posted March 5, 2015 A pod Kaliszem dzisiaj wyjątkowo bez zmian cały dzień jak makiem zasiał Bezdeszczowo, lekko zachmurzone niebo i 4 na plusie Quote
przemek2092 Posted March 5, 2015 Report Posted March 5, 2015 U mnie identycznie taka sama pogoda jak u kolegi wyżej mogła by juz uderzyc taka wiosna ;D Quote
Vademecum Posted March 5, 2015 Report Posted March 5, 2015 a u mnie regularna zima. Tak intensywnych opadów jak dziś tej zimy nie było....... Brak słów.... Quote
simson54 Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 u mnie fajnie puki co niektórzy powoli ruszają w pole słoneczko świeci klucze gęsi lecą skowronki śpiewają myśle że zima już nie wróci Quote
Tofik Posted March 8, 2015 Author Report Posted March 8, 2015 Miejmy nadzieję że nie wróci U mnie typowo wiosenny dzień choć wiaterek chłodnawy ale nie powstrzymało mnie to przed uruchomieniem grila mniej my nadzieję że taka pogoda sie przez dłuższy czas utrzyma Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 Uwaga ! Widziałem boćka na ścierni po kukurydzy tyle, że sztubry wystawały z wody , ale bociek trzebił szkodniki Quote
VoYtek8 Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 Wiosna przyszła już chyba definitywnie. Dziś najwyższa temperatura jaką zaobserwowałem to 13 stopni, świeciło piękne słońce. Teraz jest 4 stopnie na plusie oczywiście. Prognozy wiosenne. Jak tak dalej będzie to u mnie zaraz będzie można ruszać z robotą. Pozdrawiam Quote
Mastif Posted March 10, 2015 Report Posted March 10, 2015 U mnie pod Kaliszem jak u kolegi Wojtka Tez około 13 stopni a gdzieniegdzie nawet 14. Wiatru prawie w ogóle nie ma, ani jednej chmurki na niebie a słoneczko aż zachęca do pracy na powietrzu Quote
Robert ;-) Posted March 10, 2015 Report Posted March 10, 2015 U mnie mmazowieckie tak samo piękny słoneczny dzień, drugi z rzędu;-) aż lepiej na duszy;-) oby zima nie wróciła:-( Quote
przemek2092 Posted March 12, 2015 Report Posted March 12, 2015 A u nas dzisaj taka przeplatanka i chłodno dosć około 5 C i pochmurno Quote
Vademecum Posted March 13, 2015 Report Posted March 13, 2015 u mnie cały dzień pada śnieg z deszczem , a teraz sam śnieg...... Quote
kubusjettaII Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 u mnie prawie cały ubiegły tydzień lało... pomogło w rozłożeniu nawozu który tydzień temu posiałem po trawach i miałem czas na tulejowanie przodu w 360. Dziś pięknie... typowo wiosennie. Quote
henryk Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 u mnie dziś w dzień 10st. ciepła ale teraz robi się chłodno słońce czerwono zachodzi-pozdrawiam Quote
Recommended Posts