Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam u mnie pierwszy dzień od dobrego tygodnia że nie pada a o słońcu kiedy było to już nie wspomnę :( bo słoneczny dzień w mojej okolicy to daleka historia :(

Pozdrawiam

Posted

Mówią ciepło a wręcz upalnie (w mojej części polski :)) tak że nie ma śladu po ostatnich opadach i szczerze mówiąc jak by co nie co popadało to by na pewno nie zaszkodziło :) byle żeby tylko nie był to jakiś kataklizm tylko spokojny deszczyk ale znając życie to w niedługim czasie takie anomalia z silnym wiatrem i gradem pewnie miejscowo wystąpią :(

Pozdrawiam

Posted

Dziś piękna pogoda na siano wieje wiaterek i grzeje z nieba, wczoraj kosilem ale jutro ze słabej łąki zabiorę, a druga lepszą zbiore w sobotę, mała trawa schnie jak szalona na tym upale;-) teraz w cieniu odpoczywam w końcu swieto;-)

Deszcz by się przydał ale po niedzieli ;-);-)

Posted

U mnie dalej susza :( a już miałem cichą nadzieję że co nie co popada bo w nocy grzmiało i sie błyskało no ale deszczu z tego nie było bo w sumie nawet kurzu nie przykryło :(

Pozdrawiam

Posted

U mnie tak jak u was, dużo słońca, temperatura na solidnym +, a ziemia na polu to już prawie popiół. Przydałby się deszcz w potężnej ilości od zaraz!

Dziś w internecie mignęło mi że w okolicach Wrocławia na południu Polski padał dziś deszcz, czy ma to coś wspólnego z prawdą? Pozdrawiam :)

Posted
Witam no i doczekałem się deszczu, o 23 z minutami była burza dawało równo, całe podwórko w liściach i kwiatach akacji, ale bez żadnych skutków ubocznych, na padało dość dużo więc poratowało żyta owies i ziemniaki;-)