Tofik Posted May 26, 2015 Author Report Posted May 26, 2015 Witam u mnie pierwszy dzień od dobrego tygodnia że nie pada a o słońcu kiedy było to już nie wspomnę bo słoneczny dzień w mojej okolicy to daleka historia Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 Witam, czy gdzies u was widać troche deszczu ? bo susza u mnie straszna Quote
Vademecum Posted May 31, 2015 Report Posted May 31, 2015 u mnie nie jest sucho, a dziś świeciło słoneczko cały dzień Quote
Robert ;-) Posted June 2, 2015 Report Posted June 2, 2015 Jaką pogodę wysluchaliscie na tydzień do przodu? Ja w necie sprawdzałem to ma być 6 dni pogody, jutro kosze trawę może się uda zebrać bez deszczu:-D Quote
Vademecum Posted June 2, 2015 Report Posted June 2, 2015 pogoda ma być i to 2 tygodnie, planuje skończyć pryskać kuku, ale padłem na kręgosłup i mam problem z poruszaniem się Quote
adam1208 Posted June 2, 2015 Report Posted June 2, 2015 U mnie też jest ładnie, i najbliższe dni też ciepłe zapowiadają Quote
Tofik Posted June 3, 2015 Author Report Posted June 3, 2015 Mówią ciepło a wręcz upalnie (w mojej części polski ) tak że nie ma śladu po ostatnich opadach i szczerze mówiąc jak by co nie co popadało to by na pewno nie zaszkodziło byle żeby tylko nie był to jakiś kataklizm tylko spokojny deszczyk ale znając życie to w niedługim czasie takie anomalia z silnym wiatrem i gradem pewnie miejscowo wystąpią Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted June 3, 2015 Report Posted June 3, 2015 no, u mnie już grad był nad polem z owsem, a kuku oszczędziło , 500 metrów dalej nic nie padało....Niekture rośliny podsychają i desz by się przydał..... Quote
Robert ;-) Posted June 4, 2015 Report Posted June 4, 2015 Dziś piękna pogoda na siano wieje wiaterek i grzeje z nieba, wczoraj kosilem ale jutro ze słabej łąki zabiorę, a druga lepszą zbiore w sobotę, mała trawa schnie jak szalona na tym upale;-) teraz w cieniu odpoczywam w końcu swieto;-)Deszcz by się przydał ale po niedzieli ;-);-) Quote
przemek2092 Posted June 8, 2015 Report Posted June 8, 2015 Dziś niebo widzę troche zachmurzone miejmy nadzieje że coś popada Quote
Robert ;-) Posted June 9, 2015 Report Posted June 9, 2015 Dziś przed szóstą było 10 stopni i w nocy trochę pokropilo, ale tylko symbolicznie . Quote
Vademecum Posted June 9, 2015 Report Posted June 9, 2015 u mnie w nocy popadało choć niewiele. Przynajmniej spukało pyłki traw których u nas nikt nie kosi. Quote
Robert ;-) Posted June 9, 2015 Report Posted June 9, 2015 W warszawie teraz zaczyna się uczyć może popada i na wsi, mądry jestem bo trawy pokoszone;-) ale była pogoda można było pracować;-) Quote
Tofik Posted June 9, 2015 Author Report Posted June 9, 2015 U mnie dalej susza a już miałem cichą nadzieję że co nie co popada bo w nocy grzmiało i sie błyskało no ale deszczu z tego nie było bo w sumie nawet kurzu nie przykryło Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted June 9, 2015 Report Posted June 9, 2015 cały przyszły tydzień ma padać i niech leje do żniw.... Quote
Robert ;-) Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 I jak z deszczem pada gdzieś w kraju? U mnie na wsi raz pokropilo a tak to tylko pochmurno było, a w stolicy dziś piękna pogoda ciepło i praktycznie bez chmurnie, temp 26stopni. Quote
wiejskieżycie Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 U mnie Sahara. Na polu tak sucho, a w dzień tak smali słońce, że nic nie daje podlewanie kapusty wieczorem, kiedy już słońca nie ma, bo na drugi dzień znaczna część wysycha zupełnie. Warzywa będą w tym roku fest. Quote
Vademecum Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 pochmurno, ale nie spadła kropelka deszczu, a w sobote ma być na południu konkretna lampa Quote
Robert ;-) Posted June 11, 2015 Report Posted June 11, 2015 No to nie ciekawie z tą susza, u mnie źle nie jest na razie nic nie wysycha ale jak nie popada to zacznie być nie ciekawie. Quote
VoYtek8 Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 U mnie tak jak u was, dużo słońca, temperatura na solidnym +, a ziemia na polu to już prawie popiół. Przydałby się deszcz w potężnej ilości od zaraz!Dziś w internecie mignęło mi że w okolicach Wrocławia na południu Polski padał dziś deszcz, czy ma to coś wspólnego z prawdą? Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 jestem z środka na południu i ani kropli ...... Kukurydza ma liście jak szmata i zaczyna więdnąć, narazie zielone, jutro ma być jeszcze cieplej a w niedziele ma popadać..... Quote
rafaello3 Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 U mnie było ze 6 burz dzisiaj ,ale wszystko obok .Koledze solidnie podmyło truskawki i jest w...ny .U mnie w sumie napadało 10 litrów . Quote
Robert ;-) Posted June 13, 2015 Report Posted June 13, 2015 Witam no i doczekałem się deszczu, o 23 z minutami była burza dawało równo, całe podwórko w liściach i kwiatach akacji, ale bez żadnych skutków ubocznych, na padało dość dużo więc poratowało żyta owies i ziemniaki;-) Quote
Recommended Posts