Robert ;-) Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Adam to może i do mnie dojdzie;-) wiary wieje ale ogólnie jest ciepło no nie tak jak wczoraj:-( ale jest znośnie, nie długo orac trzeba a tu pustynia nawet chwasty nie rosną, to akurat dobra nowina. Quote
Tofik Posted September 2, 2015 Author Report Posted September 2, 2015 U mnie też pochmurno i wietrznie no ale może coś pokropi plus taki że chociaż jest przyjemnie nie jak tez skwarek co był wczoraj.pozdrawiam Quote
Jacek Mocny Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Melduję, u mnie od wczoraj pochmurno, chłodniej niż ostatnio... niestety deszczu brak. Quote
adam1208 Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Popadało 5 minut i przestało . Quote
Robert ;-) Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 U mnie nic zanosi się od kilku godzin ale jakoś padać nie chce:-( Quote
Robert ;-) Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Dziś jest zimno i pochmurno, ogólnie dzień ponury Quote
Tofik Posted September 3, 2015 Author Report Posted September 3, 2015 Witam u mnie wczoraj wieczorem była nie zła burza no i w nocy też trochę pociapało ale to już tak delikatnie tak że w ziemi co nie co zostało Pozdrawiam Quote
adam1208 Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 U mnie dziś od piątej pada, mam nadzieje że jak najdłużej Deszcz mi potrzebny bardzo bo truskawek chce dosadzić Quote
Robert ;-) Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 U mnie też pada;-) ;-) będziem orac:-D Quote
adam1208 Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 No ja jutro mam zamiar pług podpinać tylko mało popadało : Quote
Robert ;-) Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 http://www.rolnik-forum.pl/gallery/image/926-tak-wygl%C4%85da-orka-po-dzisiejszym-deszczusuchy-piach/tak wygląda orka sąsiada po dzisiejszym deszczu,, suchy piach:-( Quote
adam1208 Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 U mnie też dziś orali i tak samo sucho ;/ Quote
Tofik Posted September 4, 2015 Author Report Posted September 4, 2015 A u mnie wszyscy w domu bo praktycznie cały dzień padało jedynie przed wieczorem sie przejaśniło tak że po niedzieli pewnie plug zapnę bo chyba wilgoci w ziemi będzie tak że powinno sie nie źle orać no a jak to wyjdzie no to sie okaże Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 Błoto króluje na polu .Na dworze jest zimno istna jesień . Quote
Vademecum Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 u mnie boćki opuściły gniazdo, już 2 dni ich niema był tylko jeden młody. Odleciały ???Robert co do pola to rzeczywiście wygląda jak zryte wydmy nad morzem. U mnie jakbym zaorał to bryły byłyby wielkości 5 litrowego gara, a dopiero po zimie byłaby możliwość,jprawy. U mnie,bryły są tak twarde i zwięzłe, że młotkiem cza się namachać by taką rozbić Nocą padało pół godziny Quote
Robert ;-) Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 U mnie trochę pada;-) ale to i tak mało... Quote
adam1208 Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 U mnie cały dzień dziś popadywało, rano wsiadam w ciągnik i orka Quote
Vademecum Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 a u mnie mżawka, a deszczu ani na lekarstwo.... Quote
VoYtek8 Posted September 6, 2015 Report Posted September 6, 2015 Zaś u mnie w Mazowieckim dziś zapachniało jesienią, było zimno, wiał dość mocny wiatr, a teraz spadło trochę deszczu. Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Przez weekend solidnie dopadało ,jednak w nocy musiało solidnie wlać ,bo nawet na piachu jest bardzo mokro i kopce z ziemniakami o włos by mi zalało też piach 6 klasa i żwir ....stoją bajorka wody . Quote
Tofik Posted September 7, 2015 Author Report Posted September 7, 2015 U mnie też całkiem sporo napadało tak że można by plug zapinać szkoda tylko że pole co ma do zaorania mam 20km od domu a tam wilgoci jest może na 10cm No a dzisiaj pochmurno i jakiś kapuśniak z nieba leci do tego wieje wiatr tak że z upałów zrobiła sie jesień Pozdrawiam Quote
adam1208 Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 U mnie dziś rano konkretnie dolało a ja w tym czasie orałem Zimno jest, wiatr wieje.. jesienna pogoda Quote
Robert ;-) Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 Wczoraj padało prawie cały dzień dziś też co jakiś czas popadnie jest na zimno i pochmurno ale ja się rozgrzewam zrywam podłogę u koni jeszcze ze dwa wózki i biorę się za wozenie z kupy z pola. Quote
adam1208 Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 U mnie tez cały czas popaduje, wczoraj orałem, dziś też troche.. Pomału ubywa.. Quote
Recommended Posts