Jump to content

Recommended Posts

Posted

A u mnie wszyscy w domu bo praktycznie cały dzień padało jedynie przed wieczorem sie przejaśniło tak że po niedzieli pewnie plug zapnę bo chyba wilgoci w ziemi będzie tak że powinno sie nie źle orać no a jak to wyjdzie no to sie okaże :)

Pozdrawiam

Posted

u mnie boćki opuściły gniazdo, już 2 dni ich niema był tylko jeden młody. Odleciały ???

Robert co do pola to rzeczywiście wygląda jak zryte wydmy nad morzem. U mnie jakbym zaorał to bryły byłyby wielkości 5 litrowego gara, a dopiero po zimie byłaby możliwość,jprawy. U mnie,bryły są tak twarde i zwięzłe, że młotkiem cza się namachać by taką rozbić :)

Nocą padało pół godziny

Posted

Przez weekend solidnie dopadało ,jednak w nocy musiało solidnie wlać ,bo nawet na piachu jest bardzo mokro i kopce z ziemniakami o włos by mi zalało  też piach 6 klasa i żwir ....stoją bajorka wody .

Posted

U mnie też całkiem sporo napadało tak że można by plug zapinać szkoda tylko że pole co ma do zaorania mam 20km od domu a tam wilgoci jest może na 10cm  :(

No a dzisiaj pochmurno i jakiś kapuśniak z nieba leci do tego wieje wiatr tak że z upałów zrobiła sie jesień :(

Pozdrawiam