Jump to content

Recommended Posts

Posted

A u mnie deszczu dziś niewiele bo tylko momentami pociapało i rosy narobiło do tego chłodno i wiatr więc dzień minął jak na jesieni :( ale coś w tv mówią że ma sie ocieplić tak że będzie sie działać a w sumie to działałem już dzisiaj co prawda nie u siebie ale zawsze :)

Fajnie to wszystko wyglądało bo na polu były 3 C-360+ 3plugi unii  tak że wspólnie za cały dzień powaliliśmy kilka ha :)

Pozdrawiam 

Posted
a u mnie teraz kropi, cały dzień słońce, ale czuć jesień... Dziś do południa sprzątnąłem buka z pola 80 cm. średnicy, a później odprowadziłem prawie 7 ton pszenicy do De heus po 642 za tone. Z jęczmieniem chce sie wstrzymać bo nie uśmiecha mi się oddać go po 530 plus vat. A kolejki nie było a to znaczy, że powinni podnieść cene. Z orką nie spieszę się bo te 10 ha spłatam za dzień..... z dwa tygodnie niech jeszcze rośnie badziestwo po talerzówce....
Posted
Dziś u mnie pogoda w kratkę, rano było zimno potem pochmurno i zimno a koło południa popadalo trochę a do tej pory słonecznie ale nadal zimno:-( ja dziś szykowałem pola na jutrzejszy siew zboża dziś nie wypaliło, trafił się kurs 100 km w obie strony.
Posted

ja dzisiaj popołudniem zapiołem pług i pojechałem go ustawić i tak pękło z 3 ha. ale na głębokości 20 cm jest sucho i siew będzie ciężki i marny, u mnie ziemia przesuszona na,tym polu robi się jak mąka - pył.

Jeździłem pomalutku bo wyrzuca pług 1 szosowe i 1000 obr/ min Czasochłonna robota, ale zaoszczędzę na paliwie.

Posted

Witam i jak Panowie mróz was odwiedził? u mnie był ale nie duży może -2 bo liście dyni obmarzły :( no a dzisiejszej nocy chyba porządnie przygrzmoci bo "czuć go w powietrzu" no a ile będzie no to sie okaże :)

Pozdrawiam

Posted

U mnie wczoraj był mały przymrozek, na łąkach było biało,

ale ja mam inny problem, wczoraj wyczytałem w necie (nie o oglądam za dużo telewizji) że do czwartku będzie pogoda a wczoraj w tele mówili że będzie padać aj :-(:-(