pawelxy1 Posted July 17, 2013 Report Posted July 17, 2013 No owies jeszcze zielony. Żyto już dojrzałe, pszenica pszenżyto też;d Na rzepak trzeba troszkę poczekać Quote
kubusjettaII Posted July 24, 2013 Report Posted July 24, 2013 Sorki Kubus ze pytam bo to nie moja sprawa ale juz rodzi? pytam bo kiedys pisales ze bodejze w sierpniu zaloga ci ma sie powiekszyc:)Pozdrawiam witam nie było mnie jakiś czas ale... niestety nie było kiedy. tofikakarius pytał ja odpowiadam DWÓCH SYNÓW MAM Quote
rysiek1965 Posted July 24, 2013 Report Posted July 24, 2013 Kuba podwójne gratulacje , niech Ci rosną . Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted July 24, 2013 Report Posted July 24, 2013 No to Kubuś musisz chyba gospodarstwo szybko powiększać bo jak bliźniaki się kiedyś za to wezmą to im areału nie starczy Gratuluję! Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted July 24, 2013 Report Posted July 24, 2013 Gratuluję- dwóch chłopaków!!!!!!! pozdrawiam. Quote
Tofik Posted July 25, 2013 Author Report Posted July 25, 2013 Gratuluje Kubo No na dwuch chlopow to zes musial sie nie zle napocic:) (oczywiscie zart) oby tylko zdrowo sie chowaliPozdrawiam Quote
Tofik Posted August 6, 2013 Author Report Posted August 6, 2013 I jak tam Kubusiu wszyscy zdrowi?Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted August 6, 2013 Report Posted August 6, 2013 tak jest. żeby nie zapeszyć nie jest źle, a wręcz powiedział bym że jest dobrze. prosić Boga żeby się nic nie zmieniło. chłopaki, córka i żona mają się świetnie. dziś zakończyłem żniwa, zostało posprzątać słomę i siano bo w między czasie jeszcze trawy pokosiłem. a dziś miałem przygodę że mało się nie skończyła tragedią,kolejną ( troje dzieci się utopiło koło mnie a czwartego szukają) przy wieździe pod górkę z przyczepą żyta z dyszla wyrwało się oczko zaczepu ale udało mi się ją zablokować traktorem. nie wyobrażam sobie co by było gdybym nie zdążył i poszła by w dół z impetem. tak jest z pożyczanymi sprzętami. dość wrażeń na dziś. Quote
VoYtek8 Posted August 6, 2013 Report Posted August 6, 2013 No to fajnie że u Ciebie w rodzinie wszystko ok. Szkoda tych potopionych dzieciaków, no ale cóż jak rodzice dzieci puszczają w samopas to tak się kończy zazwyczaj. Co do Twojego wypadku to naprawdę gratuluję Ci refleksu że nie dopuściłeś do kolejnej tragedii ale tym razem drogowej. Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 u mnie na wsi już dużo zbóż nie zostało ale jeszcze jak kombajny wyjadą to śmigam rowerkiem z aparatem w ręku;d Quote
Robert ;-) Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 Paweł staw zdjęcia na forum wszyscy popatrzymy Quote
pawelxy1 Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 Robert są filmiki które powstawały z mej ręki poszukaj i znajdziesz Quote
Robert ;-) Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 Oki poszukam a samych zdjęć nie robiłeś? Quote
Robert ;-) Posted August 7, 2013 Report Posted August 7, 2013 To poproszę wstaw jak możesz pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 U mnie pada od 3 dni po troszku;dJa też lubię orkę chociaż nie robiłem tego;d Quote
Robert ;-) Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 U mnie dziś trzeci dzięń w to lato pada ale to wszystko mało ostatni deszczyk z tydzień temu był;[ dziś zrywałem ściernisko agregatem to głębiej sucho jak niewiem, tego deszczu mało. ale jest nadzieja pochmurno jest i tak siąpi od rana,pozdrawiam Quote
ania1983 Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 Tofik, u mnie też w końcu pada pierwszy deszcz od prawie 11 tygodni. wcześniej ani kropelki...więc też się cieszę jak dziecko z lizaka teraz już tylko mżawka jest, ale widać ze coś podlało,wiem że to kropla w morzu ;potrzeb, ale dobre chociaż co, bo susza była okropna u nas. w rzece prawie wody nie ma, ludzie w studniach dno widzą...koszmar jakiś! Quote
VoYtek8 Posted August 21, 2013 Report Posted August 21, 2013 U mnie od 3 tygodni suszy podczas dzisiejszych nocy i ranka spadło sporo deszczu, to jest niewiele, ale ziemia przemiękła na jakieś 8cm więc jest lepiej niż było. Teraz ciągle chodzą chmury i zanosi się na to że w nocy znowu będzie padać Niech pada bo już mi kukurydza zaczeła schnąć i trzeba pole przygotowywać do siewu zboża ozimego, a narazie tylko ściernisko posprężynowałem i nic innego nie mogłem zrobić. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted August 26, 2013 Report Posted August 26, 2013 u mnie też trochę popadało, ale tak czy inaczej lepiej było zerwać ściernisko sprężynówka niż podorywać. Quote
VoYtek8 Posted August 31, 2013 Report Posted August 31, 2013 U mnie pszenice sieje się od 15 września Ja mam już gotowe pole do zasiewu bo dziś skończyłem orkę, więc czekam na 15 i siewnik idzie w ruch. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted August 31, 2013 Author Report Posted August 31, 2013 U mnie pszenice sieje się od 15 września Ja mam już gotowe pole do zasiewu bo dziś skończyłem orkę' date=' więc czekam na 15 i siewnik idzie w ruch. Pozdrawiam [/quote'] HEHE 15 nie dasz rady bo to niedziela:)Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted August 31, 2013 Report Posted August 31, 2013 Oj no to zasieje 14 albo później, ogólnie dzień w tą czy w tą to żadna różnica I tak kawałek będę siał później bo kukurydza tam jeszcze rośnie. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts