Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sorki Kubus ze pytam bo to nie moja sprawa ale juz rodzi? pytam bo kiedys pisales ze bodejze w sierpniu zaloga ci ma sie powiekszyc:)

Pozdrawiam

witam nie było mnie jakiś czas ale... niestety nie było kiedy.

tofikakarius pytał ja odpowiadam DWÓCH SYNÓW MAM

• 2 weeks later...
Posted
tak jest. żeby nie zapeszyć nie jest źle, a wręcz powiedział bym że jest dobrze. prosić Boga żeby się nic nie zmieniło. chłopaki, córka i żona mają się świetnie. dziś zakończyłem żniwa, zostało posprzątać słomę i siano bo w między czasie jeszcze trawy pokosiłem. a dziś miałem przygodę że mało się nie skończyła tragedią,kolejną ( troje dzieci się utopiło koło mnie a czwartego szukają) przy wieździe pod górkę z przyczepą żyta z dyszla wyrwało się oczko zaczepu ale udało mi się ją zablokować traktorem. nie wyobrażam sobie co by było gdybym nie zdążył i poszła by w dół z impetem. tak jest z pożyczanymi sprzętami. dość wrażeń na dziś.
Posted
No to fajnie że u Ciebie w rodzinie wszystko ok. Szkoda tych potopionych dzieciaków, no ale cóż jak rodzice dzieci puszczają w samopas to tak się kończy zazwyczaj. Co do Twojego wypadku to naprawdę gratuluję Ci refleksu że nie dopuściłeś do kolejnej tragedii ale tym razem drogowej. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Posted
U mnie dziś trzeci dzięń w to lato pada ale to wszystko mało ostatni deszczyk z tydzień temu był;[ dziś zrywałem ściernisko agregatem to głębiej sucho jak niewiem, tego deszczu mało. ale jest nadzieja pochmurno jest i tak siąpi od rana,pozdrawiam
Posted
Tofik, u mnie też w końcu pada :D pierwszy deszcz od prawie 11 tygodni. wcześniej ani kropelki...więc też się cieszę jak dziecko z lizaka :D teraz już tylko mżawka jest, ale widać ze coś podlało,wiem że to kropla w morzu ;potrzeb, ale dobre chociaż co, bo susza była okropna u nas. w rzece prawie wody nie ma, ludzie w studniach dno widzą...koszmar jakiś!
Posted
U mnie od 3 tygodni suszy podczas dzisiejszych nocy i ranka spadło sporo deszczu, to jest niewiele, ale ziemia przemiękła na jakieś 8cm więc jest lepiej niż było. Teraz ciągle chodzą chmury i zanosi się na to że w nocy znowu będzie padać :) Niech pada bo już mi kukurydza zaczeła schnąć i trzeba pole przygotowywać do siewu zboża ozimego, a narazie tylko ściernisko posprężynowałem i nic innego nie mogłem zrobić. Pozdrawiam :)
Posted

U mnie pszenice sieje się od 15 września :) Ja mam już gotowe pole do zasiewu bo dziś skończyłem orkę' date=' więc czekam na 15 i siewnik idzie w ruch. Pozdrawiam :)

[/quote']

HEHE 15 nie dasz rady bo to niedziela:)

Pozdrawiam