Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie dziś była patelnia jak też i wczoraj, trochę żałuję że trawy nie skosilem przed niedziela, wyschla był wiur;-) a teraz burze nadają na cały kraj, nawet teraz jest dość ciepło o 18 w cieniu było ponad 20 stopni
Posted

Jakoś póki co tych burz nie widać, przynajmniej na północnym zachodzie Podkarpacia. Słoneczko świeci, trochę chmur, ale na burzowe to one nie wyglądają. A deszcz by się przydał, bo sucho strasznie

Posted
U mnie rano było pochmurno, potem się zrobiło słonecznie a teraz od zachodu idźie żadna chmura może popada bo tak samo sucho ale ważne żeby padało bez rewelacji, jak to może być z burzami, mazowieckie
Posted
u mnie wczoraj po 16-stej przeszła ulewa z małym gradem, mój jęczmień i pszenice można znaleźć w lesie 500 m od pola, miejscami pole wygląda jak staw po spuszczeniu wody, jarzyna zamulona także czekam na ponowne wschody :) Dziki jedynie nie zawiodły, nie ryły ale przeszły przez kuku po brzuchy w błocie....
Posted
u mnie dolało w środe a teraz poprawka :) pamiętam kuku w zeszłym roku o tej porze 3 liście żółte i stała w miejscu. W tym roku już cza pryskać, ładna zielona , a ja mam najpierw do oprysku ok. 25 ha linturem - jarych. Troche przespałem sprawe.....
Posted
A u mnie poszło bokiem a raczej dwoma grzmiało na północy teraz na południu a deszczu ani kropli:-( wiadomo jak można to trzeba robić puki czas, u nas kosili trawę było słychać kilka ciągników z rotacyjna.
Posted

U mnie dało czadu w Boże Ciało :)

wczoraj i dzisiaj też ładnie pokropiło fajnie bo wszystko wraca do życia :) bo przez to słońce wszystko wyglądało takie wymęczone :(

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted
Czytam i zazdroszcze niektorym ;-) ja mam pola 11 km od Garwolina w miescie 20 l na metr a nad moimi polami sucho juz od miesiaca FATUM JAKIES CZY CO? A gorczyce trza worac i jak ja mam to zrobic? Pozdrowienia!
Posted

U mnie też sucho pomimo tego że jeszcze dobry tydzień temu dobrze dolało, wczoraj i przedwczoraj zanosiło sie na deszcz ale jak zaczeli ładować z armatek to wszystko gdzieś sie rozeszło i dalej sucho :(

Pozdrawiam