Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie nie pada , dziś i jutro wolne w pracy także dzis zasiałem przenżyto i niestety wydmuchneło mi uszczelke pod głowicą w c330 :( ale już wyjęta , czekam na uszczelki , jeszcze dziś składanie i jak będzie pogoda jutro to zasieje pszenice. Pozdrawiam.
Posted
Zasiewy na zimę dokonane w całości.Tak myślę,że straszycie tą zimą stulecia,a jakby te oziminy ubezpieczyć?Tylko tyle,że to kosztuje a jak co do czego,to grosze dają albo i wcale,bo już i tak raz było.
  • 1 month later...
Posted
Narazie na zimę się nie zanosi, wieczory i noce w miarę ciepłe, w dzień też temperatura spora jak na tą porę roku, więc narazie chyba pługu do śniegu czepiać nie trzeba. Jednak obawiam się że zima w tym roku będzie ostrzejsza i tak słyszałem w prognozach długoterminowych, jednak ja w te prognozy nie wierzę, po prostu zima będzie jak przyjdzie. ;) Pozdrawiam :)
  • 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich. Jak u Was z pogodą? Widać jakieś oznaki zimy?

U mnie na razie prognozy są dobre, aczkolwiek kto mi mówił, że na dziś na noc opady śniegu nikłe, a od przyszłego tygodnia ma sypać.

Jak u was?;d

Posted
U Mnie ( woj. Małopolskie ) podobno w niedziele przelotne opady śniegu, aczkolwiek siarczystej zimy jak na razie nie zapowiadają :) Puki co słonecznie i dosyć ciepło jak na końcówkę Listopada:) Pozdrawiam :)
Posted
Nie no aż tak to nikt chyba nie myśli... :D Jak dla mnie to w sumie śnieg moze spaśc choćby i tej nocy bo pszenica ozima urosła już wystarczająco dużo żeby prawidłowo przezimować, a teraz mi się wydaje że jest w sam raz, nie za duża i nie za mała. Jednak mam nadzieję na normalną zimę która zacznie się bliżej grudnia (czyli teraz) i skończy się jakoś w marcu tak jak być powinno. Pozdrawiam :)
Posted
To wszystko zależy od tego jaka będzie zima bo jak spadnie 15cm śniegu na raz to znając nasze slużby drogowe będziemy mieli klęskę żywiołową i drogą przejedzie się tylko czołgiem! ;) I oby nie mroziło po -20 bo wtedy to rzeczywiście opału idzie dużo i jest spore prawdopodobieństwo że rośliny na polach mogą powymarzać. Co do tego opału to jak narazie z tego co widzę to i tak idzie oszczędnie bo jednak noce jak na tą porę roku są ciepłe. Pozdrawiam :)
Posted
Dzięki naszym służbom drogowym, to klęskę żywiołową mamy każdej zimy bo oni co roku są zaskoczeni nagłymi opadami śniegu :D Rok w rok ta sama śpiewka. " Zima zaskoczyła drogowców a przecież jest dopiero połowa Grudnia " :D
Posted

Dokładnie tak. Każdy Polak wie że w Grudniu pada śnieg. To dlaczego miałaby zima nas zaskoczyć?

Wg mnie niech już teraz spadnie z 20-30cm śniegu a na święta by mogło nawet 50 cm śniegu być ale by święta były

zimowe czyli ze śniegiem a nie jak zeszłej zimy bez.

Pozdrawiam

Posted
ciepło jest wilgotno to dobrze na oziminy, mam nadzieję że dużego mrozu nie będzie bo wiadomo co się dzieje z roślinami, śnieg to najlepiej jkak na Święta spadnie, bo jak było lato to i zima będzie :)