adam1208 Posted September 25, 2013 Report Posted September 25, 2013 U mnie nie pada , dziś i jutro wolne w pracy także dzis zasiałem przenżyto i niestety wydmuchneło mi uszczelke pod głowicą w c330 ale już wyjęta , czekam na uszczelki , jeszcze dziś składanie i jak będzie pogoda jutro to zasieje pszenice. Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 a mnie chce trafić szlag, uprawiłem sobie ładnie jakieś 5ha i obsiałem tylko 2, zaczęło padać i dziś wszystko uklepane do uprawy z powrotem Quote
adam1208 Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 U mnie 1,76ha pszenicy zasiane dziś Quote
anesia Posted September 26, 2013 Report Posted September 26, 2013 Zasiewy na zimę dokonane w całości.Tak myślę,że straszycie tą zimą stulecia,a jakby te oziminy ubezpieczyć?Tylko tyle,że to kosztuje a jak co do czego,to grosze dają albo i wcale,bo już i tak raz było. Quote
VoYtek8 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Narazie na zimę się nie zanosi, wieczory i noce w miarę ciepłe, w dzień też temperatura spora jak na tą porę roku, więc narazie chyba pługu do śniegu czepiać nie trzeba. Jednak obawiam się że zima w tym roku będzie ostrzejsza i tak słyszałem w prognozach długoterminowych, jednak ja w te prognozy nie wierzę, po prostu zima będzie jak przyjdzie. Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 U mnie w Wielkopolsce powiat Kościański także noce ciepłe tak z 6 stopni a poranki 10stopni a dnie 14-19 stopni więc bardzo przyjemna jesień jest w Polsce;d Quote
ZbyszekW8 Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 Ja wczoraj o 8mej rano zanotowałem 14 stopni. To już podchodzi pod wiosne:) Quote
kubusjettaII Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 Witam jak Panie i Panowie myślicie kiedy i jaka zima w tym roku będzie?Pozdrawiam ja mam nadzieję że nie przyjdzie tak jak w tym roku -wiosną!!!! Quote
Tofik Posted October 30, 2013 Author Report Posted October 30, 2013 Miejmy nadzieję ze przyjdzie jakoś w grudniu i pożegna nas jakoś lutym:)Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Witam wszystkich. Jak u Was z pogodą? Widać jakieś oznaki zimy?U mnie na razie prognozy są dobre, aczkolwiek kto mi mówił, że na dziś na noc opady śniegu nikłe, a od przyszłego tygodnia ma sypać.Jak u was?;d Quote
SLOWPOCK Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 U Mnie ( woj. Małopolskie ) podobno w niedziele przelotne opady śniegu, aczkolwiek siarczystej zimy jak na razie nie zapowiadają Puki co słonecznie i dosyć ciepło jak na końcówkę Listopada:) Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 jak widzę każdy żyje nadzieją że na święta będzie śnieg a potem zima nas pożegna. Quote
VoYtek8 Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 Nie no aż tak to nikt chyba nie myśli... Jak dla mnie to w sumie śnieg moze spaśc choćby i tej nocy bo pszenica ozima urosła już wystarczająco dużo żeby prawidłowo przezimować, a teraz mi się wydaje że jest w sam raz, nie za duża i nie za mała. Jednak mam nadzieję na normalną zimę która zacznie się bliżej grudnia (czyli teraz) i skończy się jakoś w marcu tak jak być powinno. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 oby nie dalej jak do marca bo potem już się znudzi a i opału też jednak trochę zejdzie... Quote
VoYtek8 Posted November 21, 2013 Report Posted November 21, 2013 To wszystko zależy od tego jaka będzie zima bo jak spadnie 15cm śniegu na raz to znając nasze slużby drogowe będziemy mieli klęskę żywiołową i drogą przejedzie się tylko czołgiem! I oby nie mroziło po -20 bo wtedy to rzeczywiście opału idzie dużo i jest spore prawdopodobieństwo że rośliny na polach mogą powymarzać. Co do tego opału to jak narazie z tego co widzę to i tak idzie oszczędnie bo jednak noce jak na tą porę roku są ciepłe. Pozdrawiam Quote
SLOWPOCK Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Dzięki naszym służbom drogowym, to klęskę żywiołową mamy każdej zimy bo oni co roku są zaskoczeni nagłymi opadami śniegu Rok w rok ta sama śpiewka. " Zima zaskoczyła drogowców a przecież jest dopiero połowa Grudnia " Quote
pawelxy1 Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Dokładnie tak. Każdy Polak wie że w Grudniu pada śnieg. To dlaczego miałaby zima nas zaskoczyć? Wg mnie niech już teraz spadnie z 20-30cm śniegu a na święta by mogło nawet 50 cm śniegu być ale by święta były zimowe czyli ze śniegiem a nie jak zeszłej zimy bez.Pozdrawiam Quote
Rico Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 zazwyczaj jest śnieg w święta ale wielkanocne no wiadomo że bardziej urokliwie byłoby jakby spadł śnieg na święta Quote
kubusjettaII Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 niestety my na to wpływu nie mamy. Quote
Rico Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 zobaczymy jaka pogoda będzie 4 grudnia - bo jak w barbarę po wodzie to boże narodzenie po lodzie Quote
Robert ;-) Posted November 22, 2013 Report Posted November 22, 2013 Ja to liczę że śniegu jak najdłużej nie będzie;] taka aura mi odpowiada;] najważniejsze dla nas to najpierw mróz a potem śnieg.i takiej pogody wam i sobie życzę Quote
Rico Posted November 23, 2013 Report Posted November 23, 2013 ciepło jest wilgotno to dobrze na oziminy, mam nadzieję że dużego mrozu nie będzie bo wiadomo co się dzieje z roślinami, śnieg to najlepiej jkak na Święta spadnie, bo jak było lato to i zima będzie Quote
SLOWPOCK Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 Witam kolegów:) Dzisiaj, w Małopolsce pierwsze opady śniegu:) Jak u Was?? Pozdrawiam Quote
Rico Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 świętokrzyskie sypie śnieg i jest wietrznie, temp około +1C Quote
adam1208 Posted November 25, 2013 Report Posted November 25, 2013 W Mazowieckim zimno i wiatr wieje . Sniegu nie widać ale podejrzewam że coś przyewieje. Quote
Recommended Posts