kubusjettaII Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 Dziś jadąc do pracy rano słyszałem w radio ze zima jeszcze trochę potrzyma... szkoda Quote
Vademecum Posted February 9, 2017 Report Posted February 9, 2017 Oj wraca zima. U mnie w nocy - 10 Quote
Tofik Posted February 11, 2017 Author Report Posted February 11, 2017 U mnie podobnie jak u Vade... -12 ciekawe ile dziś przymrozi? Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted February 11, 2017 Report Posted February 11, 2017 U mn8e też nie najlepiej -11 Quote
Robert ;-) Posted February 11, 2017 Report Posted February 11, 2017 Około 15 było -4 a teraz zimniej , najgorszy to ten wiatr od wschodu, u mnie akurat pola to gwiździ że do skóry przewiewa:-(:-( Quote
Vademecum Posted February 11, 2017 Report Posted February 11, 2017 U mnie wiatru zero. Pomimo,że mieszkam na górze to w takim minimalnym zagłębieniu a z trzech stron las. Pamiętam w Nowej hucie wiatry i latające dachówki i eternit. Szczególnie podczas halnego,a tutaj tego wiatru niema.Jedynie spadek ciśnienia i ból głowy Quote
Robert ;-) Posted February 12, 2017 Report Posted February 12, 2017 Ja tez w takim dołku(na wschód są pola i górki)ale wieje i dziś a temp -5 stopni , powiem szczerze mam już dość tej zimy , niech idzie do morza Quote
Vademecum Posted February 12, 2017 Report Posted February 12, 2017 Też mam jej dość. Rano było - 11 Luty pokazał zimę. Dobrze.,że jest słonecznie. Quote
Robert ;-) Posted February 13, 2017 Report Posted February 13, 2017 Teraz -12 chwile wcześniej było -10 wiec spada i to dość szybko Quote
kubusjettaII Posted February 13, 2017 Report Posted February 13, 2017 tak czy inaczej zapowiadają wzrost temperatury czyli powinno być lepiej z dnia na dzień, zresztą natura sama się pilnuje a zima nie może trwać wiecznie... Quote
Vademecum Posted February 13, 2017 Report Posted February 13, 2017 Dziś byłem na targu. Dowaliało mi zimnem aż nie miło, było w południe -7 a o piątej rano - 12 Quote
Tofik Posted February 14, 2017 Author Report Posted February 14, 2017 Brrr było -13 ale to chyba była ostatnia taka noc a bynajmniej mam taką nadzieje bo mówią o ociepleniu Obecnie bezchmurnie i słonecznie Pozdrawiam Quote
notpil Posted February 14, 2017 Report Posted February 14, 2017 Panowie jest nadzieja - na długoterminowej wskazuje do +10 pod koniec miesiąca. Jednak wiadomo jak z pogodą jest... - abyśmy tylko nie musieli odśnieżać w kwietniu Quote
Vademecum Posted February 14, 2017 Report Posted February 14, 2017 U mnie też nocą była mroźna, teraz -4 i potężne słoneczko, do południa można w koszulce latać Quote
notpil Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 U mnie też od rana słoneczko - przyjemnie się robi. Panowie macie może do polecenia jakąś stację pogodową, którą mógłbym sobie postawić w kuchni na oknie Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 U mnie dziś niby ciepło było ale jak się wziąłem za mycie ciągnika to woda marzla:-( więc jeszcze nie wiosna bynajmniej u mnie :-( Quote
DuzyGrzegorz Posted February 15, 2017 Report Posted February 15, 2017 U mnie też od rana słoneczko - przyjemnie się robi. Panowie macie może do polecenia jakąś stację pogodową, którą mógłbym sobie postawić w kuchni na oknie Do czego Ci Kolego ta stacja jest potrzebna? Typowo rolniczej ciężko dostać. Ja mam samoróbkę, dokładniej miałem bo znajomemu się spodobała a ja akurat skończyłem z badylarstwem. Oprócz ciśnienia, temperatury, prędkości i kierunku wiatru podaje czas zwilżenia liści i deszcz. Typowo rolnicze powinny podawać temperaturę gleby na różnych głębokościach i jej wilgotność. Oczywiści to wszystko zapisuje i oblicza temperaturodni i progi niektórych zakażeń chorobami grzybowymi. Dobrze było z tą stacją bo sama mi wyświetlała kiedy pryskać na grzyby i niektóre szkodniki. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Vademecum Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 Na termometrze + 3 aż miło. Wczoraj byłem w lesie posprzątać, ciepło i widać koniec zimy. Śniegu ubywa i coraz więcej stróżek płynącej wody. Quote
Robert ;-) Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 To u mnie wczoraj aż tak ciepło nie było a dziś znowu mrozek i tylko skrzypi jak się idzie , ale wiadomo marzec niedługo to może wiosna zawita do nas na stałe ;-) a propo śniegu ile było tyle jest Quote
Vademecum Posted February 16, 2017 Report Posted February 16, 2017 No na południowych skłonach u mnie śniegu prawie nie ma. Na pozostałych jest dużo, ale płynie już Quote
Recommended Posts