Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dawno nie pamiętam kiedy luty marzec lało i jeszcze aż tyle. Praktyczne cały tydzień ma lać. Wydaje się suchy maj czerwiec. Ogólny nieurodzaj przydał by się. Mniej dźwigania i lepsze ceny.
Posted

U nas burza była tydzień temu na gołe drzewa , ogólnie ten rok mógłby być urodzajny bo tamte żniwa to bida z nędzą:-(

Dziś pogoda iście wiosenna słońce świeci,bez chmurne niebo;-) rano było koło zera,jakoś 1na plusie ;-)

Posted
Pytałem się to 400zl budynki sprzęt i coś tam jeszcze było ale się nie dopytywałem dokładnie , a z pogody wiosennej się zrobiła jesienna zimno i pochmurno, kolega wozi obornik a na moim polu woda stoi , czasem warto mieć górki i piasek
  • 2 weeks later...
Posted
U mnie słonecznie, ale nie mam czasu jechać w pole wrrr. Dwa dni przejezdziłem za piłą bo mi dali inny model a sprawdzałem tylko czy wszystko w pudełku. Tamtego nac-a dałem do serwisu i stety 2 tygodnie, a niech ustawe zmienią :) Dziś o 4 rano przywieźli mi nawóz 30 bigów. Z 50 ton stawarki rozrzucilem po polu. Jutro musze przywieźć 3 auta obornika. Niema kiedy zająć się ziemią, się dzieje....
Posted
U mnie pogoda mogła by być bardziej łaskawa , potrzeba słońca .a tu pada w sumie mam trochę roboty, ale za mokro żeby wjechać, obornika ze 30 wózków wywieść zaorac i owies siać;-) może za tydzień się uda
Posted

U mnie w pogodzie szalu  też nie ma co trochę to jakieś przeloty deszczu a jak nie to cały dzień pochmurny, dziś do południa było ładnie ale później zrobilo sie pochmurno i tyle było słońca a na jutro znów mówią opady :(

Pozdrawiam

Posted

W poniedziałek rano przywitała i pożegnała mnie zima :) wczoraj był ciepły w miarę słoneczny dzień a dziś cały dzień lalo a raczej leje :( jutro ma być podobnie pewnie teraz sie wypada a jak później trzeba będzie co by pokropiło to pewnie będzie susza albo jakieś jeszcze gorsze kataklizmy :( (oby nie)

Pozdrawiam

Ps.fakt Vade... pogoda nie rozpieszcza :(

Posted
No ładna pogoda dziś i wczoraj też było ładnie , dziś w polach ludzie robili jeden bez drugiego bronowali siali nawozy, szykowali pod siew kultywatoren, a ja sobie na podwórku robiłem było ciepło;-)
Posted

Znaczy sie Kolega wreszcie może w pole wjechać a to już cieszy :)

Ja wczoraj orałem taki nieduży kawałek z niewielkim nachyleniem to niby pochyl niewielki ale jednak pod górkę sie ciągnik grzebał.

Pozdrawiam

Posted
Ja wczoraj i dziś spłatałem z 25 ha . Wczoraj bez awarii, ale dziś pękł mi wąż do chłodnicy oleju skrzyni biegów i zrobiłem mostek drugim wężem pomijając chłodnice. Później wyrwało nakrętke z Człopa pługa, zakręciłem i zaspawałem nakrętke, w Starym pługu są takie same ale nie szło odkręcić,