Tofik Posted March 5, 2017 Author Report Posted March 5, 2017 Teraz są takie anomalia że nigdy nic nie wiadomo co pogoda przyniesie Dziś po godzinie 14 było +19 obecnie spokojny deszczyk pada Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted March 5, 2017 Report Posted March 5, 2017 No u mnie też zaczęło siąpić, ciepło. Quote
Vademecum Posted March 7, 2017 Report Posted March 7, 2017 W tej chwili sypnęło gradem, się rok zaczyna conajmniej dziwny. Quote
DuzyGrzegorz Posted March 7, 2017 Report Posted March 7, 2017 U mnie burza. Teraz 5 stopni C. Jak grzmi na gołe drzewa rok będzie nieurodzajny. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 Dawno nie pamiętam kiedy luty marzec lało i jeszcze aż tyle. Praktyczne cały tydzień ma lać. Wydaje się suchy maj czerwiec. Ogólny nieurodzaj przydał by się. Mniej dźwigania i lepsze ceny. Quote
DuzyGrzegorz Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 Suchy marzec, ciepły kwiecień, mokry maj. Zboże rośnie jak gaj.Teraz nie pada. 3 stopnie Celsjusza. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 I tak jest w praktyce. Marzec siewy, kwiecień wschody i wilgoć z zimy a w maju przyda się deszcz bo w wierzchniej warstwie wody brak. Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 U nas burza była tydzień temu na gołe drzewa , ogólnie ten rok mógłby być urodzajny bo tamte żniwa to bida z nędzą:-(Dziś pogoda iście wiosenna słońce świeci,bez chmurne niebo;-) rano było koło zera,jakoś 1na plusie ;-) Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 Pytałem się to 400zl budynki sprzęt i coś tam jeszcze było ale się nie dopytywałem dokładnie , a z pogody wiosennej się zrobiła jesienna zimno i pochmurno, kolega wozi obornik a na moim polu woda stoi , czasem warto mieć górki i piasek Quote
Robert ;-) Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 No wiem, ale ja pytałem o zestaw i tyle pamiętam z tego co mi mówił Quote
Vademecum Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 U mnie słonecznie, ale nie mam czasu jechać w pole wrrr. Dwa dni przejezdziłem za piłą bo mi dali inny model a sprawdzałem tylko czy wszystko w pudełku. Tamtego nac-a dałem do serwisu i stety 2 tygodnie, a niech ustawe zmienią Dziś o 4 rano przywieźli mi nawóz 30 bigów. Z 50 ton stawarki rozrzucilem po polu. Jutro musze przywieźć 3 auta obornika. Niema kiedy zająć się ziemią, się dzieje.... Quote
Robert ;-) Posted March 17, 2017 Report Posted March 17, 2017 U mnie pogoda mogła by być bardziej łaskawa , potrzeba słońca .a tu pada w sumie mam trochę roboty, ale za mokro żeby wjechać, obornika ze 30 wózków wywieść zaorac i owies siać;-) może za tydzień się uda Quote
Tofik Posted March 17, 2017 Author Report Posted March 17, 2017 U mnie w pogodzie szalu też nie ma co trochę to jakieś przeloty deszczu a jak nie to cały dzień pochmurny, dziś do południa było ładnie ale później zrobilo sie pochmurno i tyle było słońca a na jutro znów mówią opady Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted March 22, 2017 Report Posted March 22, 2017 U mnie leje, ale mamy czas na siewy Quote
notpil Posted March 22, 2017 Report Posted March 22, 2017 U mnie wczoraj deszczowo, dziś wyszło słońce ok 8 na plusie, więc nie jest źle Quote
Tofik Posted March 22, 2017 Author Report Posted March 22, 2017 W poniedziałek rano przywitała i pożegnała mnie zima wczoraj był ciepły w miarę słoneczny dzień a dziś cały dzień lalo a raczej leje jutro ma być podobnie pewnie teraz sie wypada a jak później trzeba będzie co by pokropiło to pewnie będzie susza albo jakieś jeszcze gorsze kataklizmy (oby nie) Pozdrawiam Ps.fakt Vade... pogoda nie rozpieszcza Quote
notpil Posted March 28, 2017 Report Posted March 28, 2017 Ten tydzień zapowiadał się pięknie i jak na razie tak jest Słońce świeci z 16 na plusie. Quote
Robert ;-) Posted March 28, 2017 Report Posted March 28, 2017 No ładna pogoda dziś i wczoraj też było ładnie , dziś w polach ludzie robili jeden bez drugiego bronowali siali nawozy, szykowali pod siew kultywatoren, a ja sobie na podwórku robiłem było ciepło;-) Quote
Tofik Posted March 28, 2017 Author Report Posted March 28, 2017 Fakt pogoda teraz do prac sprzyja przez co i pustki na forum Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted March 28, 2017 Report Posted March 28, 2017 Ano jak można to ludziska pracują;-) ja mam zaległości więc pole poczeka te dwa dni jutro jak nie będzie padać , to się rusze w pole z kutywatorem i trzeba obornik wozić Quote
Tofik Posted March 28, 2017 Author Report Posted March 28, 2017 Znaczy sie Kolega wreszcie może w pole wjechać a to już cieszy Ja wczoraj orałem taki nieduży kawałek z niewielkim nachyleniem to niby pochyl niewielki ale jednak pod górkę sie ciągnik grzebał. Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted March 28, 2017 Report Posted March 28, 2017 Ja wczoraj i dziś spłatałem z 25 ha . Wczoraj bez awarii, ale dziś pękł mi wąż do chłodnicy oleju skrzyni biegów i zrobiłem mostek drugim wężem pomijając chłodnice. Później wyrwało nakrętke z Człopa pługa, zakręciłem i zaspawałem nakrętke, w Starym pługu są takie same ale nie szło odkręcić, Quote
Recommended Posts