Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie do południa też śniegiem zaatakowało a później sam deszcz i tak sobie siąpi do tej pory ale na deszcz nie narzekam bo w polu dość sucho mimo wcześniejszych przelotnych opadów  gorszy był przymrozek z soboty na niedziele bo morele umrozilo a i czereśnie też w dużym stopniu przerzedziło bo widać po kwiatach a na dodatek na ten tydzień też mówią przymrozki tak że z owocami w tym roku raczej nie poszaleje :(

Pozdrawiam

Posted

U mnie na trawie też biało niby po niedzieli ma sie już pogoda poprawić i ma być cieplej i bardziej słonecznie :)

Kolego Vade... jak kwiat umarznie to już nie ma potrzeby go zapylać

Pozdrawiam

Posted

Vademecum oglądamy prognozę na różnych kanałach ;-);-) albo ja nie oglądałem do końca

Owies jednak wzszedł i to ładnie nawet ale jak tak popada jeszcze parę dni może być różnie , pszenżyta robią się żółte żyto lepiej sie trzyma ale na dołkach jest też żółknie trawq nie rośnie , ten rok zapowiada się słabo

Posted

Wczoraj do południa było jako tako ale po południu była burza a później to już w ogóle ciapało no a dziś podobnie jak wczoraj tyle że wczoraj trochę było widać słońca a dziś cały dzień pochmurny i gdzieś od 13 pada deszcz a momentami można powiedzieć że leje :( w polu robota stoi bo i nie ma jak wjechać a na dodatek po niedzieli mówią przymrozki tak ze z owocami chyba szalu nie będzie :( Oj ciężki rok sie zanosi

Pozdrawiam

Posted

Przez najbliższe dwa dni ma być dosyć mocne załamanie pogody z temperaturami poniżej zera. Incydentalnie przymrozki mogą się zdarzać na początku maja, byleby tylko nie zagościły na dłużej.