Robert ;-) Posted July 24, 2018 Report Posted July 24, 2018 U nas zaczeło się w niedzielę,wczoraj i dziś kombajny grają:-) Ja żniwa uważam za zakończone słoma zwieziona,pogoda dopisała i oby raz była jeszcze z tydzień aby ludziska skończyli żniwa Quote
Wyrolowani Posted July 25, 2018 Report Posted July 25, 2018 mogłaby być i miesiąc u mnie zdaje się że zostanę ze zbożem na polu no chyba że skoszę je ratacyjną tak to walczyć ze SITWĄ i żalić się na swój los Panie Grzegorzu , oprócz całego szeregu ministrów PISU ma przyjechać marszałek a nasz burmistrz dostanie 30 milionów na baseny za numer na Jodłowcu , pozdrawiam Quote
Tuzon Posted August 3, 2018 Report Posted August 3, 2018 No, obecnie chyba wszystko czym ludziki dysponują znajduje się na polach. Kombajniści kombajnują dzień i noc - pogoda dopisuje. Quote
Vademecum Posted August 3, 2018 Report Posted August 3, 2018 no u mnie taka rosa zeszła nagle że sie lało z źdźbeł Quote
Robert ;-) Posted August 3, 2018 Report Posted August 3, 2018 No fakt wczoraj rosa była i to duża i wcześnie Ale ludziska już pokosili ,mało zbóż na polach Quote
Wyrolowani Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 dzisiaj u nas była burza i deszcz ale ja już zboże mam pod dachem a słoma w sąsieku , jestem zadowolona bo ostatnio stękałam że będę je kosić rotacyjną na szczęście wpadłam na pomysł by kombajn puścić przez ogród w tym roku to przejazd prowizorka ale muszę pomyśleć o 6 metrowej bramie tak czy siak remont ogrodzenia był w odległych planach ale spór znacznie przyspieszył realizację planów i powiem wam że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Quote
Vademecum Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 no właśnie, cza sie cieszyć tym co jest Quote
Robert ;-) Posted November 16, 2018 Report Posted November 16, 2018 Dziś u mnie pierwszy raz że jest na - Quote
Vademecum Posted November 16, 2018 Report Posted November 16, 2018 zapowiadają nawet -8 u mnie jeszcze +2 . Dziś generalnie skończyłem orke i odwodniłem rurociągi, pompy z opryskiwaczy w domu, kombajn zalałem nowym płynem bo sie wody dolało. Jedynie ursus stoji na pusto. Mam nadzieje że sie dobrze przygotowałem do zimy Quote
ali Posted November 16, 2018 Report Posted November 16, 2018 nad ranem ma być -3 i najwyższa pora na ochłodzenie bo oziminy wyglądają jak w końcu kwietnia, pszenżyto ma spokojnie 15cm i nie wiem jak to przezimuje Quote
Robert ;-) Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 Dziś pierwszy śnieg popadał Quote
Vademecum Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 u mnie zero śniegu a przydał by się bo moja pszenica w 3 listkach i jakby cały listopad było + 10 to by spasiło. Quote
kubusjettaII Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 u mnie dziś również biało się zrobiło... trochę mnie ta pogoda drażni bo mam jeszcze kostkę do położenia i boję się żeby za mocno nie zmarzło... Quote
Vademecum Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 u mnie teraz pada śnieg, leniwie ale pada Quote
Robert ;-) Posted November 19, 2018 Report Posted November 19, 2018 A dziś u mnie dziś odwilż i mrzy deszczyk badziewna pogoda,już lepszy był ten mróz Quote
Wyrolowani Posted December 25, 2018 Report Posted December 25, 2018 u nas dziś pada śnieg , jest pięknie , pierwsze święta od kilku lat białe Życzę wszystkim spokojnych ŚWIĄT i szampańskiego SYWESTRA Quote
Robert ;-) Posted December 25, 2018 Report Posted December 25, 2018 U mnie trochę biało ale bez opadów Quote
Vademecum Posted December 25, 2018 Report Posted December 25, 2018 u mnie w nocy popadało, biało. Wczoraj było czarno i obszedłem pola oziminy pomimo późnego siewu w dobrej kondycji. Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Quote
ali Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 to i umnie wczoraj śnieżek prószył , a dziś wietrzysko i trochę deszczem polatuje, co do ozimin to oglądałem je już dawno siane ok 20 września i pszenica bardzo ładna a pszenżyto na piachu grubo za kostki wyrosło i jakieś takie pożólknięte Quote
Wyrolowani Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 tak jak u ciebie ali wczoraj śnieżek prószył i było pięknie 2 godziny a później deszcz i silny wiatr nic tylko siedzieć w ciepłym domu jeść zabawiać przybyłą rodzinę i spać i po świętach , styczeń zapowiadają ciepławy ciekawa jestem czy się sprawdzi Quote
ali Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 no ponoć liczy się od łucyii do wiliji i na to wychodzi ,iż styczeń ma być ciepłym miesiącem Quote
Vademecum Posted December 26, 2018 Report Posted December 26, 2018 tak zapowiadają, będzie bida z tymi wyrośniętymi zbożami Quote
Recommended Posts