Jump to content

Recommended Posts

Posted
U nas zaczeło się w niedzielę,wczoraj i dziś kombajny grają:-) Ja żniwa uważam za zakończone słoma zwieziona,pogoda dopisała i oby raz była jeszcze z tydzień aby ludziska skończyli żniwa
Posted

mogłaby być i miesiąc u mnie zdaje się że zostanę ze zbożem na polu no chyba że skoszę je ratacyjną  tak to walczyć ze SITWĄ  i żalić się na swój los 

Panie Grzegorzu , oprócz całego szeregu ministrów PISU ma przyjechać marszałek a nasz burmistrz dostanie 30 milionów na baseny za numer na Jodłowcu , pozdrawiam 

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj u nas była burza i deszcz ale ja już zboże mam pod dachem a słoma w sąsieku , jestem zadowolona bo ostatnio stękałam  że będę je kosić rotacyjną na szczęście wpadłam na pomysł by kombajn puścić przez ogród  w tym roku to  przejazd  prowizorka ale muszę pomyśleć o 6 metrowej  bramie tak czy siak  remont ogrodzenia był w odległych planach ale spór znacznie przyspieszył realizację planów i powiem wam że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 

• 3 months later...
Posted
zapowiadają nawet -8 u mnie jeszcze +2 . Dziś generalnie skończyłem orke i odwodniłem rurociągi, pompy z opryskiwaczy w domu, kombajn zalałem nowym płynem bo sie wody dolało. Jedynie ursus stoji na pusto. Mam nadzieje że sie dobrze przygotowałem do zimy :)
Posted

nad ranem ma być -3 i najwyższa pora na ochłodzenie bo oziminy wyglądają jak w końcu kwietnia, pszenżyto ma spokojnie 15cm i nie wiem jak to przezimuje

• 1 month later...
Posted

to i umnie wczoraj śnieżek prószył , a dziś wietrzysko i trochę deszczem polatuje, co do ozimin to oglądałem je już dawno siane ok 20 września i pszenica bardzo ładna a pszenżyto na piachu grubo za kostki wyrosło i jakieś takie pożólknięte

Posted

tak jak u ciebie ali wczoraj śnieżek prószył i było pięknie 2 godziny a później deszcz i silny wiatr nic tylko siedzieć w ciepłym domu jeść zabawiać przybyłą rodzinę i spać  i po świętach , styczeń zapowiadają ciepławy ciekawa jestem czy się sprawdzi