pawelxy1 Posted April 2, 2013 Report Posted April 2, 2013 Wielki ty się znasz;d nie obraź się ale także nie chce mi się wierzyć.A nie umiesz pisać poprawną polszczyzną???Co do kur to jeśli 2 jajka taka kura za 100zł znosi to bardziej opłaca się kupić 5 kur za 16-18zł i bd znosiły 3-4 jajek;d Quote
ekojaja Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Nie będę dyskutował o istnieniu tych kur Ale jak by jednak to podchodząc do tego ekonomicznie by taka kura ci sie zwróciła musiałbyś sprzedać 200 jajek po 50 groszy powiedzmy ze ta genialna kura zniosła by je w 3 miesiące przez które to nic nie zarobiłeś zwróciła się ci sama kura, a wydałeś pieniądze o wartości 3 miesięcznej paszy, prądu, wody. ogrzewania(zima), i nakładu pracy ( który tez trzeba wliczać w koszty nawet jak wykonujesz ją sam) a więc z czysto ekonomicznego punktu widzenia wkładam to między bajki Quote
VoYtek8 Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Naprawdę się zainteresowałem ostatnio takimi kurami, czytałem w internecie, pytałem różnych rolników i nigdzie ni widu ni słychu o takich nioskach. Być może ktoś je posiada, ale pewnie są tak naturalne że świecą w nocy . Pozdrawiam Quote
Tofik Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 A morze te kury to jakas mieszanka genetyczna? Quote
Robert ;-) Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 Są takie kury sprzedają je w tej wylęgarni co kaczki co zlote jajka znoszą ;-] Quote
beatak Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Mam pytanie. czy waszym zdaniem hodowla kur niosek się opłaca ? pytam dlatego bo mam zamiar dokupić niosek i sprzedawać jajka. prosze o szybką odpowiedz. witaj ja tez mam zamiar na początek mieć 10 kur niosek,i poszukuje cennych rad aby nie zniechęcic sie po pierwszym roku:s Quote
Robert ;-) Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 Witam sprecyzuj swoje pytanie napisz co chcesz wiedzieć na jaki temat [np jaki kurnik,żywienie,jaka rasa,poprostu co chcesz wiedzieć poczytaj na tym forum temat kur byl już kilka razy poruszany więc czytaj i zadawaj pytania, pozdrawiam Quote
Recommended Posts