Krystek Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Witam wszystkich. Chciałbym kupować prosiaki, odchodować 3 miesiące i sprzedawać. i Teraz takie pytanie. ? przy kupnie i przy sprzedaży co trzeba zrobić żeby Mi te blondyny schodziły np po 10szt miesiącznie ? trzeba gdzieś to zgłaszać czy coś. ? jestem młodym rolnikiem i chciałbym się dużo rzeczy dowiedzieć, z góry Wam dziękuje. Quote
muzyk Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 1 sprawa to przemyśl sobie czy to Ci się opłaci i wyjdziesz na swoje a nie na -.Po 2 jest to wolny rynek i ceny są wolnorynkowe.Jeśli Jesteś rolnikem i musisz wystąpić do AGENCJI onadanie numeru stada.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Coś nie sądze żeby to Ci się opłacało i raczej na świnie w tym wieku ciężko Ci kupca będzie znaleźć. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Chcialbym zwrocic uwage ze kupujac male prosiaki to po 3ch miesiacach beda mialy jakies 50-60kg a takie zeby mialo 100-120kg to musi rosnac jakies pol roku wiec nalezy sobie przeliczyc ile taki prosiak zje zanim urosnie, tesc ma maciore oprosila sie przed wigilja miala 12 szt teraz maja od 40-60kg dostaja koncentrat ospe i ziemniaki (obecnie parnik ziemniakow dziennie) tak ze koszta sa spore a przy sprzedazy nie wiadomo jaka bedzie cena wiec trzeba sobie to przekalkulowac. Pozdrawiam Quote
bartek1390 Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 musiałbyś podpisać z kimś umowę wziąć dajmy na to 100 prosiaków i dostać razem z nimi paszę a Ty byś tylko wynajmował budynki i karmił jak świnki urosną przyjedzie samochód i weźmie a Ty dostaniesz kasę którą podpisałeś w umowie, w mojej okolicy jeden facet tak ma i mówi że bardzo dobrze Quote
Recommended Posts