Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszystkich. Posiadam 4ha pola ornego i mam zamiar kupić władimirca pługi dwójki kultywator brony itd. i czy waszym zdaniem taki ciapek wystarczy ? będzie dawał rade ? klasa ziemi jest VI. pozdrawiam.
Posted
Moje pole jest takie sobie a na prace nie narzekam bo sobie radzi pozatym ja mu nie zaluje rozrzutnika niemam wiec nic niepowiem zwierzat zadnych nie choduje jedynie troche drobiu na wlasny uzytek:) takze rozrzutnik mi niepotrzebny bo to co mam gnoju to rozrzuci sie widlami:) Pozdrawiam
Posted
No Ja chciałbym hodować około 50kur i sprzedawać jajka po ludziach ze wsi :) i myśle że ten władek By Mi starczył na te 4ha . najgorzej by mu chyba było w pługach bo ciężko. myślałem też nad zetorem 5211 ale znowu drogie są..
Posted
Ja mam 20kur i 40 kaczek Jeden kawalek mam taki lekkopochyly to na 3 wladek daje rade ewentualnie jak nieidzie to mu zelze na podnosniku co do zetora to zalerzy jaki masz dostepny fundusz
Posted
na 4 h pola ten władek wystarczy no chyba że wolisz ursusa c 330 też w zupełności Ci wystarczy ten ciągnik na taką ilość pola . ja mam 4 h i mam ursusa c 330 no i papaja którego używam do wykopków do przegrabiania siana nawóz nim rozwiozę czasami coś przywiozę nim i tyle a reszte robi ursus . Pozdrawiam :)
Posted
W pługu nie ma tak ciężko. Zależy jak głęboko orzesz. A na te 4ha to możesz mieć pług 2 orlika. Mniejszy, lżej idzie i władek się nie męczy. Orałem takim pługiem u siebie na glinie i bardzo ładnie szedł. A w rozrzutniku też sobie da radę. Tylko takim mniejszym.
Posted

kolego zależy w jakim stanie kupisz tego Władka- ja mam go 15 lat, do niedawna był to jedyny ciągnik na 6 ha, trochę kłopotów sprawia skrzynia, i teraz trzeba by mu robić remont silnika bo z 2 pługiem w zimowej orce już słabo sobie radzi, ale parę lat temu to śmigał super:)

z rozrzutnikiem radzi sobie dobrze.ma wydajny podnośnik no i cena jest dostępna.

Posted
Ja jestem bardzo zadowolony z URSUSa 15014, rewelacyjnie się sprawdza, kupiłem go od firmy Master Płodowscy i wspólnicy i tam go również serwisuje. Profesjonalna obsługa, która pomogła mi dobrać odpowiedni sprzęt do mojego gospodarstwa. Polecam Ursusa i tą firmę.
Posted

Bierz t-25 jest to dobry ciągnik mam go od nowości obrabia z c-360 25 ha ornej i nie miałem w nim żadnej poważnej awarii wymieniłem tylko sprzęgło 2 lata temu . Jest to mocny ciągnik ,ma silny podnośnik lepszy komfort niż w c-330 ,ciszej o wiele :),ja mam radyjko zamontowane to jakoś robota leci

:cool: http://moto.allegro.pl/wladimirec-t25-a-i3148052276.html mam takiego samego polecam tylko cena trochę za duża moim zdaniem