Krystek Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 We wakacje chciałbym postawić kurnik 4x6. ? z czego najlepiej by było go postawić i jak by było najtaniej ? Quote
pawelxy1 Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 najlepiej wymurować na pewno masz jakieś cegły jak jesteś ze wsi.Z drewna nie polecam bo jednemu gospodarzowi się kurnik spalił jak miał z drewna więc nie polecam.Najlepiej też na zimę drzwi od tego kurnika ocieplić.I jakąś żarówkę ale kable dobrze po izolować Quote
VoYtek8 Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 No najtaniej to by było z desek pewnie,ale nie byłby to zbyt trwały budynek. Ja też polecam wymurować z pustaka, nakryć blachą falistą i masz budynek na długie lata. Pozdrawiam Quote
Młody18 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 No najtaniej to by było z desek pewnie' date='ale nie byłby to zbyt trwały budynek. Ja też polecam wymurować z pustaka, nakryć blachą falistą i masz budynek na długie lata. Pozdrawiam [/quote'] Mam już drewniany i bardzo zimą wieje do niego śniegu.. ;/ Ja myślałem żeby postawić z płyt betonowych ogrodzeniowych. Quote
VoYtek8 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Z płyt wyjdzie faktycznie tanio, ale będziesz miał problem z utrzymaniem temperatury bo przecież ta płyta cienka jest i nie wiem czy to najlepszy pomysł. Jak zrobisz z pustaka nawet przy samodzielnej murarce to wyjdzie Ci budynek wielofunkcyjny na lata. Pozdrawiam Quote
pawelxy1 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Tak jak pisał Wojtek nawet jak zrobisz z pustaka to możesz go ocieplić dodatkowo i pamiętaj!!Zawsze na zimę dokładnie ocieplaj drzwi wejściowe. Nie patrz na cenę patrz na trwałość;d Quote
Młody18 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Tak jak pisał Wojtek nawet jak zrobisz z pustaka to możesz go ocieplić dodatkowo i pamiętaj!!Zawsze na zimę dokładnie ocieplaj drzwi wejściowe. Nie patrz na cenę patrz na trwałość;d Już 2 lata hoduje 8 niosek w drewnianym kurniku i jakoś mam 4-5 jaj zimą jak nie ma dużego mrozu tylko wieje troche tam do środka. Quote
pawelxy1 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 jakim cudem możesz miec 4-5 jaj zimą??To jest nie za bardzo realne.Ja mam 20 niosek i w betonowym( wymurowanym) mam na dzień od około miesiąca codziennie po 5-7 jajek. Quote
VoYtek8 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Paweł to u Ciebie jest coś nie tak jak masz 20 kur i 5-7 jajek to niesność Twoich kur wynosi 25-35% a to bardzo mało. Twoim kurom czegoś brakuje w pokarmie, musisz zimą dawać im gotową paszę albo coś zielonego jak np. liście z kapusty. Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 A i byłbym zapomniał Twoje kury mogą być najzwyczajniej wyniesione już i musisz nowe kupić, a te zlikwidować. Pozdrawiam Quote
pablos Posted April 7, 2013 Report Posted April 7, 2013 jeżeli pustak to dwie połówki prawie ten sam koszt a kurnik będzie dużo cieplejszy Quote
Recommended Posts