Jump to content

Recommended Posts

Posted

najlepiej wymurować na pewno masz jakieś cegły jak jesteś ze wsi.

Z drewna nie polecam bo jednemu gospodarzowi się kurnik spalił jak miał z drewna więc nie polecam.

Najlepiej też na zimę drzwi od tego kurnika ocieplić.

I jakąś żarówkę ale kable dobrze po izolować:)

Posted
No najtaniej to by było z desek pewnie,ale nie byłby to zbyt trwały budynek. Ja też polecam wymurować z pustaka, nakryć blachą falistą i masz budynek na długie lata. Pozdrawiam :)
Posted

No najtaniej to by było z desek pewnie' date='ale nie byłby to zbyt trwały budynek. Ja też polecam wymurować z pustaka, nakryć blachą falistą i masz budynek na długie lata. Pozdrawiam :)

[/quote']

Mam już drewniany i bardzo zimą wieje do niego śniegu.. ;/ Ja myślałem żeby postawić z płyt betonowych ogrodzeniowych.

Posted
Z płyt wyjdzie faktycznie tanio, ale będziesz miał problem z utrzymaniem temperatury bo przecież ta płyta cienka jest i nie wiem czy to najlepszy pomysł. Jak zrobisz z pustaka nawet przy samodzielnej murarce to wyjdzie Ci budynek wielofunkcyjny na lata. Pozdrawiam :)
Posted

Tak jak pisał Wojtek nawet jak zrobisz z pustaka to możesz go ocieplić dodatkowo i pamiętaj!!

Zawsze na zimę dokładnie ocieplaj drzwi wejściowe.

Nie patrz na cenę patrz na trwałość;d

Posted

Tak jak pisał Wojtek nawet jak zrobisz z pustaka to możesz go ocieplić dodatkowo i pamiętaj!!

Zawsze na zimę dokładnie ocieplaj drzwi wejściowe.

Nie patrz na cenę patrz na trwałość;d

Już 2 lata hoduje 8 niosek w drewnianym kurniku i jakoś mam 4-5 jaj zimą jak nie ma dużego mrozu :) tylko wieje troche tam do środka. ;)

Posted
Paweł to u Ciebie jest coś nie tak jak masz 20 kur i 5-7 jajek to niesność Twoich kur wynosi 25-35% a to bardzo mało. Twoim kurom czegoś brakuje w pokarmie, musisz zimą dawać im gotową paszę albo coś zielonego jak np. liście z kapusty. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...