Młody18 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Będe stawiał obore na tuczniki około 50szt. ? ile będzie Mnie kosztowała taka 10x5 obórka ? chodzi Mi o samo postawienie w surowym stanie. ? Quote
VoYtek8 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 No to musisz sobie sam policzyć, zależy z czego będziesz budował i za ile te materiały kupisz. Pozdrawiam Quote
Młody18 Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 z pustaków wyszło Mi około 5 tys za same bustaki. a dach to nie wiem sam. ale też coś koło tego. Quote
kubusjettaII Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 czyli gratulacje dla ciebie, sam sobie obliczyłeś że wyniesie cię to około 10 tysięcy złotych bez cementu, piasku, robocizny itp, ale dobrze ci idzie policz wszystko i będziesz wiedział. Quote
Młody18 Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Dajmy na to że wszystko wyniesie około 20tys to Mi się wydaje że chyba nie tak drogo Może po jakimś tam czasie By się to zwróciło Quote
div15 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Same fundamenty bedą kosztowac z 12 tys bo musisz dać cos w stylu podsypka piaskowa + beton 10 cm + folia + szlichta betonowa 4-7 cmstan surowy gdzies 20 tys a stan zamknięty to następne 12 tysięcy. Po wstępnych obliczeniach tak mi sie wydaje:P Quote
VoYtek8 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Dajmy na to że wszystko wyniesie około 20tys to Mi się wydaje że chyba nie tak drogo Może po jakimś tam czasie By się to zwróciło Czemu piszesz na tym forum z 3 kont? Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Ponieważ w tamtych zapomniałem hasła... ;/ Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Same fundamenty bedą kosztowac z 12 tys bo musisz dać cos w stylu podsypka piaskowa + beton 10 cm + folia + szlichta betonowa 4-7 cmstan surowy gdzies 20 tys a stan zamknięty to następne 12 tysięcy. Po wstępnych obliczeniach tak mi sie wydaje:P To nie jest aż tak tragiczna cena jeszcze. sąsiad Mi mówił, że taka obórka będzie Mnie kosztować około 70tys. Coś się chyba chłop pomylił. Quote
pawelxy1 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 zenek to sie robi ze zapomniales hasla i na maila ci przyjdzie nowe haslo ech ta mlodziez Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 zenek to sie robi ze zapomniales hasla i na maila ci przyjdzie nowe haslo ech ta mlodziez Kolego jestem tutaj początkujący. Kończe szkołe elektromechanik (zawodówka) mam 19lat. chce iść do jakiejś pracy. póżniej będe chciał zakupywać maszyny i uprawiac ziemie i dlatego wypytuje pare rzeczy bo nigdy nie uprawiałem ziemi. Ty też kiedyś byłeś młody i popełniałeś błędy. Poza tym człowiek uczy się na własnych błędach. pozdro Quote
pawelxy1 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 ja wciąż jestem młody;d mam 19 lat chciałem tylko pomóc że tak można;dA poza tym też jestem początkujący i też zaczynam od zera Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 No widzisz CzAS zacząść coś kombinować he he Quote
pawelxy1 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 dokładnie już mam pomysł na mały dorobek na jajkach ale czuje że to za mało;d na początek ok ale później chce czegoś więcej Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Witaj w klubie! widze, że możemy zamienić razem jakieś zdanie też hoduje nioski i sprzedaje jajka Quote
div15 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 ja tez zaczynam tak samo panowie:P tylko nie od zera ale za wiele tez tego nie mam:D Quote
Młody18 Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 ja tez zaczynam tak samo panowie:P tylko nie od zera ale za wiele tez tego nie mam:D Kolego Ja mam 15 niosek narazie i nie narzekam. ale za 2 tyg jade jeszcze po nowy towar chce tak do 50szt nie więcej. Klijentów dużo a jajek narazie mało.. Quote
przemek2092 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Wracając do tej obory nie zastanawiałeś sie czasem nad płytą obornicka ? koszt był by mniejszy i w dużo szybszym czasie bys to postawił, u nas właśnie jeden taką chlewnie postawił i sobie chwali Quote
Młody18 Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Wracając do tej obory nie zastanawiałeś sie czasem nad płytą obornicka ? koszt był by mniejszy i w dużo szybszym czasie bys to postawił' date=' u nas właśnie jeden taką chlewnie postawił i sobie chwali [/quote'] kolego podaj link jak wygląda ta płyta , bo nie wiem dokładnie o co chodzi. Bo Ja myślałem nad płytą betonową ogrodzeniową i to ocieplić. Quote
krisodx Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Witam.Powiem ci tak. Na twoim miejscu jak bym miał dobrą prace to bym sie nie pchał w gospodarstwo.Jeżeli nie masz sprzętu do uprawy pola albo może jeszcze masz 5ha pola i musiał byś dokupować zboże na te świnki a jeszcze może kupić prosiaki to ci nic z tego nie zostanie a postawić obore za te nawet 30tyś nic ciekawego z tego nie wyjdzie.Może napisz ile masz pole i czy jakieś sprzety to ci koledzy pomogą.Po co miał byś się meczyć Quote
Młody18 Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 Witam.Powiem ci tak. Na twoim miejscu jak bym miał dobrą prace to bym sie nie pchał w gospodarstwo.Jeżeli nie masz sprzętu do uprawy pola albo może jeszcze masz 5ha pola i musiał byś dokupować zboże na te świnki a jeszcze może kupić prosiaki to ci nic z tego nie zostanie a postawić obore za te nawet 30tyś nic ciekawego z tego nie wyjdzie.Może napisz ile masz pole i czy jakieś sprzety to ci koledzy pomogą.Po co miał byś się meczyć No ojciec Mi to ciągle powtarza kolego to samo co Ty musze to dobrze przemyśleć. Quote
Recommended Posts