Jump to content

Recommended Posts

Posted

Same fundamenty bedą kosztowac z 12 tys bo musisz dać cos w stylu podsypka piaskowa + beton 10 cm + folia + szlichta betonowa 4-7 cm

stan surowy gdzies 20 tys a stan zamknięty to następne 12 tysięcy.

Po wstępnych obliczeniach tak mi sie wydaje:P

Posted

Dajmy na to że wszystko wyniesie około 20tys to Mi się wydaje że chyba nie tak drogo :) Może po jakimś tam czasie By się to zwróciło :)

Czemu piszesz na tym forum z 3 kont?

Posted

Same fundamenty bedą kosztowac z 12 tys bo musisz dać cos w stylu podsypka piaskowa + beton 10 cm + folia + szlichta betonowa 4-7 cm

stan surowy gdzies 20 tys a stan zamknięty to następne 12 tysięcy.

Po wstępnych obliczeniach tak mi sie wydaje:P

To nie jest aż tak tragiczna cena jeszcze. sąsiad Mi mówił, że taka obórka będzie Mnie kosztować około 70tys. Coś się chyba chłop pomylił.

Posted

zenek to sie robi ze zapomniales hasla i na maila ci przyjdzie nowe haslo

ech ta mlodziez

Kolego jestem tutaj początkujący. Kończe szkołe elektromechanik (zawodówka) mam 19lat. chce iść do jakiejś pracy. póżniej będe chciał zakupywać maszyny i uprawiac ziemie i dlatego wypytuje pare rzeczy bo nigdy nie uprawiałem ziemi. Ty też kiedyś byłeś młody i popełniałeś błędy. Poza tym człowiek uczy się na własnych błędach. ;) pozdro :)

Posted

ja tez zaczynam tak samo panowie:P tylko nie od zera ale za wiele tez tego nie mam:D

Kolego Ja mam 15 niosek narazie i nie narzekam. ale za 2 tyg jade jeszcze po nowy towar :) chce tak do 50szt nie więcej. Klijentów dużo a jajek narazie mało.. :(

Posted
Wracając do tej obory nie zastanawiałeś sie czasem nad płytą obornicka ? koszt był by mniejszy i w dużo szybszym czasie bys to postawił, u nas właśnie jeden taką chlewnie postawił i sobie chwali ;)
Posted

Wracając do tej obory nie zastanawiałeś sie czasem nad płytą obornicka ? koszt był by mniejszy i w dużo szybszym czasie bys to postawił' date=' u nas właśnie jeden taką chlewnie postawił i sobie chwali ;)

[/quote']

kolego podaj link jak wygląda ta płyta , bo nie wiem dokładnie o co chodzi. Bo Ja myślałem nad płytą betonową ogrodzeniową i to ocieplić.

Posted

Witam.

Powiem ci tak. Na twoim miejscu jak bym miał dobrą prace to bym sie nie pchał w gospodarstwo.

Jeżeli nie masz sprzętu do uprawy pola albo może jeszcze masz 5ha pola i musiał byś dokupować zboże na te świnki a jeszcze może kupić prosiaki to ci nic z tego nie zostanie a postawić obore za te nawet 30tyś nic ciekawego z tego nie wyjdzie.

Może napisz ile masz pole i czy jakieś sprzety to ci koledzy pomogą.

Po co miał byś się meczyć;)

Posted

Witam.

Powiem ci tak. Na twoim miejscu jak bym miał dobrą prace to bym sie nie pchał w gospodarstwo.

Jeżeli nie masz sprzętu do uprawy pola albo może jeszcze masz 5ha pola i musiał byś dokupować zboże na te świnki a jeszcze może kupić prosiaki to ci nic z tego nie zostanie a postawić obore za te nawet 30tyś nic ciekawego z tego nie wyjdzie.

Może napisz ile masz pole i czy jakieś sprzety to ci koledzy pomogą.

Po co miał byś się meczyć;)

No ojciec Mi to ciągle powtarza kolego to samo co Ty :) musze to dobrze przemyśleć. :)