Młody18 Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 Witam was koledzy. Ja pisze z prośbą kolegi. Mam takie pytanie. co może być przyczyną wyskakiwania biegów w ruskim? Quote
Tofik Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 HE HE skad to znam:) przyczyn moze byc wiele ale mozliwe ze np. wodziki sa do wymiany Pozdrawiam Quote
Przemo1 Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 wyskakują ci wszystkie biegi czy tylko na jednym wałku np. 3 i 4?jaką masz skrzynię z szybkim rewersem czy ten starszy typ? Quote
Młody18 Posted March 26, 2013 Author Report Posted March 26, 2013 Skrzynia jest ze szybkim rewersem. wyskakują tylko na jednym wałku 6stka i 2jka. Quote
Przemo1 Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 prawdopodobnie masz wyrobiony wałek na którym zamontowane są wodziki od kół zębatych.przy wymianie wałka należy wymienić również sprężyny i kulki dociskowe. bez zdjęcia pokrywy skrzyni raczej się nie obędzie. tam jest dość prosta konstrukcja także samemu można zrobić. Quote
Tofik Posted March 26, 2013 Report Posted March 26, 2013 Przemku dobrze piszesz we wladku jest taki plus ze jak sie sciagnie pokrywe to cala skrzynie widac jak na dloni a sama budowa tez jest prosta:) pozatym walek jeszcze moze byc dobry i tylko wystarczy wymienic sprezyny z kulkami bo moga byc wyrobione Pozdrawiam Quote
korea146 Posted October 27, 2013 Report Posted October 27, 2013 Nie tylko może być wałek wyrobiony lub sprężyny i te wodziki wina może być taka jak u mnie gdzie te podstawowe rzeczy się wymieniło a tak naprawdę trzeba było wyregulować na wałkach koła zębate z innymi kołami zębatymi Quote
pilot1234 Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 Panowie wymieniałem tryba i po skrenaniu nie wchodza mi do konca biegi z lewej strony i nie wiem jak to ustawic zeby było dobrze po skreceniu ************* Quote
Recommended Posts