Jump to content

Recommended Posts

Posted
No utrzymać się to raczej nie dasz rady bo na takiej ziemi najwyżej możesz siać żyto i plon z hektara nie będzie najwyższy bo słabą ziemię masz, musisz pomyśleć nad innym sposobem utrzymania, a to zboże traktować jako dodatkową pracę. Pozdrawiam :)
Posted

mam gospodarstwo o wielkości 9ha. i planuje posiac zboże i sprzeda je do skupu. klasa ziemi to przeważnie 6. czy z tego da się utrzymac.

Mam tą samą klase kolego :) tylko że Ja mam 4ha. I też myśle nad sprzedażą zborza :) Wydaje Mi się, że zawsze jakiś grosz by został z tego ;) pozdrawiam.

Posted

mam gospodarstwo o wielkości 9ha. i planuje posiac zboże i sprzeda je do skupu. klasa ziemi to przeważnie 6. czy z tego da się utrzymac.

Myślałem o tym samym kolego. Ja myśle, że zawsze bym coś z tego miał. Bo o hodowli nie myśle bo nie mam gdzie tego trzymać.

Posted
ja kolego tak mam zamiar robić od tego roku będę siał mieszanki żyto które będę chciał sprzedać jedyne co to pszenice do kur i ziemniaki do jedzenia do siebie i nic wiecej nie będę się bawił w kupowanie prosiąt na targowisku na maciorach się niestety nie znam nigdy nie miałem .