student18 Posted March 27, 2013 Report Posted March 27, 2013 Witam. Mam pytanie czy stosujecie użyżniacze glebowe ? Jak tak to jakie ? Pozdrawiam. Quote
dominikp64 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 Witam. Ja zamiast użyźniaczy stosowałem doglebowe probiotyki - naturalne mikroorganizmy, które mają za zadanie odnowić i wzbogacać florę bakteryjną w glebie, poprawiają rozkład próchnicy i zwiększają ilość składników przyswajalnych dla roślin w glebie. Były stosowane w uprawach pietruszki naciowej i kopru.Efekty dot. poprawy plonów ciężkie do zaobserwowania ale najbardziej zauważyłem że rośliny nie atakowały choroby grzybowe z czym wcześniej miałem duży problem. Quote
student18 Posted April 1, 2013 Author Report Posted April 1, 2013 Ja sie tak zastanawiam czy stosowac te użyżniacze glebowe czy dac sobie spokuj? W jakiej cenie można je kupic ? Quote
xplus Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 Stosowanie probiotyków daje konkretne efekty finansowe. Ceny sa różne Quote
VoYtek8 Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 Ja tego nie używałem i nie używam więc się nie orientuje w cenie. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts