PomorscyHodowcy Posted March 27, 2013 Report Posted March 27, 2013 co myślicie o biznesie hodowla owadów karmowych ? świerszcze, mączniki, karaczany itp. ? prosze od otpowiedz Quote
Kowalik Posted March 27, 2013 Report Posted March 27, 2013 Dużo i głośno sie o tym ostatnio mówi. Napewno są tacy co zrobią na tym pieniądze. Jednak nie oszukujmy rynek zbytu na tego typu produkty jest daleko z tąd, Jezeli sam nie jesteś w stanie dotrzeć do tego rynku to uzależniony jesteś od pośrednika, który jak przyjdzie co do czego będzie stawiał warunki i zostaniesz z kilkoma tonami pasikoników. Tak skończył się dla wielu biznes np ze ślimakami lub dżdżownicami. Quote
VoYtek8 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 Pomysł dobry tylko w praktyce gorzej wiem że w Warszawie jest jedna restauracja podająca owady i na pewno ma swoich dostawców. Rynek zbytu jest na wschodzie w Azji, ale oni mają tam swoje hodowle i raczej ciężko będzie przecientnemu Polskiemu rolnikowi wcisnąć im taki towar. Trzeba poczekać aż taki pokarm przyjmie się w Europie wtedy ze zbytem nie będzie problemu i będzie można myśleć o takiej hodowli. Pozdrawiam Quote
PomorscyHodowcy Posted April 9, 2013 Author Report Posted April 9, 2013 dzięki za wszystkie odpowiedziNiebawem może wstawię jakiś poradnik Quote
jacob Posted April 10, 2013 Report Posted April 10, 2013 co myślicie o biznesie hodowla owadów karmowych ? świerszcze' date=' mączniki, karaczany itp. ? prosze od otpowiedz[/quote'] Prowadzisz taką hodowlę ? Musisz koniecznie trochę o tym opisać, na pewno wielu zaciekawi ten temat Quote
VoYtek8 Posted April 10, 2013 Report Posted April 10, 2013 No właśnie jak możesz to opisz tą hodowlę bo chyba na tym forum nie ma żadnych takich hodowców. Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted April 10, 2013 Report Posted April 10, 2013 No mógłbyś założyć i opisać tam dokładnie co i jak w tej Twojej hodowli. Pozdrawiam Quote
KrowieBieszczady Posted April 11, 2013 Report Posted April 11, 2013 Ja prowadzę taką mała hodowlę (karmówki) i musze powiedzieć, że jest opłacalna Quote
jacob Posted April 12, 2013 Report Posted April 12, 2013 Ja prowadzę taką mała hodowlę (karmówki) i musze powiedzieć' date=' że jest opłacalna[/quote'] Jeśli mogę zapytać - jak szerokie jest grono odbiorców? Quote
KrowieBieszczady Posted April 13, 2013 Report Posted April 13, 2013 BARDZO szerokie. Ze zbytem nie mam problemu, a nawet są do mnie już goście poustawiani. Ja hoduje gryzonie, bo bardzo się opłaca Quote
PomorscyHodowcy Posted April 13, 2013 Author Report Posted April 13, 2013 a gdzie się ogłaszasz ? jeśli można wiedzieć jakie gryzonie? Quote
jacob Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 BARDZO szerokie. Ze zbytem nie mam problemu' date=' a nawet są do mnie już goście poustawiani. Ja hoduje gryzonie, bo bardzo się opłaca [/quote'] No to świetnie, biznes się kręci Quote
KrowieBieszczady Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 Ja nie musze się ogłaszać sami mnie wyszukują Racja biznes się kreci. Dokładnie hoduje szczury labolatoryjne Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie albo PW Quote
A&W&A Posted September 16, 2020 Report Posted September 16, 2020 Ja nie musze się ogłaszać sami mnie wyszukują Racja biznes się kreci. Dokładnie hoduje szczury labolatoryjne Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie albo PW Quote
A&W&A Posted September 16, 2020 Report Posted September 16, 2020 Ja nie musze się ogłaszać sami mnie wyszukują Racja biznes się kreci. Dokładnie hoduje szczury labolatoryjne Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie albo PW Quote
A&W&A Posted September 16, 2020 Report Posted September 16, 2020 Witaj. Jak teraz wygląda Twoja hodowla? Nadal się kręci? Dalej same szczury? Quote
Recommended Posts