Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dużo i głośno sie o tym ostatnio mówi. Napewno są tacy co zrobią na tym pieniądze. Jednak nie oszukujmy rynek zbytu na tego typu produkty jest daleko z tąd, Jezeli sam nie jesteś w stanie dotrzeć do tego rynku to uzależniony jesteś od pośrednika, który jak przyjdzie co do czego będzie stawiał warunki i zostaniesz z kilkoma tonami pasikoników. Tak skończył się dla wielu biznes np ze ślimakami lub dżdżownicami.

Posted
Pomysł dobry tylko w praktyce gorzej wiem że w Warszawie jest jedna restauracja podająca owady i na pewno ma swoich dostawców. Rynek zbytu jest na wschodzie w Azji, ale oni mają tam swoje hodowle i raczej ciężko będzie przecientnemu Polskiemu rolnikowi wcisnąć im taki towar. Trzeba poczekać aż taki pokarm przyjmie się w Europie wtedy ze zbytem nie będzie problemu i będzie można myśleć o takiej hodowli. Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Posted

co myślicie o biznesie hodowla owadów karmowych ? świerszcze' date=' mączniki, karaczany itp. ? prosze od otpowiedz

[/quote']

Prowadzisz taką hodowlę ? Musisz koniecznie trochę o tym opisać, na pewno wielu zaciekawi ten temat :)

Posted

Ja prowadzę taką mała hodowlę (karmówki) i musze powiedzieć' date=' że jest opłacalna

[/quote']

Jeśli mogę zapytać - jak szerokie jest grono odbiorców?

Posted

BARDZO szerokie. Ze zbytem nie mam problemu' date=' a nawet są do mnie już goście poustawiani. Ja hoduje gryzonie, bo bardzo się opłaca :)

[/quote']

No to świetnie, biznes się kręci ;)

• 7 years later...
Posted

Ja nie musze się ogłaszać sami mnie wyszukują :) Racja biznes się kreci. Dokładnie hoduje szczury labolatoryjne :) Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie albo PW :)

Posted

Ja nie musze się ogłaszać sami mnie wyszukują :) Racja biznes się kreci. Dokładnie hoduje szczury labolatoryjne :) Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie albo PW :)