Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moje pytania do tej gry są takie :

1)gdzie sie wsypuje ziarno do siewnika chodzi o zboże jak i o kukurydze

2)jak kosze kukurydze na kiszonkę to powinien ktoś jechac obok a nie wiem jak to zrobic?

3)jak sie spuszcza zboze ze silosu na farmie?

4)gdzie załadowac gnój na rozrzutnik?

5)co zrobic ze sprasowana słomą?

6)gdzie zawieśc kiszonkę z kukurydzy jak ja skoszę?

7)co zrobic ze skoszona trawa?

8)czy ciągniki trzeba tankowac na cpn-ie jak tak to jak?

9)jak załadowac krowy na przyczepę?

P.S jakie kupiłeś na początek maszyny?

Posted

Wojtek zagraj w 2013 to jest coś;d

Może i nie jest to jakiś mega realizm ale na pewno nie znudzisz się/.

Wolałbym by tekstura ziemi była bardziej realna, by ziemia podczas orania się ruszała

i podczas sadzenia ziemniaków też zmieniała swe położenie była bardziej realistycznym efektem 3d.

No i gdy zboże się z kombajnu sypie to nie jest na całej przyczepie tylko sypie się tak jak w realizmie.

Tak samo przypuśćmy że gdy obornik rozrzucamy lub nawóz by on zostawał na ziemi a po iluś dniach znikał.

Tak samo by słomę można było przetrząsaczem obrabiać.

By było tak jak w realu ale raczej wątpię by takie coś wyszło;d

Posted

Wyszło by wyszło ale mało kto by mógł w taka gre sobie pograć ;). Bo mało kto ma tak wydajny komputer żeby uciągnął takie efekty ;). Poprostu by sie to noe kalkulowało bo zysk z takiej gry byłby mały gdyby miała ona kosmiczne wymagania...

Pozdrawiam :P

Posted
No dokładnie niestety jest to gra nisko-budżetowa więc nie ma co liczyć na fajerwerki graficzne. Myślę, że większość osób nie chodzi aż tyle o grafikę o ile o samą grywalność ;)
Posted
Ale mniej osób mogłoby sobie pozwolić na taką grę bo jeśli efekty byłby lepsze to i wykonanie dokładniejsze , a co za tym idzie cena wyższa. Nie jestem pewien czy warto zapłacić sporą kasę za taką grę bo mi osobiście bardzo szybko nudzą się produkcje tego typu. Pozdrawiam :)
Posted
Są dwie podobne gry Farming Symulator i Symulator Farmy , ta druga ma lepszą grafikę i jest bardziej realna i w miarę gry pojawiają się nowe maszyny , ale wadą jest to że niespodziewanie giną sprzęty i maszyny.
Posted
Rysiu wiem o czy mówisz ;) raz jak w to grałem to nie schowałem wózka do hederu od kombajnu bo nie miałem miejsca w garażu. Po długich poszukiwaniach okazało się że wózek stoi w jakiś krzakach, dośc daleko od gospodarstwa. Dość śmieszna wada, ale czasem utrudnia grę. Pozdrawiam :)