Jump to content

Recommended Posts

Posted
Tam jest 2 i 3 klasa takze z tego co zauwazylem jak tesciu orze to calkiem niezle sie ziemia uklada:) tyle ze gania 60tka 255 uzywa do agregatu siania itd pozatym 255 robil przez ponad 20lat sam w ponad 22ha i zerzarl 3 silniki:) wiec nalerzy mu sie odpoczynek:)
Posted
Pole o takiej długości to u mnie w rejonie tylko marzenie, w mojej wsi 5ha w jednym kawałku to max. chyba że kupiłbyś kilka sąsiednich działek to by się może coś więcej uzbierało. A co do orania na tym polu to musi być przyjemne bo jak na początku opuścisz pług tak jedziesz przez 1km bez zawracania, podnoszenia itd. Pozdrawiam :)
Posted
Bo tam sa takie pola waskie bo ok 20-30m ale za to dlugie ja w domu mam nie ktore takie kawalki ze dluzej schodzi mi z nawracaniem niz z sama orka:(
Posted
Tak tak wiadomo, nie musisz w każdym poście podkreślać ile masz hektarów i jak duże posiadasz maszyny. Twój ciągnik ma 3 albo 4 razy więcej koni mechanicznych niż Ferguson 255 poza tym ma wspomaganie i wiele innych urządzeń poprawiających komfort pracy na polu. Nie wiem czy kiedyś orałeś pole 30 letnim ciągnikiem jak np. C-330 czy MF 255, ja po paru latach pracy na Ursusie wiem że najgorzej jest nawrócić, a po opuszczeniu pługa czy kultywatora to robota idzie jak marzenie tzn. "wleczenie się długo". Pozdrawiam :)
Posted
nie wiem co ty kolego chcesz ode mnie.;) poprostu powiedz o co ci chodzi i juz.;) a nie za kazdym postem co napisze na dole zaraz jestes ty;) zyj swoim gospodarstwem i zyj sobie spokojnie a nie ciagle cos o kims piszesz. Zajmij sie sobą.;) Pozdro;)
Posted
Spokojnie nie chciałem Cię urazić, to forum jest po to żeby pisać i myślę że żyje w miarę spokojnie. Jak Cię tak to boli to już nie będe pisał pod Twoimi postami. :D Pozdrawiam :)
Posted
Nie interesujesz mnie Ty ani Twoje posty;) nie znam Cie i nigdy nie poznam wiec daj sobie poprostu spokoj a nie ciagle piszesz ze ja mam tak czy siak. Mam jak mam i tyle;) Koniec tematu;) bo to nie posty na ten temat;)