damian1298 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 Witajcie.Dwa tygodnie temu zakupiłem ciagnik, tj Renault Ceres 95 x 97r. Przydałoby sie wymienić olej w skrzyni biegów, doradzicie mi jaki olej będzie odpowiedni dla tego modelu ? . Niestety katalogu nie mam, jeżeli ktoś ma prosiłbym o podanie nazwy jaka jest w katalogu. Dzięki z góry Quote
izydor6280 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 olej przekladniiowo hydraulicznywiadomo wlejesz gorszy to bedziesz musial szybciej go wymienic Quote
krisodx Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Najlepiej pojedż do najbliższego skłepu rolniczego i się zapytaj oni już ci tam doradzą. Quote
grzepaku1 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 jeśli masz mokre hamulce i mokre sprzęgła (półbieg pod obciążeniem)to olej którym chcesz zalac musi być do tego przystosowany na stronie olejów fusch jest opcja dobierz olej Quote
DuzyGrzegorz Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 Kup jakiś UTTO (Universal Tractor Transmission Oils), taki ze średniej półki myślę że spokojnie wystarczy. Quote
Recommended Posts