konio57 Posted March 28, 2013 Report Posted March 28, 2013 Co sądzicie o pługach obrotowych z agro- maszu ? Quote
krisodx Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Nie polecam.U mnie sąsiad ma i u niego każdy pług inaczej ziemie układa. Polecam pługi firmy akpil ja mam 4 zwykłe i super się sprawuja.nie dużo dołożysz a efekt dużo lepszy. Quote
pawelxy1 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 ksisodux a co to za różnica jak ziemię układa? Quote
VoYtek8 Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Nie polecam.U mnie sąsiad ma i u niego każdy pług inaczej ziemie układa. Polecam pługi firmy akpil ja mam 4 zwykłe i super się sprawuja.nie dużo dołożysz a efekt dużo lepszy. Myślę że Twój sąsiad po prostu źle je ustawił bo to że każdy pług inaczej ziemię układa to raczej nie jest wada fabryczna. Pozdrawiam Quote
henryk Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 chciałem dorzucić kamyczek odnośnie układania ziemi-jeśli ktoś nie wie co to za różnica w układaniu (odkładaniu) ziemi to myślę że żaden z niego rolnik i dyskusja w tym miejscu jest raczej zbędna-pozdrawiam Quote
konio57 Posted March 31, 2013 Author Report Posted March 31, 2013 ja słyszałem że odkładnie są na wzór kverlanda, i że części są z Unii[/align] tylko nie wiem czy to prawda. Quote
przemek2092 Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 Polecał bym kupić używany ale kvernelanda, wytrzymałość tych pługów jest niesamowita a co za tym idzie eksploatacja w miarę tania agro-masz owszem ale na mniejsze areały Quote
pawelxy1 Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 henryku co ty wiesz o tym czy ja jestem rolnikiem czy nie?Jak masz pług to za każdym razem inaczej ci odkłada ziemię więc to nie jest wadą fabryczną więc wiesz;d Quote
kubusjettaII Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 pawełku nie denerwuj się, poza tym nie wiem jak kverneladn się sprawuje ale, wiem że lemken i rabe werk to dobre maszyny Quote
konio57 Posted March 31, 2013 Author Report Posted March 31, 2013 no wiem że kverland lepszy. tylko nie wiem czy na 30ha kupić używanego kverlada z pewnym ryzykiem że coś będzie nie tak, czy może lepiej nowego Agro maszu Quote
przemek2092 Posted April 1, 2013 Report Posted April 1, 2013 P rzed kupnem używanego jeżeli byś sie zdecydował oczywiście poproś o próbę i sam ocenisz czy pług prawidłowo pracuje w ciemno tak jak mówisz nie warto kupić Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 No to fakt,zanim zdecydujesz się na kupno używki- akurat z tym nie miałem styczności,wiec cięzko mi doradzić,to mimo wszystko poproś o próbę bo inaczej tak naprawde kupujesz kota w worku. Quote
Gucio Posted April 5, 2013 Report Posted April 5, 2013 Witam ja tez musze sie zainteresowac tym tematem bo czeka mnie zakup pługa z tym ze jestem bardziej przekonany za kvernelandem troche pracowalem z tym plugiem i bardzo mi sie podobalo i raczej bede szukal uzywki najlepiej 4+1 wyzej czytalem ktos wspomnial o akpilu... slyszalem juz od kilku osob ze bardzo slabe ze pekaja nie wytrzumuja ale ile w tym prawdy to nie wiem... a firma agromasz... no nie wiem agregaty podorywkowe nawey mi sie widza... Quote
íktorn Posted April 6, 2013 Report Posted April 6, 2013 jak wyzej na pewno mam 5 lemkena zagonowke orze pieknie i maszyna nie do zdarcia ile kosztuje taki plug z agro masz ja za 70tys netto zakupilem 5 kvernlanda z plynna regulacja szerokim kolem taki sam lemkena wycenili mi na 88tys netto i za zadne skarby sasiad kupil polski plug i ugiol kolumne nie wiem czy z agro masz czy z unni co to daje za 20 procent wiecej kasy masz kvernlanda oszczendzisz 10tys a jakosc marne Quote
konio57 Posted April 6, 2013 Author Report Posted April 6, 2013 ale nie opłaca mi sie kupować pługa za 80 tyś jeżeli mam 30 ha Quote
ManioManio Posted April 9, 2013 Report Posted April 9, 2013 ja jestem zadowolony, nie szwankuje, dobrze działa. W firmie której zaopatruje się w sprzęt Master Płodowscy i wspólnicy polecali mi również Vogel&Noot, może to będzie kolejnym moim zakupem, czas pokaże... ale jezeli decydujesz się na uzywany to naprawdę dobrze to rozwaz...byś nie kupił bubla Quote
íktorn Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 kupisz 3 obrotowke dobrej firmy np vogel not za 35net Quote
Recommended Posts