Jump to content

Recommended Posts

Posted

wydajność pompy hydraulicznej 24 l/min przy 1800obr/min

pojemność skokowa silnika 1460 cm3 wg dowodu rejestracyjnego

moc silnika przy 1800obr/min - 22,5 kW wg normy DIN (są różne źródła, zależne od modelu), fabrycznie - 31KM. Moc użytkowa 29KM

liczba cylindrów - 2

liczba biegów - przód-tył- 6+6 (standard) lub 8+6 (dwa dodatkowe biegi terenowe do przodu)

zużycie paliwa - 2,6 l/mth (przy ciężkiej pracy)

chłodzenie - powietrzem, wymuszone przez wentylator osiowy napędzany paskiem klinowym do wału korbowego

hamulce - mechaniczne,taśmowe

klasa pociągowa - 80 kN (8 TON)

zakres prędkości jazdy km/h - 4,76 do 35km/h

prędkości jazdy dla dwóch dodatkowych biegów(terenowych) km/h - 1,79 i 2,64

władimirec.jpg

• 2 weeks later...
Posted
No nie wiem czy to taka wada przynajmniej nie trzeba płynu lać albo wodę na zimę spuszczać :D:D Ale władek fajny ciągnik moim zdaniem nawet lepszy od c-330 (ale to tylko moje zdanie) tylko trzeba się przyzwyczaić do tych biegów. Kto miał z nim do czynienia to wie o co mi chodzi :)
Posted
ja nim nigdy niejeżdziłem ale wystarczy zpojżec sie na niego jak on jest skonstruowany jego przednia os kolumna kierownicza skrzynia biegów hamulce hydraulika sprzęgło to tylko sasza z wanio mogli wymyśliś nim się nieda pracować
Posted
pisząc że władek ci się lepiej podoba od tszydziestki ranisz uczucia tszydziestkowców. W mojej wiosce za komuhy było asz 14 władków wszyscy się ih szybko pozbyli i niesłyszałem żeby ktokolwiek powiedział hociasz jedno dobre słowo o tym ciągniku jest on tylko obiektem drwin
Posted
no masz racje rolnik570 biegi tam to masakr nie mam takiego ale sąsiad mam i to raz z nim jechałe 15 miut zanim bieg znalezłem jakis a tak to nawet fajny traktorek od c330 lepszy napewno nie ale taki sobie :P
Posted

pisząc że władek ci się lepiej podoba od tszydziestki ranisz uczucia tszydziestkowców. W mojej wiosce za komuhy było asz 14 władków wszyscy się ih szybko pozbyli i niesłyszałem żeby ktokolwiek powiedział hociasz jedno dobre słowo o tym ciągniku jest on tylko obiektem drwin

Napisałem,że MI się bardziej podoba od 30-stki i to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać chociaż i tacy się znajdą którzy myślą tak samo jak ja.

Może i nie słyszałeś dobrego słowa o nich. Ja natomiast tak. Jedyne co w nim mi się nie podoba to właśnie te biegi chociaż można się do tego przyzwyczaić...

Nikogo tu nie chcę obrażać ani ranić kogoś uczuć jak to nazwałeś ale popatrz na to z drugiej strony- mówisz,że ja obrażam kogoś uczucia pisząc,że władek mi się bardziej podoba od 330,a Ty może obrażasz kogoś pisząc,że władek złom? Bo chyba to miałeś na myśli.

Posted

heh tylko,że to nie było do Ciebie tylko do krzyśka. Ale widzę,że Ty też napisałeś "byle co" czy pisząc to też miałeś na myśli władka??

Zgodzę się z Tobą każdy ma inny gust i jednemu się podoba 30 a drugiemu T25.

Aha i jeżeli ktoś się poczuł urażony moja wypowiedzią to przepraszam.