gb227 Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 niespotkałem się z tego typem maszyny,ale mile poczyta wypowiedzi Quote
admin Posted February 21, 2009 Report Posted February 21, 2009 wydajność pompy hydraulicznej 24 l/min przy 1800obr/min pojemność skokowa silnika 1460 cm3 wg dowodu rejestracyjnegomoc silnika przy 1800obr/min - 22,5 kW wg normy DIN (są różne źródła, zależne od modelu), fabrycznie - 31KM. Moc użytkowa 29KM liczba cylindrów - 2 liczba biegów - przód-tył- 6+6 (standard) lub 8+6 (dwa dodatkowe biegi terenowe do przodu) zużycie paliwa - 2,6 l/mth (przy ciężkiej pracy) chłodzenie - powietrzem, wymuszone przez wentylator osiowy napędzany paskiem klinowym do wału korbowego hamulce - mechaniczne,taśmowe klasa pociągowa - 80 kN (8 TON) zakres prędkości jazdy km/h - 4,76 do 35km/h prędkości jazdy dla dwóch dodatkowych biegów(terenowych) km/h - 1,79 i 2,64 Quote
ursus c -355 Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 ruskie traktory to są maszyny nie do zajechania Quote
rolnik95 Posted February 24, 2009 Report Posted February 24, 2009 Sąsiad ma takiego jak na jego lata to normalnie super się trzyma Quote
ursus c -355 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 jedyną wadą jest brak chłodnicy bo one są chłodzone powietrzem Quote
rolnik570 Posted March 15, 2009 Report Posted March 15, 2009 No nie wiem czy to taka wada przynajmniej nie trzeba płynu lać albo wodę na zimę spuszczać :D Ale władek fajny ciągnik moim zdaniem nawet lepszy od c-330 (ale to tylko moje zdanie) tylko trzeba się przyzwyczaić do tych biegów. Kto miał z nim do czynienia to wie o co mi chodzi Quote
krzysiek Posted March 15, 2009 Report Posted March 15, 2009 ja nim nigdy niejeżdziłem ale wystarczy zpojżec sie na niego jak on jest skonstruowany jego przednia os kolumna kierownicza skrzynia biegów hamulce hydraulika sprzęgło to tylko sasza z wanio mogli wymyśliś nim się nieda pracować Quote
rolnik570 Posted March 15, 2009 Report Posted March 15, 2009 A no właśnie nigdy nim nie jeździłeś a osądzasz po wyglądzie. Mi się bardziej podoba od c-330. A co chcesz od jego hamulców i skrzyni?? Quote
krzysiek Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 pisząc że władek ci się lepiej podoba od tszydziestki ranisz uczucia tszydziestkowców. W mojej wiosce za komuhy było asz 14 władków wszyscy się ih szybko pozbyli i niesłyszałem żeby ktokolwiek powiedział hociasz jedno dobre słowo o tym ciągniku jest on tylko obiektem drwin Quote
bamber21 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 no masz racje rolnik570 biegi tam to masakr nie mam takiego ale sąsiad mam i to raz z nim jechałe 15 miut zanim bieg znalezłem jakis a tak to nawet fajny traktorek od c330 lepszy napewno nie ale taki sobie Quote
rolnik570 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Quote pisząc że władek ci się lepiej podoba od tszydziestki ranisz uczucia tszydziestkowców. W mojej wiosce za komuhy było asz 14 władków wszyscy się ih szybko pozbyli i niesłyszałem żeby ktokolwiek powiedział hociasz jedno dobre słowo o tym ciągniku jest on tylko obiektem drwin Napisałem,że MI się bardziej podoba od 30-stki i to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać chociaż i tacy się znajdą którzy myślą tak samo jak ja. Może i nie słyszałeś dobrego słowa o nich. Ja natomiast tak. Jedyne co w nim mi się nie podoba to właśnie te biegi chociaż można się do tego przyzwyczaić...Nikogo tu nie chcę obrażać ani ranić kogoś uczuć jak to nazwałeś ale popatrz na to z drugiej strony- mówisz,że ja obrażam kogoś uczucia pisząc,że władek mi się bardziej podoba od 330,a Ty może obrażasz kogoś pisząc,że władek złom? Bo chyba to miałeś na myśli. Quote
bamber21 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 nie miałem tak na mysle mi sie 30-stka podoba a nie sie komu podoba byle co to kwesti gustu od kazgego;p Quote
rolnik570 Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 heh tylko,że to nie było do Ciebie tylko do krzyśka. Ale widzę,że Ty też napisałeś "byle co" czy pisząc to też miałeś na myśli władka?? Zgodzę się z Tobą każdy ma inny gust i jednemu się podoba 30 a drugiemu T25. Aha i jeżeli ktoś się poczuł urażony moja wypowiedzią to przepraszam. Quote
Recommended Posts