derik1995 Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 Witam, mam zamiar zrobić remont generalny mojego Ursusa i mam pytanie jaki może być koszt takiego remontu. Chodzi mi o remont silnika, skrzyni, podnośnika, hamulców i wizualny. Kabinę zrobię samemu ponieważ mam w rodzinie bardzo dobrego spawacza i kabina ma być przystosowana do mnie. Błotniki zostały kupione w tamtym roku ponieważ stare były tak skorodowane że pękły i mogły odpaść. Czy przy myciu traktora karcherem trzeba coś zasłonić bądź uważać na coś, i to samo przy malowaniu, co można pomalować a co nie. Ile potrzeba farby i jaka to ma być farba. Jeżeli ktoś miał remont swojej "trzydziestki" to proszę o pomoc z góry dziękuje za odpowiedzi. Quote
zonk28 Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 zależy jaki chcesz remont.......czy na częściach oryginalnych czy na podróbach.Ja kilka silników robiłem , ale wiem jedno że najlepiej traktor pracuje na zestawie Mahle/Gorzyce.Reszta to regeneracja. Quote
derik1995 Posted March 30, 2013 Author Report Posted March 30, 2013 No właśnie czytałem że mahle albo zetorowski zestaw jest dobry tylko nie wiem czy wszystkie części będą dostępne. Zależy mi na pytaniu o mycie i malowanie ciągnika bo nigdy nie byłem przy tym a na filmikach też dobrze nie widać. Quote
kubusjettaII Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 raczej możesz myć cały, ja nie widzę nic na co musiałbyś uważać, może jedynie filtr powietrza żeby do niego wody nie nalać. Quote
zonk28 Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 Zetorowski jest Ok , ale osobiście polecam z tłokim Gorzycki Mahle.Cena 370 zł za dziure jest dużo , ale praca silnika to wynagrodzi. Quote
przemek2092 Posted March 31, 2013 Report Posted March 31, 2013 Ja robiłem remont tyle że c-328 nowe tłoki, tuleje wał do szlifu, głowica planowana, nowe sprzęgło, remontowany podnośnik jedyne czego nie ruszałem to skrzynia oczywiście malowanie, cena ok 4000 ale dokładnej listy częsci nie pamiętam juz bo dwa lata temu to było Quote
derik1995 Posted April 1, 2013 Author Report Posted April 1, 2013 A jakiej firmy farby polecacie, i ile trzeba jej kupić i jaki jest koszt tych farb. Quote
Recommended Posts