Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam zamiar zrobić remont generalny mojego Ursusa i mam pytanie jaki może być koszt takiego remontu. Chodzi mi o remont silnika, skrzyni, podnośnika, hamulców i wizualny. Kabinę zrobię samemu ponieważ mam w rodzinie bardzo dobrego spawacza i kabina ma być przystosowana do mnie. Błotniki zostały kupione w tamtym roku ponieważ stare były tak skorodowane że pękły i mogły odpaść. Czy przy myciu traktora karcherem trzeba coś zasłonić bądź uważać na coś, i to samo przy malowaniu, co można pomalować a co nie. Ile potrzeba farby i jaka to ma być farba. Jeżeli ktoś miał remont swojej "trzydziestki" to proszę o pomoc z góry dziękuje za odpowiedzi.

Posted

zależy jaki chcesz remont.......czy na częściach oryginalnych czy na podróbach.

Ja kilka silników robiłem , ale wiem jedno że najlepiej traktor pracuje na zestawie Mahle/Gorzyce.

Reszta to regeneracja.

Posted
No właśnie czytałem że mahle albo zetorowski zestaw jest dobry tylko nie wiem czy wszystkie części będą dostępne. Zależy mi na pytaniu o mycie i malowanie ciągnika bo nigdy nie byłem przy tym a na filmikach też dobrze nie widać.
Posted
Ja robiłem remont tyle że c-328 ;) nowe tłoki, tuleje wał do szlifu, głowica planowana, nowe sprzęgło, remontowany podnośnik jedyne czego nie ruszałem to skrzynia ;) oczywiście malowanie, cena ok 4000 ale dokładnej listy częsci nie pamiętam juz bo dwa lata temu to było ;)