Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam.

ja mam zetora 5711 jak na zdjęciu oraz T-25A. "rusek" ma super silnik 20 lat bez najmniejszego remontu a wadą jest słaba skrzynia i brak sprzęgła dwustopniowego. Zetora mam od niedawna ale ogólnie fajna maszyna:)

Posted

A ja mam T25 i na moj areal wystarczy:) w zaszlym roku sprawilem mu nowy silnik (stary zostal tylko blok) a w tym roku mysle zrobic mu skrzynie bo mu sie biegi nerwuja:)

Posted

Bardzo ładnie pracuje. Robiony był na oryginalnych częściach?

Pozdrawiam

TraktorBazar.pl

Tak.......taki dzwiek by miał ciapek , trzeba się naprawde przyłozyć do remontu.Prawidłowe ustawienie zapłonu i zestaw Mahle-Gorzyce.

Po za tym wtryski mam BOSH-a DNOSD 299 od Poloneza 1.9 GLD.

Mniejsze spalanie , mniejsze kopcenie i traktor momentalnie się zrywa.

Lepiej pali.

Popatrzcie na inne filmy na moim koncie.

Posted
Mój sprzęt: Ursus C-330 rok 1971 lux maszyna, ja uważam że w ogóle ursus produkował w swoim czasie kapitalne ciągniki i MTZ 82 rok 1984 tu można pochwalić za trwałość i prostotę maszyny.
Posted
Myslę że zachodnie(duże) ciągniki mogą wiele, zrobią o wiele więcej w krószym czasie, ale na nasze Polskie realia to jeszcze 30, 60 czy T-25 są potrzebne bo kto będzie obrabiał 5ha np. sześciocylindrowym John Deerem? Jak ktoś ma warunki to owszem zachodnia maszyna mu pomoże ale dla wielu rolników takie sprzęty są poza zasiegiem. Pozdrawiam :)
Posted

355 z 1971 r bardzo dobry sprzet

360 3p 1989 dobry sprzet obydwa obrabialy 70ha

ale czasy sie zmieniaja do tego Fend 512 1989 r bardzo dobry

farmer C1 2009 Dobry sprzet

Crystal Orion 2012 bardzo dobry sprzet ekonomiczny

niestety nie zgodze sie z kolega bo ciadnik bez odpowiedniego parku maszyn nie moze az tak wiele wiadomo duzy moze wiecej

i szybciej

i nie widze sensu zastepowac naszych 60 zachodnim sprzetem bo wydam 2000zl i mam kapitalny remat zrobione cylindry plus wal i inne drobne rzeczy

i ciagne 7000mth dalej nowe wiadomo poczarkowo bez awari ale mine z 5 czy 6 lat i za remt wybulisz slono

• 2 weeks later...
Posted
Mój ciągnik to Farmer seria TE jak na razie nie narzekam. Mam go już trochę i serwisuje w w jednej zaufanej firmie Master Płodowscy... Jestem naprawdę zadowolony i z ciągnika oraz kompleksowego serwisowania.