Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja na moje małe kaczki nie narzekam bo łatwo je złapać bo są dość oswojone tyle że jak sie złapie to trzeba uważać żeby nie podrapały bo jednak to kaczka i nigdy nie wiadomo a tak wracając do biegusów i może to za wcześnie ale ciekaw jestem jakie mi potomstwo wyjdzie jak sie mi pokrzyżują bo barwy mają różne tak że mogą być niezłe wynalazki:)
Posted
Sławek jakie wyjdą młode to najstarsi górale nie wiedzą ale pewnie będzie mix choć ja po samcu dzikim i czarnej samicy wyszło jedno dzike a drugie czarne więc nic się nie pomieszały
Posted
ja nad kaczuchami moge pomyśleć dopiero jak stajenka dla nich będzie stała, co innego te, bo te sa na odchowanie i zabicie więc jeszcze trochę pomęczę sie ze są z kurami, ale cały rok to nie ma szans. teraz tylko 2 parki zostawiam z dworek i staropolskich, reszta w garze skończy
Posted

dziękuje Robercie, mąż też Cię pozdrawia :)

a co do zdrowia, to masz rację ma sie je jedno i tzreba o nie dbać.

a wracając do moich kaczuch, to skubańce coraz więcej jedzą, jeszcze kilka dni temu baniak ziemniaków miały na 5 posiłków, ostatnio na 4 a teraz juz tylko na 3 posiłki czyli na 1 dzień, mam nadzieje że starczy mi tych ziemniaków co kupiłam ostatnio...

Posted

Ja też pozdrawiam męża Aniu Robercie fakt kaczor dziki ale jedna kaczka czarna wchodząca lekko w zieleń i jedna dzika i jeszcze jedna biała nakrapiana to sie zobaczy co to będzie może sie jakoś pomiesza:)

Teraz muszę spadać bo monitor mi pada bo wyświetla mi tylko wąski pasek na środku monitora więc chyba kineskop pada:(

Pozdrawiam

Posted

oj, jedzą dużo, ale jak obliczyłam na dzień dzisiejszy ile wydałam na żarełko dla nich, plus zakup samych kaczek to wychodzi mi na zero jak bym w sklepie kaczkę kupiła, a tak to wiem co jem kaczka ekologicznie wychowana :) no i moze ze 2 kaczuszki sprzedam więc niewiele ale część sie zwróci :)

Tofik, dzięki za pozdrowionka :)

Posted
ja lubię patrzeć jak rosną jak są małe to takie małe pulpety są w dotyku;] a niektóre to ładne są do popatrzenia jak biegusy czy staropolskie to taka tymczasowa ozdoba zanim do gara nie trafią;]
Posted

Aniu dołączam się do pozdrowień. Co do kaczek to pamiętam jak babcia mi opowiadała jak moją mamę goniły;d

To było coś jak Ona ładnie opowiadała;d

PS: Co to są butelki?;d Tak z ciekawości;d

A co do kur to chyba będę musiał zaoszczędzić troszkę pieniędzy i kupić kilka kurek;d

Bo mi nośność spadła do 4 jajek dziennie

Posted
Sorki że pod swoim postem piszę.rada Sławka się przydała;] po postawieniu kaszanki polanej toxanem w płynie szczury zaczynają padać już znalazłem 6 sztuk jeden duży i 5 małych ;]
Posted
Witam wieczorem. Wróciłem z lasu po 15. Nazbierałem masę grzybów i właśnie z nimi walczę wspólnie z rodzicielką. Część tak jak zapowiadałem oddaję znajomej, więc trochę pracy odejdzie, ale i tak zostały dwie duże torby i duuuuży kosz. Na szczęście pomału finiszujemy. :)