Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 to trzeba kupić parkę butelek i na wiosnę się rozmnożą i będzie na żywo co pooglądać;] Quote
Tofik Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Ja na moje małe kaczki nie narzekam bo łatwo je złapać bo są dość oswojone tyle że jak sie złapie to trzeba uważać żeby nie podrapały bo jednak to kaczka i nigdy nie wiadomo a tak wracając do biegusów i może to za wcześnie ale ciekaw jestem jakie mi potomstwo wyjdzie jak sie mi pokrzyżują bo barwy mają różne tak że mogą być niezłe wynalazki:) Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Sławek jakie wyjdą młode to najstarsi górale nie wiedzą ale pewnie będzie mix choć ja po samcu dzikim i czarnej samicy wyszło jedno dzike a drugie czarne więc nic się nie pomieszały Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 ja nad kaczuchami moge pomyśleć dopiero jak stajenka dla nich będzie stała, co innego te, bo te sa na odchowanie i zabicie więc jeszcze trochę pomęczę sie ze są z kurami, ale cały rok to nie ma szans. teraz tylko 2 parki zostawiam z dworek i staropolskich, reszta w garze skończy Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 no to do wiosny pozostaje zbierać kasę na butelki i męża namawiać żeby kacznik zbudował Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 mąż na kacznik juz namówiony gdyby nie to, ze we wtorek do szpitala idzie to kacznik stał by jeszcze przed zimą, a tak...zdrowie ważniejsze Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 no cóż trzeba o swoje zdrowie dbać ma się je jedno ;]pozdrów go ode mnie ;] Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 dziękuje Robercie, mąż też Cię pozdrawia a co do zdrowia, to masz rację ma sie je jedno i tzreba o nie dbać.a wracając do moich kaczuch, to skubańce coraz więcej jedzą, jeszcze kilka dni temu baniak ziemniaków miały na 5 posiłków, ostatnio na 4 a teraz juz tylko na 3 posiłki czyli na 1 dzień, mam nadzieje że starczy mi tych ziemniaków co kupiłam ostatnio... Quote
Tofik Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Ja też pozdrawiam męża Aniu Robercie fakt kaczor dziki ale jedna kaczka czarna wchodząca lekko w zieleń i jedna dzika i jeszcze jedna biała nakrapiana to sie zobaczy co to będzie może sie jakoś pomiesza:)Teraz muszę spadać bo monitor mi pada bo wyświetla mi tylko wąski pasek na środku monitora więc chyba kineskop pada:(Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 no tak to jest że kaczki dużo jedzą ale już nie długo będą cię objadać ja też myślę sie swoich pozbyć bo za dużo żarła wychodzi Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 oj, jedzą dużo, ale jak obliczyłam na dzień dzisiejszy ile wydałam na żarełko dla nich, plus zakup samych kaczek to wychodzi mi na zero jak bym w sklepie kaczkę kupiła, a tak to wiem co jem kaczka ekologicznie wychowana no i moze ze 2 kaczuszki sprzedam więc niewiele ale część sie zwróci Tofik, dzięki za pozdrowionka Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 ja też tak myślę że nawet jeśli wyjdzie drożej[choć to nie możliwe] to i tak opłaca się trzymać swoje kaczka pekinka w sklepie kosztuje 9zł ale co to za mięsko? Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 dokładnie, a swoje mięsko smakuje rewelacyjnie, no i ile jest radości przy takich kaczuchach Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 ja lubię patrzeć jak rosną jak są małe to takie małe pulpety są w dotyku;] a niektóre to ładne są do popatrzenia jak biegusy czy staropolskie to taka tymczasowa ozdoba zanim do gara nie trafią;] Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 ja w ogóle lubię patrzec jak maluszki rosną, czy to kaczki, kurczaczki, gęsi, psy, koty Quote
Robert ;-) Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 tak jak małe to ładne czy to kot czy pies czy coś innego;] wiesz Aniu chyba trzeba iść spać jakoś mnie zbiera się na sen dobranoc pozdrawiam Quote
ania1983 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 dobranoc ja jeszcze poczekam aż mi ziemniaki dla kaczek dojdą i będę mogłą też iśc do łóżka Quote
pawelxy1 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Aniu dołączam się do pozdrowień. Co do kaczek to pamiętam jak babcia mi opowiadała jak moją mamę goniły;dTo było coś jak Ona ładnie opowiadała;dPS: Co to są butelki?;d Tak z ciekawości;dA co do kur to chyba będę musiał zaoszczędzić troszkę pieniędzy i kupić kilka kurek;d Bo mi nośność spadła do 4 jajek dziennie Quote
Robert ;-) Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Witam pisaliśmy wczoraj o kaczkach a biegusy indyjskie inaczej nazywa się ''kaczkami butelkowymi'' bądz ''kaczkami pingwinimi'' Quote
Robert ;-) Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Sorki że pod swoim postem piszę.rada Sławka się przydała;] po postawieniu kaszanki polanej toxanem w płynie szczury zaczynają padać już znalazłem 6 sztuk jeden duży i 5 małych ;] Quote
Tofik Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Hehe Robercie to był sposób mojego ojca więc i ja go czasami stosuje bo sie dobrze sprawdza:) a ten duży to był rudy czy nie? Quote
Robert ;-) Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Witam;] nie same siwe jasne takie, ten duży to taki z 10-15 cm bez ogona miał,sposób dobry polecam ;] Quote
wiejskieżycie Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Witam wieczorem. Wróciłem z lasu po 15. Nazbierałem masę grzybów i właśnie z nimi walczę wspólnie z rodzicielką. Część tak jak zapowiadałem oddaję znajomej, więc trochę pracy odejdzie, ale i tak zostały dwie duże torby i duuuuży kosz. Na szczęście pomału finiszujemy. Quote
Robert ;-) Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Witaj Marcinie to i tak niezłe żniwa miałeś ;] ale przy grzybach to fajna robota tylko nudna jak jest ich więcej ;] Quote
wiejskieżycie Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Dajemy radę. Nachodziłem się i o ile rano miałem apetyt na zasmażane z cebulką i śmietaną, o tyle po całym dniu chodzenia i teraz jeszcze czyszczeniu, apetyt mi minął. Quote
Recommended Posts