Tofik Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Witam Marcinie co do koguta to dopiero w listopadzie bo na razie siedzę w jabłkach:(a co do tego co sie u ciebie dzieje to zostaw kurczaki w spokoju!!! bo już kiedyś na ten temat gadaliśmyPozdrawiam Poza tym co zrobisz z tą kupą dyniowatych:) Quote
wiejskieżycie Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Myślę, myślę i jeszcze niczego nie postanowiłem ostatecznie. Cały dzień nie odważyli się przejść po drodze pod moim płotem, ale zbliża się pora Ich wyjścia i już się doczekać nie mogę. Cały dzień nie czuli potrzeby spacerowania pod moim płotem z psami jak by były bezpańskie, za to w nocy coś się Im zmienia, nie rozumiem tego. Quote
Tofik Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Ja chciałem zauważyć że pies jak biega wolno musi mieć kaganiec (w przeciwnym wypadku jest mandacik) a w ich przypadku szczerze wątpię że kundle biegają w kagańcach:) więc jako że posiadasz kamerkę i te kundle u ciebie latają to śmiało możesz je nakręcić kilko krotnie i zgłosić na policję wtedy może panowie zainterweniują i wyciągną odpowiednie konsekwencję Quote
wiejskieżycie Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 U mnie w gminie są takie przepisy odnośnie tego, że tak na prawdę niczego takiego nie narzucają. Ustawy też bardzo luźno do tej kwestii podchodzą, ale ludzka kultura i obycie między ludźmi powinno do pewnych przemyśleń i zachowań skłaniać. Nie oczekuję, że założą im kagańce. Mogą je wyprowadzać na smyczy. Mi jest to obojętne. W dzień nie mają odwagi stanąć przede mną, tak jak Ja to robię i powiedzieć co mają mi do zarzucenia, tylko wykrzykują po nocy jak Ich nie widzę. Mam aparat i planuję porobić zdjęcia. Jeśli tylko to coś zmieni to zamierzam próbować. Quote
Tofik Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Noi śmiało możesz ich sobie pstrykać bo jesteś przecież u siebie:) Quote
Robert ;-) Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 ja jeszcze zrobił bym zdjęcia tym psom jak na twoja posesję wchodzą i skacza po ich aucie i tym psom jak po belach skacza miał bys na nich haka jak oni tobie wilkiem to musisz się jakoś bronić tylko nie pisz że nie chcesz się klucić bo oni skrupułów nie mają aby ci życie zatrować Quote
Tofik Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 No to chyba nic dodać nic ując a teraz co zrobisz Marcinie to twoja sprawaPozdrawiam Quote
blazejrut Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Najgorsze jest w tym jeszcze to ze próbują zastraszać człowieka, po nocy wykrzykiwać. Zawsze dla bezpieczeństwa możesz kamerki pozakładać Quote
wiejskieżycie Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Ja lubię spokój w życiu, ale nie cierpię jeśli ktoś mi na odcisk nadepnie i wtedy robię się nieprzyjemny. Nie rozumiem po co przedwczoraj wykrzykiwali różne żądania i ubliżali mi po ciemku, a wczoraj nie wykazali potrzeby przejścia się z psami w godzinach nocnych. Póki co wszystko mam tak jak miałem z tą różnicą, że indyki jednak i tak będę musiał wysiudać, bo na dzień dzisiejszy nie stać mnie na podwyższenie lub wymianę płota na nowy, a one choć obcięte mają lota do cna po prostu sobie podskakują i sru na płot. Na szczęście mam je ciągle na oku i od razu reaguję. Z kur póki co nie planuję rezygnować. Wczoraj tym najbardziej aktywnym obciąłem lota, a dzisiaj, jutro podetnę reszcie, nawet tym których nie podejrzewam o możliwości latania. Lepiej dmuchać na zimne. Dzisiaj rwę buraki pastewne i od jakiejś godziny mam na oku gęsi. Quote
blazejrut Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Tylko nie możesz żyć tylko tym żeby pilnować ptaki, aby nie przeleciały do sąsiada.Fajnie, że przez "kre-ów" nie chcesz rezygnować z hodowli, Quote
wiejskieżycie Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Hej. Wczoraj siadł mi Internet i dopiero mogłem się zalogować. Walczę z kapustą. Takich zbiorów się nie spodziewałem. Jeszcze żeby tylko indyki, kury i gęsi z większym apetytem się nią zajadały, a nie tylko zboże. Quote
pawelxy1 Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Witam. Od miesiąca kury niosły mi tylko 2-3 jajka dziennie a teraz jest tylko 0-1 jajka dziennie.Co zrobić by to polepszyć?Kur jest 20 i są 1.5 i 1 roczne Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Co taka cisza w temacie? Pawle może coś im w diecie brakuje?kup im pasze dla niosek i zobaczysz co sie będzie działo poza tym może sie kury wyniosły i zważając że nie jest za ciepło no to kury mają przerwę i musisz mieć cierpliwość aż im przejdzie i znów zaczną sie nieśćPozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Ludzie się do zimy przygotowują i pracują pełną parą na polach. Piątek, świątek czy niedziela, dla rolnika to nie robi różnicy. A tak na poważnie, to rzeczywiście lekki zastój w temacie. U mnie kury już od dawna się nie niosą, ale moje to nie nioski i one tak mają. Za to indyczki przed południem trzy w tym samym czasie w jednym gnieździe się chciały znieść. Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale u mnie na jesieni zawsze jest zawsze mniej jajek:) i z tego powodu nie panikuje bo przyjdzie pora że znów będą sie niosły:)Pozdrawiam Ps. Różni ludzie są ale ja w niedziele w polu nie pracuje jedynie małe prace kolo żywego inwentarza:) Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Wszystko musi kiedyś odpocząć. Ja zawsze powtarzam, że moje nie są od niesienia się, tylko od wyglądania. Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Hehe Marcinie może to i racja ale bardziej do ozdoby to koguty no a kury no to raczej powinny jajka nosić mniej lub więcej ale nosić Quote
Robert ;-) Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Witajcie koledzy u mnie kury się jeszcze niosą ale mam tylko 30 niosek i mam 13-15 jajek z zielonymi one niosą małe jajka na razie ale to normalne że teraz jajek niema za dużo bo zimno i kury mają pauzę Marcin i jak u ciebie z tymi sąsiadami spokój? Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Względny. Mam oczy wkoło głowy. Sławek jeśli posiedzisz trochę przed kompem, to postaram się uchwycić na fotce kogutka o którym wcześniej wspominałem. Gdzieś na podwórku go dopadnę, osaczę i zrobię pstryk. Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Spokojnie jak go wrzucisz to wcześniej czy później i tak go zobaczęPozdrawiam Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Już są fotki. Odnośnik w zakładce o o moich podopiecznych. Quote
Robert ;-) Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 oglądałem fajny kogucik się Sławkowi szykuje;] Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Reprezentuje sie ładnie:) ale czemu siedzi w klatce? Quote
wiejskieżycie Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Ten o którym myślę, że będzie Jego powinien być identyczny. Wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazują. W klatce siedział może 2 minuty. Nie było innego sposobu, żeby wyszły foty przy takim dzikusie. Zdążył mnie przy okazji podziobać i podrapać ostrogami. Quote
Tofik Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 A to rozbójnik:) u mnie jeden jak sie jeść daje to zawsze jak sie otwiera klatkę to atakuje:) Quote
Recommended Posts