Jump to content

Recommended Posts

Posted

Fakt Grzegorzu kurczaki niczego sobie:)

A ja tak jak wczoraj pisałem to dziś zrobiłem i pykłem sobie toporkiem 20 kaczek:)

Aniu masz racje że jak stadko sie kurczy to pustka sie robi:(

Pozdrawiam

Posted

Witam ładne masz Grzegorzu te arakuany będzie ładna parka na wiosnę;]

Sławek a jak z pałkami, były u twoich kaczek? ja wczoraj skubałem 2 to klołem ile się dało, miałem dziś dwie ale nie mam ochoty na te skubanie, a jak mi się stado pomniejsza to się cieszę bo żarcia mniej wychodzi;]

Marcin a ta indyczka to ostatnia chyba u ciebie nie była, zostawiłeś na nowy lęg jakąś parkę?

Posted

Witam ja Robercie nie ubijałem tylko obcinałem im lota bo niektóre podfrówowały a jedna nawet przefrunęła przez siatkę więc żeby mi sie to nie powtórzyło poprzycinałem im po jednym skrzydle a bić zacznę dopiero po 20tym bo w sumie z tych pierwszych można by już ubić:) ale jeszcze poczekam bo jak zwykle zacznę od kaczorów a co do żarcia to masz jak najbardziej racje bo zawsze jak drobiu ubywa to żarcia zostaje

Mi obecnie co dzień idzie 8kg ziemniaków(gotowanych) + ospa + pszenica i ququ:) zżerają takiego miksu całe dwa 20l wiadra żarłoki jedne:)

Pozdrawiam

Posted
oj sierota ze mnie nie czytam ze zrozumieniem;[ a tak właśnie jest że oszczędności trzeba czynić ja daję im tylko pszenicę i kuku i trochę gryki to zjadają tego dużo a mam teraz trochę wydatków to akurat kasa się przyda pozdrawiam
Posted

:)

Ja gotuje co dzień gar ziemniaków bo i tak ich nie przejemy w w tym roku rewelacji jakoś nie było bo krzaki porosły w kolano a pod spodem 70% to sadzeniaki więc na giełde nie da rady więc lepiej żeby ptactwo zjadło a niżeli na wiosnę mam je z łętami wynosić:( a pszenicy zostawiłem 1,5t bo myślę że wystarczy a resztę mam na zamiarze sprzedać choć na razie cena zbytnio mnie nie zadowala bo 680 na konto a 650 do ręki więc jak by nie liczył to niestety w tym roku na pszenicy jestem w plecy bo nawet kosztów nie odbiję:( ale teraz zimowa posiana więc myślę że na nią nie będę musiał narzekać:)

Pozdrawiam

Posted
najlepsza pasza pełno porcjowa[o nazwę pytaj w składach z paszą ] dorosła kura zjada 100gram dziennie a takie kurczaki mniej ale w trakcie wzrostu coraz więcej więc ciężko policzyć może ktoś co hodował brojlery wie jak to wychodzi
Posted
Sorki że pod swoim postem ale mam wiadomość rodzina highlandów się powiększyła o młode nie wiem jeszcze co to jest i mam prośbę o wymyślenie imienia dla obu płci? proszę tylko żeby były łatwe,pozdrawiam
Posted

Robercie, gratuluję narodzin :)

witam tak w ogóle :)

pogoda sie zrobiła brzydka, kaczuszki malutkie od 2 dni siedzą w swoim odhowalniku, bo na deszcz ich nie puszczę za małe są, a za dobrze mi sie chowają, zeby ryzykować że coś im sie stanie.

zakupy na zimę juz zrobiliśmy, po 100 kg. owsa, pszenicy i kukurydzy, do tegomąż dzisiaj kupił 30 kg. otrębów żytnich bo pszennych nie było, po pszenne mam dzwonić w sobotę to jeszcze 100 kg. mamy kupić, kredę pastewną też kupiliśmy, no i myślę że obskoczymy na tym zimę ??

jak zabijemy kogutki to będzie do wykarmienia 2 kaczki, 5 małych kaczuszek, 4 kury, kogut 3 młode kurki i 12 małych kurczaków :) jak braknie to sie dokupi :P