wiejskieżycie Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Ja tak pod kątem mojej wcześniejszej z Tobą rozmowy o biegusach piszę, żeby Cię nie przetrzymywać i nie zatrzymywać ewentualnie niepotrzebnie jajek, bo a nóż ktoś inny się znajdzie. Muszę się do Niej odezwać w sprawie perliczych jajek, bo obiecałem koledze. Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Jak na razie o nie się nikt nie pytał? a ja tak czy inaczej kluć ich nie mam zamiaru dużo? jeśli w ogóle;[ Quote
wiejskieżycie Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 One są tak samo głośne jak samice kaczki Staropolskiej lub Pekin? Będziesz jadł jajka? Ludzie sobie chwalą kacze, ale nigdy nie próbowałem. Mam już za to przekonanie do indyczych. Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Kaczki krzyczą tak jak staropolskie kaczory są ciche;]a jajka jadłem w zeszłym roku;] ale nie od biegusów;[ a indycze były dobre do ciasta,co do kaczych i gęsich to są bardzo dobre;] tylko jakby sztywniejsze? na sałatkę są dobre;] Quote
wiejskieżycie Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Może w tym roku do gęsich się przekonam, bo bez gąsiora ich jajka do niczego innego nadawać się nie będą. Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Ja jadłem;] ale jakoś wolę kurze;]może nie względem smaku? tylko przyzwyczajenia? Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 hehe jajowy temat:) a ja tam jadam tylko kurze:)a tak przy okazji znalazłem odmianę czarnoczubów:)http://tablica.pl/oferta/kury-goloszyjki-mlode-CID757-ID4zOR7.html#5b2a338e94 Quote
wiejskieżycie Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Każde zwierze jest na swój sposób ładne, ale jednak te kurki do mnie nie przemawiają. Nawet za darmo bym nie chciał ich u siebie. Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Te to wyglądają jak subkultura punk-ów Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Jak dla mnie to takie jakieś unikatowe:)bo tak to silki brahamy i kochiny no a tu unikat jak nic bo takie sie też trafiają jak np ta kaczka:)http://tablica.pl/oferta/sprzedam-kaczora-i-kaczke-CID757-ID4HJYl.html#174a35d9ed Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Ale ten unikat to gołoszyjki czy ta kaczka? kury były ciekawe z wyglądu;] ale jakieś skulone takie;[ czy mi się tak tylko wydawało? a kaczka w bardzo ciekawym ubarwieniu;] a kolor łap i dzioba ja u moich dworek? no bo kaczor to piżmówka w ładnej białej barwie;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 hehe a i gołoszyjce jak i te ciemne kaczki bo można powiedzieć że mało spotykane:)bo w sumie to nie wiele jest drobiu na sprzedaż w unikatowych barwach bo z natury to jest wszystko w barwie standardowej Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Aha widać czytałem a nie dotarło pod czapkę;] z jednej strony masz rację co do barw kaczek;] ale są takie kaczki że bajka po prostu;] http://allegro.pl/kaczka-kaczki-ozdobne-mandarynki-i-inne-prezent-i3925753476.html http://allegro.pl/kaczki-mandarynki-bezowe-z-2013r-i3919010477.h Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Zgadza sie bo mandarynki i karolinki są fajnie ubarwione ale cena 200zl za parę to trzeba by przemyśleć choć za garbonosy podobnie trzeba dać więc jak by sie człowiek uparł no to pewnie by i kupiłJa też znalazłem:)http://tablica.pl/oferta/kaczki-mandarynki-i-karolinki-CID757-ID4QSdJ.html#174a35d9ed Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Ja tylko podałem przykład na pięknie i nie banalnie ubarwione kaczki,ja bym nie chciał takich? bo to latające ptactwo;[ te też są śliczne można popatrzeć;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Hodując takie ptactwo ozdobne to już trzeba sie całkowicie poświęcić bo one raczej nie są tak jak zwykle piżmówki:) a tu dopiero jest kawał koguta:)http://allegro.pl/bojowiec-nowoangielski-i3940631524.html Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Trochę dziwnie wygląda ta rasa takie długie nogi ? ale jakiś urok w sobie mają;] a cena też niczego sobie?;[ Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Bojowce takie są jak by na szczudłach:) ale nie wiem czy aby one nie muszą siedzieć w izolacji bo jak by takie wpuścić między ogólny drób to nie wiem jakie by było ich zachowanie:) Quote
ania1983 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 o matko! jaki okropnie paskudny ten bojowiec, normalnie szok Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 A może tylko taką agresywną nazwę mają;]nie wiem nie czytałem o nich? jakie z nich są koguciki? i też miałem o tych szczudłach napisać;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Ja tez nie czytałem o nich no ale skądś ta nazwa musiała sie wziąć więc może przez agresje no chyba że to przez to że jest na wysokich nogach:) trzeba by poczytać Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Wszystko możliwe? Grzegorz taką rasę proponował? a wrzucę w neta te bojowce i z ciekawości zobaczę co ot za gagatki?;] Miałeś rację to wojownicze ptaszki a ciekawą rasą jest szamo wojownik dorastający do 6kg Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Czyli musiały by siedzieć w izolacji:( no a kogucik 6kg no jest już kawal koguta z tym że chyba lepiej by było go sprzedać a niżeli do gara wysłać Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 No raczej? za drogi rosół by był;[ale rasa jednak warta zainteresowania? widziałem zdjęcia koguta rasy o-shamo to stoi bardziej w pioni eniż moje podróbki 45 stopni;] czytaj biegusy;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 hehe a jak tam właśnie twoje biegusy dalej odczyniają harce i dalej takie dziki? Quote
Recommended Posts