Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Grzegorz a te pozostałe 5 to co to za rasa jak nie masz co z nimi zrobić? to ja mogę przygarnąć;] bo co zrobić z 5 jakiegoś gatunku? Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Grzegorzu co do mnie wszystko sie zgadza:) 10 wyandotte i 10 orpingtonów Robercie ja to myślałem nad kupnem właśnie po to żeby je odróżnić w wieku bo już nie raz mi sie trafiło że nie tą kaczkę posłałem na pniak co powinienem:) Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Kup dwie paczki [trytków] paczka z 8 zeta kosztuje;] a są dwóch kolorach czarne i białe i zakładać można na lewą lub prawą nogę to masz 4 kombinacje[4 grupy] luba jak wolisz oryginalne jakieś obrączki i właśnie o to chodzi żeby jakoś odróżnić te zwierzaki;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 A tak sie spytam gdzie kupujesz te tryki:) bo obrączki to najprędzej mogę kupić w Opatowie bo jak jest tam handel z kurczakami to i mają wszelakie cuda dla ptaków bo allegro odpada bo tam są pakowane po 100szt z tego co zauważyłem a mi taka ilość nie potrzebna a jakoś muszę je w dalszym czasie rozróżniać Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Trytki to w sklepach z częściami sam. może w cpn będą mieć, albo w hurtowni budowlanej u mnie mają a pakowane są też po 100 szt ale takie opaski się przydają a tak to wygląda http://allegro.pl/listing/listing.php?string=opaski+zaciskowe&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 hehe wreszcie zaczaiłem o co ci chodzi:)(choć po głowie i one mi chodziły:))bo tobie chodzi o najzwyklejsze ściągacze np do zwoju kabli w samochodzie albo do kołpaków co by nie zgubić a to że 100szt to nie przeszkadza bo można je użyć do różnego celu a nawet mogą zostać na przyszły rok no a obrączki z datą roku na przyszły rok mogą być już bezużyteczne:) Quote
DuzyGrzegorz Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 To Robert napisz jakie chcesz bo jutro chcę zadzwonić i umówić się na odbiór tak za ok. 2 tygodnie. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze;] a ja ich właśnie do kołpaków używam;] i mam zawsze paczkę w garażu tak na wszelki wielki? wiesz ja czasem nie koniecznie umiem wytłumaczyć o co mi biega;[ Grzegorz to jest 5 sztuk sułtana jak dobrze zrozumiałem twój post? jeśli musisz je odebrać a nie masz co z nimi zrobić to wezmę?jeśli nie musisz brać to niech tak zostanie jak napisałeś w swoim poście[dla mnie 5 sułtanów i po 5 sebrytek w dwóch kolorach] bo ja innych ras to niekoniecznie? Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 hehe grunt że doszliśmy do porozumienia i ja też używam je do kołpaków bo zdążyło mi sie że mi odleciał i musiałem stawać żeby go zabrać no a od kiedy mam złapane ściągaczami to mam spokój z tym że w zimie jeżdżę bez kołpaków bo po zeszłej zimie i jazdą z kołpakami muszę czyścić i malować felgi:( bo pordzewiałyja jeszcze zobaczę w Opatowie bo w kwietniu sie wybieram więc jeżeli będą mieli na sztuki obrączki to co nie co sobie kupie ale to kurom a kaczki to zrobię tak jak mówisz:) Quote
DuzyGrzegorz Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 To może chcesz Robert po 8 bo po tyle będę ich miał? Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Grzegorzu więc niech tak będzie;]to po 8 szt tak się umawiamy;]pozdrawiam Sławek ja to w robocie tego używam a to masz rację pod kołpakami zbiera się brud i wilgoć i koroduję na potęgę;[ Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Ja jeszcze do tego dodał bym sól drogową bo takowa w mniejszej czy większej ilości się znajduje na sosie:)A co do jajek to ładny zestaw ci Grzegorz szykuje:) Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 No tak 8 razy 3 to jest 24 szt o kurcze spore stadko;] ciekawe jak mi to zapakuje bo paczki są na 20 szt? Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Może skoro tak zaproponował to już ma jakiś plan jak je dostarczy:) może w wytłaczance bo jest na 30 jajek:) Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 No nie wiem się zobaczy? co się martwić na zapas;]wrócę jeszcze do obrączek to dla tych twoich ozdobnych maluchów to w necie jest opisane jaki rozmiar obrączek w milimetrach,wystarczy poszukać w wikipedii;]to kupisz rozmiar jaki chcesz;] Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Wiem Robercie bo już trochę o tym poczytałem i z natury koguty maja zazwyczaj większe no ale to z prostej przyczyny bynajmniej jak będę wiedział ile sztuk czego mam to postaram sie kupić no ale jak nie da rady no to nic nie założę a dopiero na przyszły rok potomkom:) Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 A tym trytki i będzie wiadomo że to są starsze chyba że rozpoznajesz swoje kurki a na rozpoznanie kaczorów nie masz jakiegoś sposobu? z kurami łatwiej? koguty po ostrogach? a jak z kaczkami? Quote
Tofik Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Kaczora to rozróżnię nie wiem czemu bo obecnie mam 3 takie same i potrafię starego odróżnić no a kaczki to już nie bardzo:) no a z kogutami to nie mam problemu bo rozpoznam po kolorze:)poza tym kogut zawsze zostaje tylko jeden żeby zbiorowych gwałtów nie było poza tym na ilość kur jeden kogut mi bez wątpienia wystarczy:) Dobra starczy tego bo pierwsza niebawem a jutro trzeba wstać w miarę rano:)DobranocPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Dobranoc a jutro powiesz jak je odróżnić pozdrawiam mi też się oczy same zamykają,pozdrawiam;] Quote
wiejskieżycie Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Witam. Temat o wyborze nowego moderatora został zamknięty, więc na tym polu Tobie Robercie serdecznie gratuluję objęcia nowej funkcji. Jak przeczytałem w tamtym temacie zmiana koloru nicku jest tylko kwestią czasu. Pozostaje tylko jedna kwestia do obgadania. Mianowicie termin opijania awansu. :) Pozdrawiam. Quote
Robert ;-) Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Witam dzięki zawsze znajdzie się okazja;];];],a ty masz może sposób na rozpoznanie kaczora starego od młodego ale upierzonego na dorosło?pozdrawiam;] Quote
wiejskieżycie Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Ooooo. Zanim napisałem tekst powyższy byłeś jeszcze niebieski. Nie znam sposobu, bo moje wprawne oko zawsze rozróżniało jednego od drugiego, choćby różniły się tylko detalami. Nawet 15 kurek niosek o jednakowym ubarwieniu potrafiłem od siebie odróżnić. Quote
Robert ;-) Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 To że jesteś dobrym obserwatorem,to wiem od dawna;]ale myślałem że tak jak u kury? jakoś można poznać jego wiek? ale szkoda przegapiłem jak się pierzył i teraz nie wiem? ale tylko jego z kaczek nie odróżniam ;[ no i tak jak mówisz już smerfem nie jestem, tylko tak jakby różową landrynką;];];];];] Quote
ania1983 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 witam Chłopaki Robercie, gratuluję [brawo] szczerze to miałam wielką nadzieję że Voytek wybierze właśnie Ciebie u nas pogoda piękna, jak szłam spać o 10 było -3 stopnie jak wstałam o 5 przeżyłam szok, było -13 stopni od rana pięknie słoneczko świeci teraz jest już +5 stopni zwierzyniec na polu, oczywiście poza małymi kaczkami te ciągle siedzą w kurniku i bardzo sie z tego ciesze Quote
Robert ;-) Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Witaj Aniu;] dzięki;] ja szczerze nie patrzyłem jaka dziś temp ale w oborze jest o wiele cieplej;]czekam na tą nieszczęsną wodę? u mnie też ładna pogoda;] dziś zabiorę słomę z drzwi? to wypuszczę Gucia na spacer i może konie bo ciepło i bez wiatru;]pozdrawiam;] Quote
Recommended Posts