Jump to content

Recommended Posts

Posted

Grzegorzu co do mnie wszystko sie zgadza:) 10 wyandotte i 10 orpingtonów

Robercie ja to myślałem nad kupnem właśnie po to żeby je odróżnić w wieku bo już nie raz mi sie trafiło że nie tą kaczkę posłałem na pniak co powinienem:)

Posted
Kup dwie paczki [trytków] paczka z 8 zeta kosztuje;] a są dwóch kolorach czarne i białe i zakładać można na lewą lub prawą nogę to masz 4 kombinacje[4 grupy] luba jak wolisz oryginalne jakieś obrączki i właśnie o to chodzi żeby jakoś odróżnić te zwierzaki;]
Posted
A tak sie spytam gdzie kupujesz te tryki:) bo obrączki to najprędzej mogę kupić w Opatowie bo jak jest tam handel z kurczakami to i mają wszelakie cuda dla ptaków bo allegro odpada bo tam są pakowane po 100szt z tego co zauważyłem a mi taka ilość nie potrzebna a jakoś muszę je w dalszym czasie rozróżniać:)
Posted
hehe wreszcie zaczaiłem o co ci chodzi:)(choć po głowie i one mi chodziły:))bo tobie chodzi o najzwyklejsze ściągacze np do zwoju kabli w samochodzie albo do kołpaków co by nie zgubić:) a to że 100szt to nie przeszkadza bo można je użyć do różnego celu a nawet mogą zostać na przyszły rok no a obrączki z datą roku na przyszły rok mogą być już bezużyteczne:)
Posted

Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze;] a ja ich właśnie do kołpaków używam;] i mam zawsze paczkę w garażu tak na wszelki wielki? wiesz ja czasem nie koniecznie umiem wytłumaczyć o co mi biega;[

Grzegorz to jest 5 sztuk sułtana jak dobrze zrozumiałem twój post? jeśli musisz je odebrać a nie masz co z nimi zrobić to wezmę?jeśli nie musisz brać to niech tak zostanie jak napisałeś w swoim poście[dla mnie 5 sułtanów i po 5 sebrytek w dwóch kolorach] bo ja innych ras to niekoniecznie?

Posted

hehe grunt że doszliśmy do porozumienia i ja też używam je do kołpaków bo zdążyło mi sie że mi odleciał i musiałem stawać żeby go zabrać no a od kiedy mam złapane ściągaczami to mam spokój z tym że w zimie jeżdżę bez kołpaków bo po zeszłej zimie i jazdą z kołpakami muszę czyścić i malować felgi:( bo pordzewiały

ja jeszcze zobaczę w Opatowie bo w kwietniu sie wybieram więc jeżeli będą mieli na sztuki obrączki to co nie co sobie kupie ale to kurom a kaczki to zrobię tak jak mówisz:)

Posted

Grzegorzu więc niech tak będzie;]to po 8 szt tak się umawiamy;]pozdrawiam

Sławek ja to w robocie tego używam a to masz rację pod kołpakami zbiera się brud i wilgoć i koroduję na potęgę;[

Posted

Ja jeszcze do tego dodał bym sól drogową bo takowa w mniejszej czy większej ilości się znajduje na sosie:)

A co do jajek to ładny zestaw ci Grzegorz szykuje:)

Posted
No nie wiem się zobaczy? co się martwić na zapas;]wrócę jeszcze do obrączek to dla tych twoich ozdobnych maluchów to w necie jest opisane jaki rozmiar obrączek w milimetrach,wystarczy poszukać w wikipedii;]to kupisz rozmiar jaki chcesz;]
Posted
Wiem Robercie bo już trochę o tym poczytałem i z natury koguty maja zazwyczaj większe no ale to z prostej przyczyny bynajmniej jak będę wiedział ile sztuk czego mam to postaram sie kupić no ale jak nie da rady no to nic nie założę a dopiero na przyszły rok potomkom:)
Posted
A tym trytki i będzie wiadomo że to są starsze chyba że rozpoznajesz swoje kurki a na rozpoznanie kaczorów nie masz jakiegoś sposobu? z kurami łatwiej? koguty po ostrogach? a jak z kaczkami?
Posted

Kaczora to rozróżnię nie wiem czemu bo obecnie mam 3 takie same i potrafię starego odróżnić no a kaczki to już nie bardzo:) no a z kogutami to nie mam problemu bo rozpoznam po kolorze:)poza tym kogut zawsze zostaje tylko jeden żeby zbiorowych gwałtów nie było poza tym na ilość kur jeden kogut mi bez wątpienia wystarczy:)

Dobra starczy tego bo pierwsza niebawem a jutro trzeba wstać w miarę rano:)

Dobranoc

Pozdrawiam

Posted
Witam. Temat o wyborze nowego moderatora został zamknięty, więc na tym polu Tobie Robercie serdecznie gratuluję objęcia nowej funkcji. Jak przeczytałem w tamtym temacie zmiana koloru nicku jest tylko kwestią czasu. :) Pozostaje tylko jedna kwestia do obgadania. Mianowicie termin opijania awansu. :) :) :) Pozdrawiam.
Posted
Ooooo. Zanim napisałem tekst powyższy byłeś jeszcze niebieski. :) Nie znam sposobu, bo moje wprawne oko zawsze rozróżniało jednego od drugiego, choćby różniły się tylko detalami. Nawet 15 kurek niosek o jednakowym ubarwieniu potrafiłem od siebie odróżnić. :)
Posted
To że jesteś dobrym obserwatorem,to wiem od dawna;]ale myślałem że tak jak u kury? jakoś można poznać jego wiek? ale szkoda przegapiłem jak się pierzył i teraz nie wiem? ale tylko jego z kaczek nie odróżniam ;[ no i tak jak mówisz już smerfem nie jestem, tylko tak jakby różową landrynką;];];];];]
Posted

witam Chłopaki :)

Robercie, gratuluję [brawo] szczerze to miałam wielką nadzieję że Voytek wybierze właśnie Ciebie :)

u nas pogoda piękna, jak szłam spać o 10 było -3 stopnie jak wstałam o 5 przeżyłam szok, było -13 stopni od rana pięknie słoneczko świeci teraz jest już +5 stopni :D

zwierzyniec na polu, oczywiście poza małymi kaczkami te ciągle siedzą w kurniku i bardzo sie z tego ciesze :)

Posted
Witaj Aniu;] dzięki;] ja szczerze nie patrzyłem jaka dziś temp ale w oborze jest o wiele cieplej;]czekam na tą nieszczęsną wodę? u mnie też ładna pogoda;] dziś zabiorę słomę z drzwi? to wypuszczę Gucia na spacer i może konie bo ciepło i bez wiatru;]pozdrawiam;]